1 Ekim 2011 Cumartesi

Ülker Arena Ne Demek Oluyor?


Malûm olduğu üzere, biz Fenerbahçe taraftarı, özellikle salon sporlarıyla yatıp kalkanlar yıllardır Fenerbahçe Arena'nın hasretiyle yaşıyoruz. Taa Ülker'in sponsorluğundan evvel mevcut bir hayaldi. 100. yıla yetişecek dediler; olmadı. Sonra 2010 hedefi koydular; yine yok. Neyse, bu yılan hikayesi sonunda tamamlanıyor ve 2011-12 sezonu öncesi büyük bir heyecanla kendi salonumuzu bekliyoruz. Artık 2011 sonu mu olur; 2012 başı mı; nasılsa alıştık gecikmeye... Farketmez. Sorun salonun sezon başına yetişmemesi değil zaten. Sorun daha vahim...

Biliyorsunuz, biz taraftarlar uzun süredir böyle bir salonun hayalini görüyoruz. Bazı arkadaşlarımız işi gücü bırakıp inşaatı görmek için Ataşehir'e gidiyor, fotoğraf çekip yayınlıyor. Öyle sahiplenmiş durumdalar ki... (Şimdi her ilgiyi paraya tahvil etme derdindeki Dekoder Nihat ve ekibi bunu duyarsa kombine fiyatları ikiye katlar. Biz iyisi mi taraftarın ilgisini tam yansıtmayalım.) Ama gel gör ki, son zamanlarda çıkan haberlerde ağzımızın tadını kaçıran birşeyler var. salonun isminin Ülker Sports Arena olacağı, üs kullanım hakkının Ülker'e ait olduğu, onun sponsor olduğu şubelerin burada oynayacağı, Fenerbahçe Voleybol ve kadın basketbol takımlarına burasının kapalı olduğu sık sık yazılıp çizilmeye başlandı. Bizim yönetim iletişim özürlüsü olunca kimsenin de bu süreçte bir şey öğrenmesi mümkün görünmüyor. Bu camiada her şey oldu bittiye getirilir. Sonunda istediğin kadar sızlan... Şimdi sormak istediğim, cevabını beklediğim sorular:

Hani bu salonun arazisi bize aitti? Hani kullanım hakkı Fenerbahçe Spor Kulübünündü? yarın sponsorluğu iptal etsek ve Ülker Galatasaray'a sponsor olsa n'olacak?

Lütfen birileri bu sorunun cevabını versin! Lütfen imkanı olanlar etkili ve yetkili kişilere bu soruyu ısrarla sorsun. Yoksa yıllardır Fenerbahçe Arena hayaliyle kendi kendimize mi gelin güvey oluyoruz? Benden söylemesi... Çoğu hususta olduğu gibi "yönetimin bir bildiği vardır" tepkisizliğine yatarsak ayazda kalmış bekçi testisi gibi yine ortada kalırız.

Bu salonun adı nedir?
Hangi takımların kullanacağına kim karar verecek?
Salonun tapusu kime ait?

Nedir Bu İbrahim Kutluay Düşmanlığı?


Türk Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Litvanya'da düzenlenen Euro 2011 basketbol şampiyonasında yaşattığı hayal kırıklığından sonra yayıncı kuruluşta yorumculuk yapan efsane basketbolcu İbrahim Kutluay haklı olarak bazı serzenişlerde bulunmuş, takım kaptanı Hidayet başta olmak üzere kimi isimler hakkında eleştiriler yapmıştı. Bunun üzerine statükodan her zaman olduğu gibi tepkiler geldi. Hidayet'in bir yerde İbo posterini kaldırttığını okuduk. NBA yorumculuğundan ekmek yediği için Hido ile iyi ilişkilerde bulunma mecburiyetinde olduğunu varsayan Kaan Kural başta olmak üzere bir İbrahim düşmanlığı aldı başını gitti. Litvanya rezaletinden çok İbo'nun sözleri konuşulur oldu. Sanki hezimetten İbo sorumluydu. Ne yapsındı yani? Kötü oynayan kişiye milyonların gözünün içine bakarak "iyi oynadı" mı deseydi? Yoksa yorumculuğun ne anlamı kalırdı?

Aslında İbrahim Kutluay'ın her fırsatta böyle tacizlere uğramasının nedenini biz biliyoruz. İbrahim'in saf ve samimi Fenerbahçeli kimliği... Düşmanlık ve tacizlerin bir kısmı Hido'ya yaranmak içinse, diğer yarısı da bu nedenle... Şimdi kimse karşımıza geçip İbo'nun zamanında kariyerini düşünerek Fenerbahçe'den ayrılma kararını filan önümüze sürmesin. Zamanında Fenerbahçe'ye küfreden Fatih Akyel, götoğlanları diyen Tümer Metin, Emre Belözoğlu, Kaya Peker gibileri bağrına basanlar, İbo'nun kariyer tercihini sorguya çekecekse yuh olsun derim. Alex bile her kontrat sezonunun ortasında yönetimi harekete geçirmek için "tekliflere açığım" haberleri sızdırırken, İbo'nun para için değil, kariyer amacıyla değişik bir maceraya atılmasını "Fenerbahçe'ye ihanet etti" diye yorumlayıp, hemen ardından, Emre'leri, Kaya'ları ayakta alkışlamak en hafifiyle budalalıktır. İbo'yu bizden ayrılma kararıyla değil, biz 2008 Ocak ayında ona sırtımızı döndüğümüzde, Galatasaray ve Beşiktaş'tan gelen teklifleri elinin tersiyle itmesini baz alarak değerlendirin.

İbrahim, Fenerbahçe altyapısından yetişen en önemli uluslararası markadır. Bunu futbol dahil, tüm branşlar adına söylüyorum.

O, sadece altyapıdan yetişen birisi değil, gerçekten Fenerbahçeli bir değerdir. Ne yazık ki, Tümer Metin de onunla aynı dönemde ve aynı gerekçeyle (askerlik) takımdan ayrılmış, ne tesadüf ki ikiside Yunanistan'ın yolunu tutmuş ve dönüşlerinde Tümer'e açılan kucaklar İbo'ya kapanmıştır.

İbo ve Harun'un son resmi maçıydı. 2009 TB2L, yükselme maçları... Antalya'da oynanıyor. Birgün önce Tofaşa yenildiler. O gün Bornova ile oynuyorlar. Aynı saatte Kepezin salonunda Tofaş-Trabzon maçı var. İTÜ'nün kesin kazanması ve sanırım Tofaş'ın kaybetmesini beklemesi gerek... Ben tabii İbo'yu izlemek için Kepezin salonunda değil, Atatürk Salonundayım. Üzerimde haliyle Fenerbahçe forması... Ön sıradayım. Tek Fenerbahçe formalı... İbo ısınırken göz göze geldik, üzerimdeki forma nedeniyle... Gülümseyip elimi kalbime götürdüm, kalbimizdesin anlamında... O da gülümsedi ve aynı şekilde elini kalbine koydu. Nereden bilebilirdim; İbo'nun son resmi maçı olacağını?..

Vefası olmayanın vicdanı yoktur. Vicdanı olmayanı da ben adamdan saymam. İbo'ya yapılan vefasızlığı affetmek mümkün değil!

Neyse, gelelim bu satırların nerden icap ettiğine... Meriç Tunca adlı birisi de İbo'ya sallamış. Hemde 12 Eylül tarihinde... Bu yazıdan yeni haberdar oldum. forum.fenerbasket'te bir dostum bizi haberdar etmek için üzüntü ve öfkeyle paylaşmış; dün orda gördüm. Yazı şu:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18714251.asp?hid=18714332

Şimdi yazının Milli takım kısmı beni zerrece ilgilendirmiyor. Zaten 03 Temmuz'dan bugüne yaşanan süreç ortadayken, Fenerbahçe dışında hiç bir takımla dertlenecek durumda değilim. Beni ilgilendiren kısım NBA'in sırtından İbo'ya (bir Fenerbahçe efsanesine) çamur attığı ve baştan sona palavra olan satırlar... Yani şunlar:

(Ve şunu da hiç unutmasın; Cebinden 1.5 milyon dolar ödeyip, 22 Eylül 2004'te NBA'in sıra takımlarından Seattle SuperSonics'e gidip, sezon boyunca sadece 5 maçta oyuna giren, toplam 12 dakika süre alıp, 1 isabetsiz şut, 1 top kaybı ve 1 ribauntla Amerika macerasını tamamlayan kimdi acaba?.. )

İşte, atmasyonculuk ile yazarlık birbirine girdiği günden beridir bu türden ezbere laflar, palavralar tartışılmaz gerçek diye insanların önüne sunuluyor. Madde madde cevaplar:

1) İbo'nun ödediği para iddia edildiği gibi 1.5 milyon değil, sadece 1 milyon dolardır. Yani neredeyse yazılanın yarısıdır. Sanırım "yazım daha dikkat çekici olsun" diye rakama yarım milyon ilave etmiş. O parayı da kontratının bir şartını yerine getirebilmek için ödedi. Değil NBA'e, Yalovaspor'a da gitse, kontratta böyle bir madde olması durumunda o bedeli ödeyecekti. Kontratın gereğini yerine getirmek ne zamandır ayıplanır oldu? Ülker'e o bedeli ödedi ve karşılığında Supersonic'le 2 yıllığına toplam 3.400.000 dolarlık kontrat imzaladı. Yani diyeceğim İbo'nun NBA macerasından öyle çok büyük bir zararı olmadı. Yarım sezonluk alacağı (zaten o kadar kaldı) aşağı yukarı bonservis bedeline denk geldi; devamında Panathiniakos'ta geçirdiği yarım sezonda kazancı oldu. Ülker'de kalsaydı zaten Ülker'den senede 1.000.000 civarı para alacaktı

2) Sadece İbo değil, Avrupanın en mühim oyuncuları bile kontrat gereği bu bedelleri ödemektedir; hemde sırf NBA'e gidebilmek için... Carlos Navarro Barcelona'ya ne kadar ödedi bir araştırsın bakalım? Bir sezonu neredeyse boğaz tokluğuna oynadı. Çünkü kazandığını Barcelona'ya fesih bedeli olarak ödedi.

3) Splitter Caja Laboral'a aynı şekilde tazminat ödedi. Scola öyle... Hepsi ödedi. Bu durum onları asla küçültmez. Rudy Fernandez, Rubio...

4) Ve ASIL BOMBA... HİDAYET NBA'e GİDİŞ İZNİ ALABİLMEK İÇİN 2000 YILINDA EFES'e (İBO'nun ÜLKER'e ÖDEDİĞİ GİBİ) 1.000.000 DOLAR CİVARINDA BİR PARA ÖDEMİŞ; O DÖNEMDE O KADAR PARASI OLMADIĞI İÇİN BANKALARI KREDİ İÇİN KAPI KAPI DOLAŞMIŞTIR. İnanmıyorsa Hido'ya sorsun; NBA'e gitmek için cebinden ne kadar harcadın desin?

5) Gelelim Seattle'nin sıradan takım oluşu meselesine... 2004-05 sezonu öncesi Kaan Kural bol keseden sallıyordu: "Seattle grubunda sonuncu olur, 30 galibiyet alması mucize" filan... O sezon (İbo'nun Seattle'a katıldığı) Seattle 50 kadar galibiyet aldı; ilk dört sıradan play-off'lara girdi. İlk turda 4-2 ile Sacremento'yu geçti. Batı yarı finalinde O SEZONU ŞAMPİYON BİTİREN SPURS ile kıran kırana bir seri oynadı. 4-2 ile elendi ama kafa kafayaydı maçlar. Zaten onları geçen takım NBA şampiyonu oldu.

6) Gelelim İbo'nun rakamlarına... İbo süre alamadıysa bunun asıl sorumlusu Nate McMilan'dır. ama ona da kızmamak lazım; çünkü takım kazanıyordu ve dengeleri bozmak istemiyordu. Üstelik aynı pozisyonda oynayan Ray Allen gibi bir starın olduğu yerde İbo'ya fazla süre vermezdi. Ağzıyla kuş tutsa bile... İnsanlar Ray Allen'ı izlemek için bilet alıyordu. Ray Allen şu anda NBA tarihinin EN FAZLA ÜÇLÜK ATAN oyuncusu; geçen yıl Reggie Miller'dan devraldı koltuğu. Bir kere gerçek bir süperstar... Muhtemelen Hall Of Fame'e seçilecek kariyerini noktaladığında.

İbo'nun diğer şanssızlığı da Phil Jackson'ın geçtiğimiz senelerde "uzaylı" lakabını taktığı Radmanovic'in muhtemelen kariyerinin tek harika sezonunu geçirmek için İbo'nun gelmesini beklemiş olmasıydı. Böyle bir talihsizlik...

Yani İbo yanlış takım seçmişti; ona ihtiyacı olan bir takımda yer almalıydı. Hidayet kendi pozisyonunda oynayan LeBron James'in takımına gitse aynısını yaşamayacak mı? Şimdi yıllar sonra İbo'yu yanlış takım seçti diye küçümsemek ancak budalalara has bir durumdur. O dönem Seattle'ın iddia edildiği gibi zayıf bir takım olduğuna inanmak ise Kaan Kural kaynaklı bir şehir efsanesidir.

7) İbo'nun "SEZON BOYU 5 maçta süre almasına" ise diyecek birşey bulamıyorum. NBA sezonunun 2 ay sürdüğünü ve Ocak ayında tamamlandığını bilmiyordum; bu "uzman(!)" yazarımız sayesinde öğrenmiş olduk. Güler misin, ağlar mısın?

Kısacası NBA'e gitmek uğruna zarar etmeyi göze almak ayıplanıyorsa önce Navarro gibileri ayıplasınlar. Onlar daha büyük bedeller ödedi. İbo ise Hido Efes'e ne verdiyse onu verdi.

30 Eylül 2011 Cuma

Hafta Sonu Spor Ekranı

http://img379.imageshack.us/img379/9440/o444771yaynlar.jpg


01 Ekim 2011 Cumartesi

14:00 Akihisar Belediye - Gaziantep B.B. / BA 1.LİG / TRT 6
14:45 Everton - Liverpool /EPL / LİG TV  3
15:00 Karabükspor - Orduspor /STSL/ LİG TV
16:30 Hoffenheim - B.Münih /BA 1.LİG /TRT HD - TRT HABER
17:00 Blackburn Rovers - M.City / EPL / LİG TV 2
18:00 Ç.Rizespor - Kasımpaşa /STSL / TRT SPOR 
18:30 Anadolu Efes - Panathinaikos / TWO NATIONS CUP / CNN TÜRK
19:00 Fenerbahçe - İstanbul BŞB /STSL / LİG TV
19:00 Almanya - İtalya / Avrupa Bayanlar Voleybol Yarı Final / NTV SPOR
20:00 Antalyaspor - Sivasspor /STSL / LİG TV 2

20:00 G.Saray - Asvel EL Ön Eleme / NTV 
21:00 Fenerbahçe Ülker - Olimpiakos  / TWO NATIONS CUP / CNN TÜRK
21:00 Türkiye - Sırbistan / Avrupa Bayanlar Voleybol Yarı Final / NTV SPOR

02 Ekim 2011 Pazar

09:05 Moto GP JAPONYA / NTV SPOR
14:00 Beşiktaş - Yeşilyurt / Bayanlar Türkiye Kupası / NTV SPOR
14:00 Giresunspor - Göztepe /BA 1.LİG / TRT SPOR
14:00 Boluspor - Adanaspor /BA 1.LİG / TRT 6
15:00 Samsunspor - Manisaspor /STSL / LİG TV 2
15:30 Bolton Wanderers - Chelsea /EPL / LİG TV 3
15:30 Groningen - Ajax / EREDIVISIE / STV HABER - KÜRE TV
16:00 Türkiye - İtalya / Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası 3.lük Maçı / NTV SPOR
16:30 Anadolu Efes - Olimpiakos / TWO NATIONS CUP / CNN TÜRK
16:30 Karşıyaka - Kayseri Erciyes /BA 1.LİG / TRT SPOR 
16:30 Hannover - Werder Bremen /BUNDESLİGA / TRT HD / TRT HABER
17:30 NEC Nijmegen - PSV  / EREDIVISIE / STV HABER - KÜRE TV
18:00 Tottenham - Arsenal /EPL / LİG TV  3
18:30 Hamburg - Schalke 04 /BUNDESLİGA / TRT HD
19:00 Sırbistan - Almanya / Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası Final  Maçı / NTV 
19:00 Fenerbahçe Ülker - Olimpiakos   / TWO NATIONS CUP / CNN TÜRK
19:00 Ankaragücü - Galatasaray /STSL / LİG TV
19:00 Eskişehirspor - Trabzonspor /STSL / LİG TV 2

19:00 L.Rytas - G.Saray / EL Ön Eleme / NTV SPOR
19:00 Sakaryaspor - Konyaspor /BA 1.LİG / TRT SPOR 
21:00 Sporting Gijon - Barcelona /LA LİGA / NTV SPOR 
23:00 Espanyol - Real Madrid / LA LİGA / NTV SPOR

01.00 A.Madrit - Sevilla / NTV SPOR

28 Eylül 2011 Çarşamba

Süperlig 2011-2012 Sezonu Hakem Hataları Takip Başlığı.


1.HAFTA
Fenerbahçe - Orduspor : 1-0 
Hakemler : 

 Adı ''Penaltı Cimrisi''ne çıkan Yunus Yıldırım 77.dakikada Caner'in düşürülmesine penaltıyı vermeyerek maçın rahatlamasını engelledi.
Tüm hakem eskileri ET.AÇ,Ali Aydın,S.Dereli,Serdar Tatlı penaltı konusunda birleşti.
Yunus Yıldırım 18 Aralık 2010'da oynanan Fenerbahçe - Sivasspor maçında 33 ve 35.dakikalarda İvanovs'un elle oynamasına ve Uğur'un Dia'yı düşürmesine 2 kez penaltı vermeyerek Aziz Yıldırım'ı çileden çıkartmış ve devre arasında soyunma odası koridorlarında kendisine neden penaltıları vermedin tepkisi yüzünden 21 gün ceza almasını sağlamıştı.

İstanbul B.Belediyespor - G.Saray : 1-0
Hakemler : 
52.Dakikada Felipe Melo'nun topsuz alanda Mahmut'a yaptığı kafa atma hareketi kırmızı karttı.Geçmiş yıllarda TV görüntülerinden Emre ve Lugano'ya 3'er maç ceza verildiği halde,sahadaki 4 tane hakem,4 gözlemci,temsilcinin göremediği (!) pozisyonu TV'lerde kaydedememiş (!) olsa gerek ki Melo PFDK'ya sevk edilmedi.3 maç ceza alması gereken Melo bu maçtan sonra oynadığı 3 maçta da gol atarak takımının haksız puanlar ve maçlar kazanmasını sağladı.
 Hayret yani sahada 4 tane hakem 8 tane göz,1 gözlemci 3 temsilci 8 göz daha toplam 16 göz bunu göremiyor (!)
Televizyon görüntülerine bakma gereği (herhalde kayıt etti,yukarıda ironi yaptım) bile duymadılar.
İbb-Gs maçında Felipe Melo'nun, Mahmut Tekdemir’e attığı kafa
.



52. dakikada Melo’nun topsuz alanda Mahmut’a attığı kafanın karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Yankaya’nın arkası dönük olduğu için pozisyonu görme şansı yoktu. Oysa o hatta bulunan yardımcı hakem Cem Hanoğlu ve dördüncü hakem Taner Gizlenci’nin bu pozisyonu tespit edip, hakeme bildirmeleri gerekliydi.
Selçuk Dereli

Eskişehirspor - Beşiktaş : 2-1
Hakemler : 

23.Dakikada Quaresma'nın rakibine arkadan yaptığı ciddi faullü hareket kırmızı karttı,vermedi.
Yine Quaresma 34.dakikada Nadareviç'e arkadan yaptığı hareketten dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kart görmeliydi.Bu pozisyonda sarı kart göstermeyen Bünyamin Gezer aynı  pozisyonun benzerinde Alper Potuk'a sarı kart gösterdi.

Manisaspor - Trabzonspor : 1-1
Hakemler : 
 44.Dakikada İsaac Promise'nin Zokora'ya yaptığı çok şiddetli olmayan harekette gördüğü kırmızı kart yanlıştı.

2.HAFTA
Gaziantepspor - Fenerbahçe : 1-3
Hakemler :
 Hakem Bülent Yıldırım bildiğimiz gibiydi (!)
Şu resimdeki gibi tavırları bile hakemlik nosyonu olmadığını gösteriyordu.
23.dakikadaki Christian'ın ortasında Danny'nin smacını nasıl göremedi (!) hayret verici (!)
Gene ilk yarıda kritik serbest vuruşta Wagner'in barajı bozarak kolunu açmasına da devam dedi,itiraz eden Alex'e haksız yere sarı kart gösterdi.
 
 * Gaziantep'in penaltı beklediği Wagner'in pozisyonunda bir şey yok.Selçuk topa vuruyor,Wagner takılıyor Selçuk ile Ziegler'e.
* Bienvenü'ye Dany'nin yaptığı penaltı ise doğruydu.


G.Saray - Samsunspor : 3-1
Hakemler : 
74.dakikada Elmander'in bilerek Ahmet Şahin'in önüne geçip,tahrik etmesi sonucu oluşan harekete penaltı ve kırmızı kart vererek maçı bitirdi.

Müsabakanın başında Fink'e ve ikinci yarıda Sabri'ye net bir sarı kartı göstermedi.
Baros'un penaltı beklediği pozisyonlarda devam kararı yerindeydi. Samsunspor kalecisi Ahmet'in, Galatasaraylı Elmander'e yapmış olduğu hareket için hakemin penaltı kararı vermesi de doğruydu. Ancak kartın rengi sarı olmalıydı. Çünkü Ahmet rakibine ciddi faullü bir hareket yapmadı, sert ve gereksiz bir müdahalede bulundu. Burada Kuddusi Müftüoğlu kırmızı kart göstererek ciddi bir hata yapmış oldu.
Ayrıca penaltı atışı kullanıldığı esnada ve atışı yapan oyuncu topa dokunmadan önce her iki takım oyuncularının topa en az 2-3 metre yaklaşmış olmaları nedeniyle atış tekrar ettirilmeliydi.
Selçuk Dereli

43. dakikada Selçuk, Fink’i hem elini hem de ayağını kullanarak yere indirdi. Bu pozisyon da sarı kart olmalıydı. 54. dakikada Mustafa Sarp’ın golle sonuçlanan kritik pozisyonunda ofsayt yok. Yardımcının kararı yerinde oldu. 74. dakikada Samsun ceza alanında ilginç bir pozisyon yaşandı. Takım arkadaşından seken topu Ahmet Şahin eline aldı. Burada kaleciye pas yok. Ancak devamında Elmander, Ahmet Şahin’in önünde ellerini açarak en direk vuruş bekledi. Kaleci de direkt Elmander’in üzerine gidip, sportmenlik dışı bir hareket yaptı. Penaltı yüzde 100 doğru. Ancak kırmızı kart yanlış. Çünkü hareketin şiddeti yok ancak sportmenlik dışı bir hareket, bunun karşılığı sarı kart olmalıydı. Penaltı atışında ise vuruşun kesinlikle tekrarı gerekirdi. Çünkü neredeyse diğer oyuncular vuruş yapılmadan önce Selçuk’la aynı hizaya gelmişlerdi.
Serdar Tatlı

Beşiktaş - Ankaragücü : 3-1
Hakemler : 

Hakem Özkalfa, bana göre maçın hemen başında rakibine yaptığı sert hareketten dolayı Quaresma'ya sarı kart göstermeliydi.Görünen o ki sıfır tolerans uygulaması hakemlerce çok iyi anlaşılamamış.MHK'nin bu maçın kasetini ve Tolga Özkalfa'yı alıp, gösterdiği ve göstermediği kartlarla ilgili mutlaka bir eğitim yapmalı.
Selçuk Dereli

Maç sertleşince hakem açısından daha zor bir hal almaya başladı. Ankaragücü’nde Tisdell ile Uğur Uçar’a çok gereksiz sarı kartlar gösterdi. Sonrasında oyundaki hakimiyeti elinden iyice kaçıran Tolga Özkalfa, Uğur Uçar’a 2. sarıdan kırmızıyı ve Egemen’in koluyla bilerek oynaması nedeniyle çaldığı serbest vuruşta ikinci sarıyı göstermedi. Benden söylemesi... MHK’nın yerinde olsam bu Tolga Özkalfa’ya çok dikkat ederim.
Serdar Tatlı

Trabzonspor - İstanbul B.Belediyespor : 0-1
Hakemler : 

Colman kırmızı kart görmeliydi.

Ekrem vurduktan sonra arkadan gelen Henriquenin sol bileğine basması direk kırmızı kart 
Bu pozisyonda tartışmalı

Bana göre Halis Özkahya’nın en büyük hatası Colman’ı ikinci sarı karttan ihraç etmemesiydi. Çünkü burada İstanbul Büyükşehir Belediyeli oyuncunun önü açıktı ve umut verici bir atağa geçmişti.
Selçuk Dereli
Gösterdiği kartlar da yerindeydi. Ancak geçen hafta da gözlemlediğimiz topsuz alanlarda yaşanan bazı ihlallerin yardımcıları ve 4. hakem tarafından tespit edilemediğini bu maçta da yaşadık. Örneğin 79. dakikada oyunun durmuş olduğu bir esnada Tolga’nın ceza alanı çizgisi yayının olduğu noktadaki Webo’nun yanına kadar gidip bu oyuncuyu itmesi gibi...
Bu pozisyonlarda hakemin sırtı dönük olduğundan pozisyonu süzmesi pek de kolay değildi. O zaman devreye yardımcı ya da 4. hakemin  girmesi şart.
Serdar Tatlı

3.HAFTA
Fenerbahçe - Manisaspor : 1-1
Hakemler : 

Manisaspor'un attığı gol de FB düşmanı yayıncı kuruluşun çizgisine göre artı özet görüntülerde de gördüm ofsayttaki 7 numaralı Simpson'dan sekerek top Ömer Aysan'a geliyor.Çok bilmiş,ukalar Objektif Fenerli(!) ler ofsayt yok diyor da bizden nefret eden yayıncı kuruluş niye öyle göstersin ? Selçuk Yula'da Ofsayt diyor.
 


İlk yarıda Alex'e kalkan yanlış ofsayt bayrağı ; 


İlk yarıda kornerde Semih'in künde ile tuş yapılması.(Lugano her maç bunu yaşardı,sayısız penaltımız verilmedi.Klasik devam ediyor demek ki ? 
Ve 90+4'teki CİNAYET !!!!
‘Hakikaten yeter artık’

Hakem Özgür Yankaya oyunu kontrolünde tuttu. Disiplin uygulamalarında doğru kararlar verdi. Manisaspor'lu Nizamettin'e göstermiş olduğu her iki sarı kartta da haklıydı.
Fenerbahçe'nin son dakikada atmış olduğu golün ise ofsaytla uzaktan yakından ilgisi yoktu. Sonuç olarak son dakikadaki yanlış ofsayt tespiti maçın sonucunu doğrudan
etkiledi.

Selçuk Dereli

Ordu maçında Yunus Yıldırım, Gaziantep maçında Bülent Yıldırım, Fenerbahçe lehine net birer penaltıyı vermediler. Dün de bir numaralı yardımcı son saniyede net gole ofsayt bayrağı astı. Artık bu hataların normal olduğunu izah etmekte güçlük çekiyoruz.
Gürcan Bilgiç

D.Ç.Karabükspor - G.Saray : 1-1
Hakemler :
* Muslera'nın kırmızı kartı doğru.Yanlış yorum yaparak son adam veya bariz gol şansından kırmızı kart yoktu,sarı olmalıydı diyorlar.Faulden attı.Zaten raporuna da ''Kartın nedenini : Ciddi faullü oyun'' olarak yazmış.
* Penaltı maalesef doğru çünkü oyuna yeni giren Bjk'den kiralık Rıdvan denen ileri zekalı (!) eleman hiç bir pozisyon yokken bilerek Baros'a arkadan daldı ve ihanet etti.

Bursaspor - Beşiktaş : 1-2
Hakemler : 

* Yardımcı hakem Adil Sinem'in uyarısı ile Bangoura'yı küfürden kırmızı kart gösterdi.Ancak Egemen ilk olarak bir şey söylüyor.Daha sonra Bangoura ,Egemen bana ne dediyse ben aynısını söyledim dedi.Yani ilk önce Egemen küfür ediyor ama Adil Sinem nedense onu duymuyor (!).
* Quaresma ilk 2 hafta görmediği kırmızı kartları nihayet gördü.İşin ilginci bu kırmızı kart takımına yaradı,O çıktıktan sonra mucize eseri 2 dakikada 2 golle bedavadan 3 puanı aldılar.
* Maçın sonlarında Simao ve Bursaspor'lu Tagoe de rakiplerine yaptıkları ciddi faullü hareketlerinden dolayı yeni ''Sıfır tolerans kuralı''na göre direkt kırmızı kart görmeliydiler.

Samsunspor - Trabzonspor : 1-1
Hakemler : 

4.HAFTA
Kayserispor - Fenerbahçe : 0-1
Hakemler : 

* Gelelim Hakem Kuddusi'ye.
  Zaten yıllardır tanıyoruz.Kötü bir hakem.Eyyamcının kralıdır.Dün de kötüydü.Boşu boşuna ''şer cephesine koz verdi''
Neyse ne Onu ver kardeşim.Penaltıysa penaltı bize de rakibe de ver.Gol ise Gol bize de rakibe de ver.Kırmızı kart da aynı şekilde.
 Kayserispor cephesi 3 penaltımız verilmedi diye isyan ediyor.Bakalım ;


 Kayserili oyuncu arkadan Orhan'ı itiyor,Orhan topu görmüyor bile arkasından koluna çarpıyor.Bu mu penaltı ?
Neymiş kolları açıkmış.Bunu dangalak Objektif (!) Fenerliler de söylüyor.Ulan dingiller kollarını açmadan siz zıplayın bakalım bir.Fizik kurallarından mı bihabersiniz ? TRT SPOR'da Oğuz Tongsir denilen zavallı ezik gs'li ''Orhan bakmadan elledi topu.Penaltı'' diyerek literatüre yeni bir dolma (!) ekledi.Feyyaz,Ali Ece ve sunucu zaten ezik gs'li Levent Özçelik hepsi birden bu pozisyona penaltı diyerek devletin kanalında hangi amaç güttüklerini (!) gösterdiler.


 Bu da Bilica'nın pozisyonu.Bir kere Orhan'ın pozisyonu korner oldu.Bu korner pozisyonu.Eğer Orhan'ı iterek yapılan faul verilmiş olsa bu pozisyon olmayacaktı.Bu önemli notu düşelim bir kere.Pozisyonda Bilica kafasını öne eğiyor fakat elle müdahalesi de görülüyor.Kasıt var mı çarpma mı ? işareti.Canlı izlerken ben farketmedim bile.Aykut Kocaman da maçtan sonra Kayseri yerel basının kasıtlı sorusuna aynı cevabı verdi.Görmedim dedi.Anlık ve karambol pozisyon.Kuddusi de sanırım elle müdahaleyi Gürcü Stoper Zurab yaptı diye gördü ve düdük çaldı,sarı kart gösterdi.Keşke verseydi ,belki penaltı gol olmazdı,olsa bile 54.dakika idi daha,tekrar atabilirdik galibiyet golünü.Şimdi Konya maçındaki Anelka'nın(KALECİ'YE FAUL İLE EL İLE DEĞİL (DANGALAKÇA EL İLE ATTI DİYORLAR ISRARLA)  pozisyonu gibi sakız yapılacak.
  Ha öte yandan da geçen hafta son saniyede nizami gol sayılmazken iyiydi değil mi ? Önceki verilmeyenlerimize saysınlar diyorum.
Bu da 3.pozisyon.Amrabat ceza alanına giriyor ve Yobo'nun üzerine yıkılarak penaltı istiyor.Yıkılmaya rağmen Yobo topa müdahale ederek yönünü değiştiriyor.Hiç bir şey yok,tertemiz müdahale.
Pekiiiii,gelelim Kayseri'lilere verilmeyen kırmızı kartlara ; 
 Daha maçın başında Amrabat dirseği Gökay'ın burnuna yapıştırıyor.Kırmızı kart ama verilmediği gibi oyunu Kayseri başlatıyor.
Gene ilk yarıda Eren Güngör kayarak sert bri şekilde iki ayağı da yerden kalkarak Caner'i galiba kökledi resmen.Sadece sarı kart verdi.Hani kırmızı kart ?
İkinci yarıda Gökhan Ünal'ın Ziegler'in bileğine basışı kırmızı kart.
Santana 90+2'de dirsekle Uğur Boral'ın dudağını patlattı  dikiş atıldı.Sarı verdi,kırmızı kart.

 Gökhan Ünal'ın rakibine yapmış olduğu hareket sarı kart olmalıydı.
İkinci yarının hemen başında rakibinin kafasından gelen top Orhan Şam'ın koluna çarptı. Orhan Şam  arkasından gelen topu göremediği için pozisyon kesinlikle penaltı değildi. Hakemin devam kararı doğruydu.
Yaklaşık bir dakika sonra ceza alanı içerisine yapılan ortada Bilica çok net şekilde topla eliyle  oynadı. Müftüoğlu penaltı kararı vermeyerek çok büyük bir hataya imza attı. Ancak Müftüoğlu, asıl skandal hatayı elle oynayan oyuncuyu Kayserispor'lu Zurab sanarak, ona sarı kart gösterip, aleyhine  direkt serbest vuruşla oyunu başlatmış olmasıydı. Kuddusi Müftüoğlu bu skandal kararlarıyla oyunun sonucuna etki etmiş oldu.
Selçuk Dereli

56’ncı dakikada Yobo, Amrabat’ın önündeki topa yatarak müdahale etti, penaltı yok, ‘devam’ kararı doğruydu. 90+2’de Santos’un, Uğur Vural’a yapmış olduğu dirseğin karşılığı sarı değil, kırmızı olmalıydı. 54’üncü dakikada Fenerbahçe ceza alanında yaşanan iki kritik pozisyonun ilkinde top Orhan Şam’ın kolundan sekti. Orhan’ın sırtı dönük ve topu görmüyor. Ancak devamında köşe vuruşundaki topa eliyle vuran Bilica’nın pozisyonu ise net penaltıydı. Ancak ilginç olan, hakemin, topa dokunanın Kayserili oyuncu olduğu gerekçesiyle Zurab’a sarı kart göstermesiydi. 1986 Dünya Kupası’nda Maradona topu eliyle kaleye göndermiş, hakem de golü saymıştı. Maradona, maç sonrası sonra elle atılan golü soranlara “O Tanrı’nın eli” demişti.
Serdar Tatlı

1- Ceza alanında Orhan Şam yükselirken topla oynayamıyor ama meşin yuvarlak eline çarpıyor. Hakem oyunu devam ettirdi. Bu doğru bir karardı. Çünkü Orhan’ın arkası dönüktü ve kesinlikle topu görmüyordu.
2- Amrabat ceza alanına girerken yere düşüyor. Bütün Kayseri “Penaltı” diye ayağa kalkarken hakem oyunu devam ettirdi. Yobo’nun Amrabat’a bir teması yoktu.
3- 54. dakikada Kayserispor’un köşe vuruşunda ceza alanı içinde Bilica topa yükselirken meşin yuvarlağa vuramayınca eliyle oynuyor. Bu net bir penaltıydı. Hakem süzemedi ve Kayserispor’un yüzde 100 penaltısı güme gitti.
Bülent Yavuz

G.Saray - Eskişehirspor : 2-0
Hakemler : 


gs bir maçta da hakem kıyağı yaşadı.
*1.gollerinde Elmander topsuz alanda Nadareviç'e faul yapıyor ama devam tabii.
*Selçuk İnan'ın ceza sahası içinde yerde rakibi Veysel'e  yaptığı hareket kırmızı kart ve top oyunda olduğu için penaltıydı ama vermedi.2 oyuncuya da sarı kart ile eyyamın kralını yaptı.Sonra da oyunu taç atışı  ile başlattı.
Bu açık bir kural hatasıydı.
*Diego Selçuk İnan'dan dayak yediği için (!) sarı kart görüyor ama Ujfalusi hakemin üzerine yürüyüp,küfür ettiği halde sarı kart bile görmüyor.
*Selçuk İnan o pozisyondan 1 dakikada sonra rakibini arkadan çekiyor,sarı kart ve 2.sarıdan kırmızı olması gerek ama olmuyor nedense (!)

Hakem Tolga Özkalfa disiplin uygulamalarında standart kararlar veremedi. Sabri'nin itirazına gösterdiği sarı kart doğruydu, ama Diego'ya sarı kart gösterdiği pozisyonda abartılı bir itiraz yoktu. Burada Diego'ya kart gösterip, Ujfalusi ve Kazım'a sarı kart çıkarmayınca çelişkili bir durum ortaya çıktı.
Maçın ilk dakikalarında Engin'e sert hareketlerinden dolayı sarı kart göstermesi gerekirken daha sonra faul bile olmayan pozisyonda sarı kart vermesi hataydı. Galatasaray'ın kazandığı ilk golde Elmander topsuz alanda Nadareviç'e bir müdahalede bulunuyor, fakat hakemin devam kararına saygı duymak gerekir.
Maç oynanırken topsuz alanda Eskişehirsporlu Veysel'in, Selçuk'u itmesiyle başlayan ikili mücadele, Selçuk'un rakibine sportmenlik dışı hareketler yapmasıyla devam etti. Bu pozisyonda her iki oyuncunun sarı kart görmesi doğruydu. Ancak oyun Eskişehirspor aleyhine serbest vuruşla başlaması gerekirken taç atışıyla başladı.
Selçuk Dereli

*Selçuk Dereli gene eyyam yapmış.O pozisyonda her ikisine sarı kart doğru diye geçiştirmiş.Selçuk İnan'a kırmızı kart ve penaltı diyememiş.

Selçuk'un hareketi penaltıydı
Hakem Tolga Özkalfa, zaman zaman gerginleşen, bazen yüksek tempo kazanan bu maçta genel olarak oyunu fena götürmedi diyebiliriz.
Hakem Tolga Özkalfa, zaman zaman gerginleşen, bazen yüksek tempo kazanan bu maçta genel olarak oyunu fena götürmedi diyebiliriz. Ancak ona eleştirimiz, 17’nci dakikada Sabri, rakibine faul yaptı, sonrasında da eliyle koluyla sportmenlik dışı davranışlarda bulundu. Sabri’nin gördüğü sarı kart ne kadar yerinde bir kararsa, 34’üncü dakikada aynı sportmenlik dışı davranışları yardımcı hakem Ali Saygın Öger’e yapan Ujfalusi’ye sadece uyarı yapması ise son derece yetersizdi. Bu iki benzer pozisyonda hakemin farklı kararlar vermesi standartsızlığı öne çıkardı. Yine 41’inci dakikada bir ikili mücadeleye giren Engin Baytar’ın neden sarı kart gördüğünü anlayamadım. Ancak faul olabilecek bir pozisyondaki sarı kart, belki de Ujfalusi’ye gösterilmeyen kartın etkisiydi. 52’nci dakikada Melo’nun attığı golde herhangi bir ofsayt şüphesi yoktu. Maçın en ilginç pozisyonlarından biri 63’üncü dakikada yaşandı. Ceza alanı dışında birbirleriyle sözlü tartışma yaşayan Selçuk ile Veysel’in hareketi ceza alanında devam etti. Veysel ellerini kullanarak Selçuk’tan kurtulmak istedi. Ancak Selçuk, Veysel’e karşı şiddetini devam ettirerek eliyle sarılıp boğazını sıktı. Pozisyon gerçekleştiğinde top oyundaydı. Sırtı dönük olduğundan pozisyonu göremeyen ve yardımcısı Volkan Narinç’le konuşan hakem Tolga Özkalfa, iki oyuncuya da sarı kart gösterdi. Ancak doğru olan ise top oyunda olduğundan ve Selçuk rakibine kendi ceza alanı içerisinde şiddetli hareket yaptığından Selçuk’un kırmızı kart görmesi, Galatasaray aleyhine de penaltı olması gerekirdi.
Serdar Tatlı

Beşiktaş - Antalyaspor : 1-0
Hakemler :
Penaltı kararı doğru çünkü Ali Turan büyük bir ileri zekalılık (!) örneği ile rakibi Veli'ye  bodoslama dalarak takımına ihanet etti.
Bjk'den Necip ve İsmail Köybaşı kırmızı,Mustafa Pektemek,Antalyaspor'dan Musa sarı kart görmeliydi.
İsmail Köybaşı 34'te topsuz alanda Kerem'i çekiyor sarı görmüyor,79'da bu kez Emrah'ı çekiyor sarı ama ilkini görseydi bu kez kırmızı kart olacaktı.
Maç bittikten sonra itirazdan Deniz'e önce sarı,sonra kırmızı kart göstermiş.Gereksizdi.

Trabzonspor - D.Ç.Karabükspor : 3-1
Hakemler : 

Hakeme ihtiyaç olmadı çünkü Karabükspor TD Yücel İldiz ve öğrencileri gerekeni yaptılar.

5.HAFTA
Fenerbahçe - İstanbul B.Belediyespor :
Hakemler : 



* Maçın hakemi Cüney Çakır'a gelince ;
Tartışmalı pozisyonlar vardı ancak maçın hakkı bizimdi,sonuca etki edecek hatası yoktu.
Maçın başında penaltı bekledikleri Bekir - Webo mücadelesi zaten dışarıda,Bekir'in eli formada ama çekme yok.Webo önce değil sonra kendini bırakıyor.

 
*İkinci yarıda penaltı beklediğimiz pozisyonda top dizinden de gelse de kol açık ve kolundan önüne düşüyor top.Penaltı bence.
http://www.youtube.com/watch?v=pCCAf8K3aG8 



*GG'ün 89.dakikada 2.sarıdan kırmızı kart görmesi gerektiğini söylüyorlar.
Birincisi ilk sarı kartı çok ucuzdu.Arkadan değil önden yaptığı bir hareketti.
Yukarıdaki pozisyonda ise Gökhan görüldüğü gibi kasıtlı ellemiyor ki kafa vurmak istiyor,kolunu çekemiyor.
*İBB'nin Baroni'nin Tevfik'e yaptığı pozisyonda penaltı beklemesinde şu görüntüden temas var gözüküyor ama benim aldığım görüntülerde olmayan ama TV'den izlediğim kale arkası görüntüsünde ise penaltı olmadığı görülüyor.Rıdvan Dilmen de % 100 Futbol'da aynen bu şekilde söyledi.
* İBB'nin attığı 2.gol de hem Sezer'e faul var,hem de aktif alanda bir İBB'li oyuncu ofsayt pozisyonunda Volkan'ın görüş açısı içerinde.

Ankaragücü - G.Saray : 0-3
Hakemler : 
* 1.golden önce olmayan faul yaratıldı ve duran toptan gol geldi.Melo - Kağan mücadelesi normal şarjlı mücadeleydi.
*G.Saray'ın 2.golünden önce Engin Baytar'ın rakibine faulü var,vermedi.
* 2-0 iken Sabri ceza sahasında rakibini düşürüyor penaltı ama vermedi.
* Gene 2-0 iken Hakan Balta'nın elle oynamasına frikik vermedi.
* Kazım'ın sarı kart gördükten sonra hakeme eliyle yaptığı itirazdan ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi gerekiyordu.
* Melo'nun faulden sonra yerde otururken hakeme sarı kart isteme işareti yapmasını es geçti.
Tamam UEFA bunu refleks olarak görüyor ama Türkiye de bunlar sarı kart değil miydi ?
* 84'te Aydın'ın Baros'a aptalca yaptığı harekete penaltı kararı doğru.Karabük'lü Rıdvan'dan sonra 2.isim oldu mallıkta.

Gaziantepspor - Beşiktaş :0-0
Hakemler : 


* 64.dakikada Necip'in bariz gol şansından kırmızı kart görmesi doğru karardı.
* 83.cü dakikada İsmail Köybaşı'nın kırmızı kartı da bariz gol şansından doğru karardı ancak başlangıçta İsmael Sosa ofsayt pozisyonundaydı.

Eskişehirspor - Trabzonspor 0-2
Hakemler : 
* Skibbe o kadar kötü takım çıkarıp,yönetti ki Yunus Yıldırım'a bir şey kalmadı.
0-2 iken Colman'ın kendi kalesine attığı  golden önce bir şey yokken tehlikeli hareket verdi,iptal etti golü.


6.HAFTA
Mersin İ.Y.-  Fenerbahçe  : 1-2
Hakemler : 
Hakem Halis Özkahya 
Özellikle O penaltı itirazları yapılan pozisyonda,Fenerbahçe düşmanlarına Bekir ile birlikte çok iyi malzeme verdiler.Gördüysen ver kardeşim biz kayırma,eyyam istemiyoruz.
  Bakalım pozisyonlara ; 
 * 7.Dakikada Soldan Caner'in yaptığı ortada Hakan Arıkan'ın Özer'e yaptığı hareket penaltı.Hakan Arıkan bu pozisyonda sakatlandı.

 * 41.dakikadaki Bekir'in el ve penaltı pozisyonu.
Evet burada kol açık ve top kolundan dönüyor.Penaltı.Ancak bu pozisyon öncesi faul yoktu,yaratıldı.Bunu da es geçmeyelim.
 * Mert'in çizgiyi geçmeden tuttuğu top.

* 53.cü dk.da Alex'e İbrahim Kaş'ın dirseği sarı kart verildi direk kırmızı olmalıydı.
İ.Kaş 2 dakika sonra Emre'ye yaptığı hareketten 2.sarıdan atıldı.Sarı kart doğruydu burada ama avantajı kesmeyeyim derken yanlış yaptı.Ya İ.Kaş golü önleseydi ne olacaktı ?
 * 58.dakikada Zurita'nın elle attığı golün iptali ve sarı kart doğru.Kendiside itiraz etmedi zaten.Fenerbahçe düşmanı malum yavşak hakem eskileri burada el yok,Yobo kendi kalesine attı nizami goldü diyorlar. Nobre de kendisinin elle attığını söylediğini beyan etti bunların programında.

* 66.dakikada Zurita'nın Emre'ye dirseği.Direk kırmızı kart ama sarı bile verilmedi.58.dakikada o elle gol den sarı kartı vardı ,sarı bile verse kırmızı kart olacaktı.
Söyledikleri gibi hakemin maçın sonucuna etkisi yok.Fenerbahçe penaltıyı verse ki önce 7.dakikada bizi penaltımız vardı,her şartta maçı gene kazanırdı.
 Hıyarların efendisi hakem eskisi dingil diyor ki ''arkadaş Fenerbahçe güçlü zaten bu maçı kazanırdı,seni ilgilendirmez, görevini yap versene penaltıyı,golü ''
 Eeee biz de Manisa maçında aynı şeyi dedik.''Fenerbahçe'nin kötü oynamış olması kimseyi ilgilendirmez,hakem gördüğünü çalacak o golü verecekti'' O zaman niye söylemediniz ?



G.Saray - Bursaspor : 2-1
Hakemler : 


* İlk yarıda Melo'nun ısrarla sarı kart işaretini görmezden geldi.
* Kazım yerde kayan Serdar Aziz'in suratına tekmeyi vuruyor.Kırmızı kart ama yok.
* 43.dakikada Stepanov'un kaygan sahada kayarak geldiği pozisyonda Ebou'ye temasına penaltı diyorlar ama alakası yok.Stepanov dizlerini kırıyor,Eboue kendini atıyor.
*58.dakikada Ujfalusi'nin koluyla oynamasına çarpma olarak değerlendirip penaltı vermedi.
Halbuki topun geçişini engellemiş oluyor.
* 61.dakikada Batalla yardımcıya yakın olan ceza alanı çizgisinden içeri girmek isterken, Hakan Balta kolunu uzatarak bu oyuncuyu engelledi. Bu pozisyona da hakemden devam kararı geldi.
* Uzatmanın son saniyelerinde duran toptan gelen ortada Ujfalusi Turgay'ı arkadan bariz şekilde itiyor,net penaltı ama vermedi.Ne ilginçtir ki (!) bu pozisyon özet görüntülerde yok.


Beşiktaş  - Kayserispor : 0-2
Hakemler :
* 79.cu dakikada Kaleci Gökhan'ın topu uzaklaştırdıktan sonra İ.Toraman ile çarpıştığı pozisyona penaltı diyorlar.Alakası yok.Topu yumrukluyor pozisyon geçmiş oluyor,sonra çarpışma var kasıt yok zaten.

Trabzonspor - Ankaragücü : 3-2
Hakemler :




* Maçın henüz başında 0-0 iken ceza alanına giren Tisdell'i Mustafa Yumlu düşürdü ama penaltı yerine devam dedi.
2-2 iken Burak Yılmaz - Ediz mücadelesinde Ediz çekti diye uyduruk frikik yarattı ve galibiyet golü geldi.


7.HAFTA
Fenerbahçe - Samsunspor : 0-0
Hakemler : 


Hakem İlker Meral
*15.dakikada Murat'ın tabanını Bekir'in kafasına dayamasına penaltı vermeyerek oyunun kaderini etkiledi.Kural çok açık.Temas varsa ki var penaltı.Yokda endirekt vuruş.
Halböyleyken Bünyamin Gezer'in TRT'de kıvrım kıvırım kıvranıp temas olduğunu kabul edip,söylediği halde penaltı değil demesi,faul ama nasıl  faul gibi kıvırması çok komikti.
Sonunda Hikmet Karaman ile birlikte Bekir kafayı sokuyor deyip çıktılar işin içinden ya olacak şey değil.Selçuk Dereli ise Milliyet'teki köşesinde bu pozisyonu hiç görmeyip,Yobo'nun Bance'ye yaptığı hareket penaltı demesi içlerindeki ezikliği gösteriyordu.
 Penaltıydı
Maçın büyük bir bölümü denk mücadele şeklinde geçti. Takımlar çok net gol pozisyonlarına giremediler. Fenerbahçe’de iyi performans sergileyen oyuncu yok gibiydi. Samsunsporlu oyuncularise beraberliğe razı bir oyun ortaya koydular.
Hakem İlker Meral vasat bir maç yönetti. Disiplin uygulamalarında doğru kararlar verdi. Oyunun kontrolünde genel olarak başarılıydı. Ancak faullerde çelişkili kararlar veren Meral, ilk yarının sonlarına doğru çalmış olduğu üç serbest vuruş düdüğünde de hatalıydı. Baraj mesafelerinde ise bir türlü standart uygulamalar yapamadı.
İlker Meral’in maçtaki en önemli hatası Fenerbahçeli Yobo’nun kendi ceza sahası içinde Samsunsporlu Bance’ye yapmış olduğu müdahaleye bir penaltı vuruşu vermemesiydi. Yobo bu pozisyonda topu kurtaran rakibini iki eliyle birden tutarak yerde bıraktı.
Selçuk Dereli


* Yobo-Bance mücadelesinde hiç bir şey yok.Bu tip tutmalar sık oluyor.Bance kendini bırakıyor.


MP Antalyaspor - G.Saray  : 0-0
Hakemler : 


* Sabri'nin abartılı el,kol hareketleri ile itirazına sarı kart vermedi.
* Riera'nın Deniz'e attığı tekme kırmızı kart ama yardımcı hakemin uyarısı ile sarı kart verdi.


*90+2’de Gökhan Zan’ın topa kayarak hamlesinde verdiği sarı kart doğru ama devamında abartılı itirazlarına seyirci kalması yanlıştı.

Mersin İ.Y. - Beşiktaş  : 0-1
Hakemler : 
* Zurita'nın kırmızı değil sarı kart görmesi doğruydu.
* 41.dakikada Nduka - Mustafa Pektemek mücadelesinde Mustafa Pektemek koluyla oynuyor penaltı vermedi.
* 84.dakiakada duran toptan gelen ortada Egemen Nobre'yi tutuyor,topa vurmasını engelliyor ama penaltıyı görmüyor Cüney Çakır.

Bursaspor  - Trabzonspor  : 1-1
Hakemler : 
* Maçın kader anı : 
Bir Burak Yılmaz klasiği.Hoppp havada uçuyor kendini atıyor,penaltı.Gelsin haram 1 puan daha.
İstede bal gibi atlayıp geçebilir ama yapmıyor,topu atıyor hoppp takıp düşüyor.
* Son saniyede duran topta İbrahim'i Giray arkadan tutup itiyor,o şartlarda İbrahim'in vuruşu üstten auta gidiyor.Penaltı verilmedi.


8.HAFTA
Beşiktaş - Fenerbahçe : 2-2
Hakemler : 


Hakem Fırat Aydınus.
Beşiktaş'ın 1.golünden önce Ernst'in ayağı fazla kalkıyor.Tehlikeli hareket verilebilirdi devam dedi.

Yardımcı hakem Serkan Ok ilk yarıda Alex'in ikinci yarıda da Simao'nun gollerini ofsayt gerekçesiyle iptal ettirdi.Doğruydu.
Alex'in ofsayt golü.

Simao'nun ofsayt golü.
* Ernst'in Emre'ye bu tokadına sarı kart vermedi.


G.Saray - Gaziantepspor : 2-4
Hakemler : 

* gs 1-0 öndeyken ilk yarıda Gaziantep'in penaltısı verilmedi.Nizami şarj değildi.
Bekir Ozan Has'ı Gökhan Zan düşürdü.
* 41.dakikada gs'nin sayılmayan golünde Melo ofsayt.Doğru karar Cem Satman'dan.
* Maç 1-2 Gaziantep öndeyken Melo Olcan'ın tendonuna tekmeyi yapıştırıyor.Direk kırmızı kart ama vermiyor.
* Servet'in atılması yanlış karar denilebilir.Sağ çaprazda,bariz gol şansı var mı yok mu ?
Bana göre var,Muhammed topu önüne alınca direk ceza sahasına dalabilir,Ujfalusi yetişinceye kadar.Hadi kırmızı kart yanlış,sarı olsun.Serdar Diyadin burada müdahil oldu.
* Gaziantep'in verilmeyen ikinci penaltısı.2.yarı ve maç hala 1-2.Ujfalusi Muhammed'i biçiyor.
* Sabri'nin atıldığı faulde faul var,abartılı itirazdan 2.sarı kart ve kırmızı doğru karar.
* Ayrıca 07.16 dakikalık özet görüntülere her nedense koyulmayan Engin,Ujfalusi ve Kaleci Muslera'nın da kırmızı kart görmesi gereken pozisyonlar vardı.
 Muslera 88'de sarı kart gördükten sonra hakemi alkışlıyor bir sarı kart daha ama yok.
Engin 6.dakikada sarı kart gördü ama direk kırmızılık hareketi var verilmedi.
Ujfalusi sanırım Muhammed'in aşil tendonuna çok açık ağır tekme vuruyor,kırmızı kart ama yok.

Maçın  en çok konuşulması gereken yanı, hakem kararlarıydı. Abdullah Yılmaz hatalarıyla geceye damgasını vurdu.
Maçın başında iptal edilen Galatasaray golünde ofsayt pozisyonunda bulunan Melo topa dokunmamış olsa da,  topa müdahale etmeye çalışarak kaleciyi yanılttı. O nedenle Cem Satman’ın ofsayt kararı doğruydu.
Melo’nun, Olcay’a yapmış olduğu ciddi faulun karşılığı kırmızı kart olmalıydı, ancak hakem faul bile vermedi.
Servet’in kırmızı kart gördüğü pozisyonda, Muhammed’in bariz  gol atma şansı vardı ve kart çok doğruydu. Bu pozisyonda Galatasaraylı diğer oyuncuların Muhammed’e yetişme şansı yoktu ve topun yönü de kaleye doğruydu. Ancak ne olduysa bu karttan sonra oldu, yardımcı hakeminin uyarısıyla Servet’i oyundan atan Yılmaz’ın aklı bu pozisyonda kaldı ve maçın kontrolünü  elinden kaçırdı.
Ceza alanı içinde Ujfalusi’nin, Muhammed’e yapmış olduğu müdahale net penaltıydı, ama Yılmaz bu pozisyona devam dedi. Sabri’nin ikinci sarı karttan atıldığı  pozisyonda rakibine bir faulu yoktu, ancak  abartılı itirazından dolayı ihraç edildi. Melo’nun sportmenlik dışı hareketi ve Muslera’nın da sarı kart gördükten sonra hakemi protesto etme amaçlı alkışlamasından dolayı ikinci sarı kartla ihraç edilmeleri gerekirdi.
Selçuk Dereli

* Ağladıkları sadece Servet ve Sabri'nin kırmızı kartları.Ki bana göre haklı.Ya verilmeyenler.
G.Antep lehine verilmeyen tonla pozisyon var yukarıda bazılarını verebildik.

Trabzonspor -  MP Antalyaspor : 2-2
Hakemler : 

* Maçın kader anı : 
Aynı pozisyon öncesi düdükten önce topa vurduğu için haklı olarak Zokora'ya ikinci sarıdan kırmızı kart göstermesinin diyetini anında ödedi,kimsenin anlayamadığı komik bir penaltı yaratarak 1 puan almalarını sağladı.Glowacki - Uğur İnceman (8) karşılıklı itişiyorlar.Düdük çaldığında Glowacki faulü kendisinin yaptığını zannetti.

9.HAFTA
Fenerbahçe - DÇ Karabükspor : 1-0
Hakemler : 




Tam anlamı ile Skandaldı.''Alex'i atma kahramanlığından (!)''  sonra dağıldı ve elinde sarı kart ile gezmeye başladı.
* Daha 1 dakika dolmadan (26.saniye) Fenerbahçe atağında Muhammed Bienvenü'yü ceza sahası içinde nizami olmayan şarj ile iterek düşürüyor.Penaltı verilebilirdi.
 
* Ve akabinde 5.dakikadaki Skandal.
 Evet Alex kendisine arkadan faul yapan Nikoliç'e dirseğini uzatıyor ama bu Nikoliç'in kroşe yemiş ağzı burnu dağılmış gibi abartılı düşüşünü gerektirecek bir darbe değildi.
 Gayri ihtiyari bir refleksti.Bu tip hareketler maç içinde defalarca oluyor,hepsini atacak olsalar sahada futbolcu kalmaz.Yahu gs'li Melo kafa attı hiç kimse görmedi (!) beee.
 Alex 8 senedir bu ülkede.Art niyetli,kötü niyetli bir futbolcu mu ? Daha dün hakemliği bırakan Bünyamin Gezer bile ''Alex itiraz ettiyse % 99 doğrudur ''diyor.Alex,oyuncularımız ve Karabük'lü oyuncularımız bile şok oldu kırmızı kart çıkınca.Öyle şiddetli yaralayıcı bir dirsek olsaydı Karabük'lü oyuncular hemen hakeme itiraz ederler,Alex'in üstüne yürürlerdi.
 Herkes kırmızı kart hatalı derken,sadece TRT HD'de Fenerbahçe düşmanlığı yapan Kerem Öncel,Ömer Üründül,Zeki Çol ve Cem Papila ile NTV SPOR'da Mehmet Demirkol ,Kaya Çilngiroğlu denen yeni türemiş futbol otoritesi (!) haklı dedi.
 Markus Merk : Kırmızı kart değil. Kontrolsüzce veya kasıtlı olarak yapılmış bir hareket değil. Sarı kart yeterli olur.
Mustafa Denizli : Hakem Nikolic'e görünce kırmızı kartı çıkarttı. Sarı olabilirdi
Rıdvan Dilmen : Alex'in gördüğü kırmızı kart hatalı. Zor pozisyon ama Alex kasıtlı hareket etmedi.
Selçuk Dereli : Alex’e göstermiş olduğu kırmızı da hatalıydı. Alex orada arkası dönük iken bir  ikili mücadele esnasında rakibine dirseği geldi. Ancak burada Alex’in kasıtlı bir hareketi yoktu. Durmaz bu karttan sonra oyunu kontrol etmekte zorlandı.
 Serdar Tatlı : 6’ncı dakikada önündeki topu oynamak isteyen Alex’e, rakibi arkadan faul yaptı. Pozisyona yakın olan hakem Aytekin Durmaz serbest vuruş kararı verdi. Kolu bükük şekilde geri geri giden Alex’in dirseği rakibinin yüzüne geldi. Alex bu hareketi bilerek, isteyerek yapmadığı gibi zaten rakibini de görmüyordu. ‘Şiddetli hareket’ yorumlaması yapan hakem çok gereksiz ve anlamsız bir kırmızı kart gösterdi.
Ali Aydın : 6. dakikada Alex, rakibine attığı ya da hakemin öyle algıladığı bir dirsek sonucu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Burada Alex'in rakibine bir kastı yoktu. Ancak Durmaz, pozisyona çok yakın olması nedeniyle böyle bir yorum yaptı. Bu; topun ele çarpması ya da elle oynanması gibi bir yoruma açık bir pozisyondu. Hakem kırmızı kartını çıkarttı. Bana göre, kırmızı ağır bir karardı.
Muhittin Boşat : Hakemin hatası Alex'in hareketine bakmak yerine rakibin abartılı hareketine kanmaktır. Ben burda bırakın kırmızıyı sarı bile vermem.
Bülent Yavuz TV 8 'de kırmızı kartın haksız olduğunu söyledi.
Erman Toroğlu'da Kanaltürk'te kırmızı kart değil demiş.Erman da böyle söylediyse söz bitmiştir.
Karabük'lü Nikoliç:Kartla İlgili Yorum Yapmak İstemiyorum Ceza Alırım.

ALEX  “Ben rakip oyuncuyu görmedim bile. Ne dirsek atması. Her oyuncu sırtı dönükken kendini korumak için kollarını açar. Ben de aynı şeyi yaptım. Hayatımda bu kadar ucuz bir kırmızı kart görmedim. Her şey bir tarafa, sizleri tribünden izlerken gurur duydum.” 


 * NOT : BAKIN BEN DEMEDİM Mİ AYTEKİN KADIKÖY'DE ALEX'İ ATAN ADAM OLARAK TARİHE GEÇMEK İSTEDİ,KAHRAMANLIĞA SOYUNDU DİYE.



http://spor.milliyet.com.tr/alex-i-dik-durmak-icin-atmis-/spor/spordetay/02.11.2011/1458272/default.htm

Alex'i dik durmak için atmış....

Gözlemci Erol Ersoy: Kararın yanlıştı, başarısızdın... Aytekin Durmaz: Alex'i Kadıköy'de atarak sahada dik durdum...

Aytekin Durmaz Balıkesir bölgesinden üst klasman hakemi... Pazartesi akşamı F.Bahçe - Karabükmaçının 6. dakikasından önce futbol kamuoyunda çok fazla ön plana çıkan, tanınan bir isim değildi. Kaptan Alex'in Nikoliç'e dirseğine gösterdiği kırmızı kartla bir anda en çok konuşulan, hakkında en çok yorum yapılan MHK figürü haline geldi. F.Bahçe, Karabük'ü 10 kişiyle yendiği için eleştirilerin bir kısmını teğet geçen Aytekin Durmaz, Kaptan Alex'e o kırmızı kartı neden gösterdi? Futbolseverler bu sorunun cevabını merak ediyor.

Sadece taraftarlar mı? Gözlemcisi Erol Ersoy da bu soruyu pazartesi gecesi Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki  hakem odasında olay hakeme sordu. Durmaz öyle bir cevap verdi ki Ersoy şok oldu. Ama gözlemcisi Erol Ersoy'un son sözü de yenilir yutulur cinstten değildi.

Ersoy, hakem odasında Durmaz'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Aytekin Durmaz önce kendini savundu, ardından da suçu Kardemir Karabükspor'un Sırp  futbolcusu Danilo Nikoliç'e attı. Maçın gözlemcisi Erol Ersoy'un karşılaşma sonunda soyunma odasında 'Başarısızdın Aytekin' dediği, Durmaz'ın ise 'Alex'i oyundan atarak dik duruş sergiledim' diye cevap verdiği öğrenildi.

ÇOK İYİ MAÇ YÖNETTİM!..

Durmaz'ın yardımcıları ve 4. hakemle soyunma odasına girdikten sonra, 'İyi maç yönettim' sözleri üzerine gözlemcisi Erol Ersoy ile arasında şu diyalog yaşandı:

 - Erol Ersoy: Başarısızdın Aytekin...

- Aytekin Durmaz: Hocam, Alex'i oyundan atarak, dik durdum...

- Erol Ersoy: Alex'e gösterdiğin  kırmızı kart yanlıştı. Ayrıca gösteremediğin kartlar ve vermediğin pozisyonlar da vardı...

- Aytekin Durmaz: Hocam, o pozisyonda Nikoliç abartılı bir şekilde kendisini yere atınca aldandım ve kırmızı kartı gösterdim...

- Erol Ersoy: Bu mu dik durmak!..


Arkasından Volkan'a haklı itirazdan sarı kart.
Gökhan Gönül'e sarı kart.
* İlk yarıda Erdem'in Caner'e  ceza sahası içindeki tehlikeli hareketine  endirekt vuruş vermedi.
* İlk yarıda ceza alanı içinde Mehmet Topuz'a yapılan tehlikeli harekete endirekt serbest vuruş
vermedi.
* Erdem'in Baroni'ye kafa atma hareketine devam dedi.
* Erdem ancak ikinci yarıda kaçıncı hareketinde bir sarı kart görebildi.Kırmızı kart görmeden maçı tamamlaması ilginçti.

* İkinci yarıda 50.dakikada Caner'in Bienvenü'ye verdiği gollük pası lehimize faul diye kesti ve Nikoliç'e sarı kart gösterdi.Halbuki avantajı verip devam ettirmesi,sarı kartı pozisyon bittikten sonra göstermeliydi.
* İkinci yarıda Raqued'in bariz kaleciye pasını vermedi.
* Emre'yi atmaya maçası yemedi.Yaptığı hareket ve itirazdan sarı kart vermedi,topu değiştirdi diye sarı kart verdi komik bir şekilde.
90'da da Ahmet Cebe, sarı kartı olduğu halde topa yerdeyken isteyerek eliyle oynadı.Cebe'ye ikinci sarıdan kırmızı kart göstermesi gerekirdi.
* Aykut Kocaman'ı bile delirtti.

Kayserispor  - G.Saray : 0-2
Hakemler : 


* 1.Gol de golü atan Elmander ofsayt pozisyonunda.Yardımcı Bahattin Duran iyi süzemedi.

İlk yarıda hemen hemen önemli sayılabilecek tek pozisyon, Elmander’in attığı goldü. Golden bahsetmişken... Riera’nın kullandığı serbest vuruş esnasında, Elmander ofsayt değildi. Her ne kadar ofsayt gibi görünüyor da olsa gol kararı doğruydu.
 Bu yorum Serdar Tatlı'nın.Her ne kadar ofsayt gibi görünüyor olsa da ofsayt değil nasıl 
oluyor ?
 Ayrıca pozisyon öncesi faul çok ucuzdu.Okay'ın el temasında Eboue hemen düştü.
* 2.gol öncesinde de Riera nizami olmayan şarj ile topu kazandı.Faul vardı.

* 89.dk.da Pekarik'e gösterdiği  sarı kart doğruydu,bariz gol şansı yoktu.


Beşiktaş - Sivasspor : 3-1
Hakemler : 
* Grosicki'nin golünde ofsayt yok.Serdar Akçer iyi süzmüş.
* Maçın kader anı : Pedriel - Sivok mücadelesinde son adam Sivok faul yapıyor,serbest vuruş ve kırmızı kart ama Kuduzi vermemek için faulü Pedriel yaptı diyor, şaka gibi.
Bu pozisyon özet görüntülere konulmamış bile.
Dönen topta ise her maçta onlarca olan itişmede Mahmut Boz'a sarı kart ve penaltı veriyor
oyunun kaderini etkiliyor.Burada Egemen sahtekarlık yaparak anında kendini bırakıyor ve Eyyamcı Kuduzi'nin işini kolaylaştırıyor (!).

Gaziantepspor - Trabzonspor  : 0-1
Hakemler : 
* Serdar Kurtuluş'un düşürüldüğü pozisyon penaltıydı.
* Sarı kartlı Adrian yerde yatarken birden kendine doğru gelen topta hemen kalkıyor.
2.sarı kart ve kırmızı kart gösterilmeliydi.
* Ts'nin ofsayt olmayan pozisyonu kesildi.Alanzio'nun pasında Henrique ofsayt değildi.
* 90+2'de Henrique'ye 2.sarıdan kırmızı kart göstermedi.


10.HAFTA
Sivasspor - Fenerbahçe : 2-0
Hakemler : 


Fenerbahçe'nin kötü oynaması,eksiği,gediği bilmem nesi sizi ilgilendirmez.Adam gibi düdük çalacaksınız.
Evet ilk yarı kötüydük ama bariz ofsayt golü vermeseydiniz,ikinci yarı belki farklı olacaktı ?
 Yok 37 cm.ofsaytmış falan filan bunun santimi bilmem nesi yok.Ben netten küçük ,net görüntü olmayan ekrandan izlerken bile ofsayt olduğunu gördüm canlı olarak.Ki ağır çekim tekrarlarında zaten net görülüyor.

 Eneramonun attığı golün yankıları sürüyor
Bahattin Duran bunu görecek arkadaş.Şüpheliysen zaten kurallarda açık kaldırma diyor.
 Manisa maçında da aynı şekilde Semih'in son dakika golünü bu kez tersine ofsayt diye iptal ettiniz.

  Maçın sonucuna etki eden en önemli hatayı yardımcı hakem Bahattin Duran yaptı.  Sivasspor'un bulduğu ilk golde Eneramo çok net bir şekilde  ofsayt pozisyonundaydı. Burada Duran'ın bu kadar açık bir pozisyonu tespit edememesi büyük talihsizlikti.
Selçuk Dereli

Pedriel’in kafayla kaleye gönderdiği topu, kale çizgisi üzerinden Bekir çıkardı. Yardımcı Bahattin Duran’dan doğru yardımı alan Cüneyt Çakır da oyunu devam ettirdi. Ancak aynı yardımcı Bahattin Duran bu kez Eneramo’nun atmış olduğu goldeki ofsaytı tespit edemeyince Fenerbahçe de golü kalesinde gördü. Bir başka pozisyonda Sezer’in doğal konumdan uzak, açık olan koluna top değince, sadece serbest vuruş kararı yeterli geldi, sarı karta gerek yoktu. Sonuçta Cüneyt Çakır pozisyonlara yakın olunca genelde de doğru kararlar verdi. Oyunun başında otoritesini de oyunculara hissettirince, son haftalardaki başarılı performansını bu maçta da sürdürmeyi başardı. Ancak ilk goldeki verilmeyen ofsaytın, yardımcısının hatasından kaynaklandığını da bir kez daha belirtmemiz gerekiyor.
Serdar Tatlı

Kırılma noktası: Kalkmayan bayrak

Dakika 37... Skor 0-0... Yardımcı hakem Bahattin Duran, zor pozisyon olsa da kaldırmadığı bayrakla oyunu devam ettirince ofsayttaki Eneramo, golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe savunmasının ofsayt itirazları ise Cüneyt Çakır tarafından itibar görmedi.
Ali Aydın
 Hal böyleyken bizim dangalak,her boku bilen objektif Fenerbahçeliler (!) takım kötü oynadı diye takımı suçlamak için hakemlik bir şey yok,o pozisyonda hakem kaçırmış olabilir yorumları yapmışlar gene okudum sağda solda.Yahu bunlar ihanet içinde değildir de nedir ?

 Elemana bakın ne yazmış yahu,bilimsel açıklama (!) bile yapmış yahu ;
Yıllardır savunduğum şeyi şimdi söylesem biliyorum beni taşa tutarsınız ama yine de söyleyeyim. 
Maçı izleyemedim‚ dolayısıyla ofsayt pozisyonunu göremedim. Ama bir renkdaş o anın görüntüsünü koymuş. O görüntüye göre diyeceğim şey şudur. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki insan gözü yarım metreye kadar ofsayt pozisyonlarında aldanabilmektedir. Ofsayt pozisyonlarında hakemin gözü son savunma oyuncusu ile pası atacak oyuncu arasında gidip gelir. Yan hakem savunma oyuncusuna bakıp hiza alırken gözünü pası atacak oyuncuya çevirdiği anda o oyuncunun pası atmış olduğunu görse ve gözünü hemen son savunma oyuncusu ve top atılan oyuncuya çevirse top ayaktan çıktığı andaki duruma göre en az 40-50 cm´lik bir fark oluşur. Yani hücum oyuncusu hızla ileri çıkarken bazen savunma oyuncusu da hızla ileri çıkar. Dolayısıyla hani şu yorumcular "top tam ayakten çıkarken durdur abi" derler ve akan görüntyü bilgisayar marifetiyle durdururlar ya. Aslında o karenin yarım saniye sonrasında hücum oyuncusu yarım metre ileri fırlamış olur. Bu sebeple uefa hakemlere "şüphedeysen oynat" der. Ama ne yazık ki bizim hakemlerimiz şüphedeyse oyunu durdurur. Bu herif durdurmadı. Ama ben böyle bir pozisyon için hakeme kızamam‚ asıl manisa maçında ofsayt kararı veren yan hakem daha çok kızılmayı hakeder. 
Neyse ben bu ofsayt yorumunu bizim lehimize olan bir maç sonrasında da yapmış ve büyük destek görmüştüm. Benim için gerçek neyse odur. Bizim leihimize da olsa aleyhimize de ...

 Böyle Sözde Fenerbahçeliler (!) olduğu müddetçe düşmana gerek var mı ?

 Bunların nefret ettiği Gürcan Bilgiç ise bakın ne yazmış ;
Zaten hakem kararlarına Fenerbahçe standartı geldi. Bir metre geriden gelmeyince ofsayt oluyorsun (Semih'in Manisa'ya golü), rakibe dokunmak kırmızı için yeterli (Alex'in atılması) ve eğer bir metre önde değilse rakip ofsayt değildir (Dün Eneramo'nun durumu)... 
Elit hakem üçlümüz 27 maçtır rakiplerin yapamadığını da başardılar. 

 Maç 0-0 iken Sezer'in Murat Akça tarafından düşürülüşü de penaltıydı ama vermedi.


G.Saray - Mersin İ.Y. : 0-0
Hakemler : 


İlk yarıda 0-0 iken Melo'nun Ben Yahiya'yı düşürmesine,Yahiya'nın düşürkenki hareketini abartılı bulup,aldandı ve penaltı yerine aldatma hareketi diyerek sarı kart gösterdi.
 Mersin İ.Y.'nun kazandığı penaltı doğru karar.Maalesef Moritz penaltıyı kaçırdı.
Ancak penaltıda görüldüğü gibi gs'li oyuncu atıştan önce ceza sahasına giriyor.
Penaltının tekrarlanması gerekirdi.
İkinci yarı sonlarında Sercan ceza sahasına girdikten sonra kendini yere bırakıyor penaltı için ama sarı kart yok.


Gençlerbirliği -  Beşiktaş : 4-2
Hakemler : 


Quaresma soldan ceza sahasına girdiği anda penaltı için kendini atıyor
sarı kart görmesi lazımdı ama görmedi.


Trabzonspor - Kayserispor  : 2-1
Hakemler : 


Burak Yılmaz klasiğini gösterdi,rakibini çekerek hem de kendini attı penaltı için ama sarı kart görmedi.


11.HAFTA
Fenerbahçe - Eskişehirspor  : 1-0
Hakemler : 


Hakem Tolga Özkalfa.
 Erken gol ve erken (haklı ) kırmızı kart işini kolaylaştırdı.Ancak 47.dakikada Mehmet Topuz'u Kamara'nın  düşürmesi ve her 2 yarıda Henri'nin 2 ofsayt olmayan pozisyonda kesilmesi
yardımcıları ile birlikte ciddi hatalarıydı.

Nadareviç'e gösterdiği kırmızı kart doğruydu.
 Fenerbahçe-Eskişehir maçında verilmeyen 1 penaltı,2 ofsayt





Beşiktaş - G.Saray  : 0-0
Hakemler : 


Maçın başında soldan yapılan ortada Hakan Balta Ernst'i bozuyor.Penaltı verilebilirdi.
Maçın kader anı : 83.dakikada Mustafa Pektemek Ujfalusi mücadelesinde Pektemek normal bir şekilde hava topunda kafa ile topu Almeida'nın önüne indiriyor ve Almeida'nın şutu gol oluyor.Fakat faul gerekçesi ile gol sayılmıyor.


Mersin İ.Y. - Trabzonspor  : 1-1
Hakemler : 


12.HAFTA
Gençlerbirliği - Fenerbahçe : 0-0
Hakemler : 


Hakem Halis Özkahya ve Yardımcıları.
Hakemlik bir maç değildi ama böyle bir maçta bile çok kötüydüler.
Semih'in topun tamamı çizgiyi geçmeden çevirdiği pozisyon çok tartışmalıydı.
Aut değildi.Semih hakem düdüğü çaldıktan sonra topa vurdu gol oldu gerçi ama kritik bir hataydı.
 Bu pozisyon için TRT SPOR'daki tartışmada ne kadar dangalakçaydı görün.
Semih topa vurduğu için neden sarı kart görmedi diye tartıştılar . 



Yardımcı hakem Selçuk Kaya tamamı aleyhimize hatalar yaptı.
Uğur Boral için kaldırdığı yanlış ofsayt bayrağı.

Ayrıca Semih ve Henri'nin korner bekledikleri pozisyonlarda yanlış aut kararları verdi.
 Bu yüzden Henri gözlük işareti yaptı diye sarı kart gördü boşu boşuna.

Gene ilk yarıda Caner'in uzun mesafe top sürerek ceza sahasına girerken önüne geçen oyuncu (Aykut veya Azoefeifa) ile ikili mücadelesinde Caner faul yaptı kararı verdi.Caner el teması ile o oyuncu düşmezdi.Oyuncu yerde yatarken Caner'e yaptığı hareket daha ağırdı,penaltı bile olabilirdi.


G.Saray - Sivasspor : 2-1
Hakemler : 


Rıza Çalımbay '' Penaltılarının verilmediğini ve Fatih Terim'in hakem hakkındaki açıklamalarına katılmadığını söyleyen tecrübeli teknik adam, "Fatih Terim'in görüşüne katılmıyorum. Çünkü o kazanan takımın antrenörü. Yediğimiz ilk golde Engin'in faul yaptığını düşünüyorum ama hakem vermedi. Ayrıca hakem penaltımızı da vermedi." diye konuştu.


http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/Default.aspx?r=1&hid=102682


TARTIŞMALI POZİSYONLAR

Yüzde yüz en direkt serbest vuruş vermeliydi hakem; 

http://www.youtube.com/watch?v=_Xx5PH3Pt5I 

1.Gol : Engin tehlikeli hareket.

Baros'un kendi attığı penaltı istediği pozisyon.Baros'a sarı kart verilmeliydi.
2.Gol Penaltı
Sivas'ın verilmeyen penaltısı.
Engin kafası. Kırmızı kart doğru.


Elmander direkt arkadan Hayrettin'in aşil tendonuna kasti tekme atıyor.
Kırmızı kart doğru ama PFDK kepaze bir kararla Fenerbahçe maçında oynayabilmesi için 2 maç ceza veriyor,tahkim kurulu da 1 maça indiriyor
planlı bir şekilde ve Elmander Fenerbahçe maçında oynuyor,gol atıyor.


Ayhan'ın penaltı almak için zavallıca kendini attığı şu görüntüler ibretlikti.
Herkesi acı acı güldürdü.

* Ayrıca görüntülerde olmayan 65.dakikada Semih'in Pedriel'e yaptığı hareket (ayağına basarak dengesini bozuyor) penaltı ve Semih bariz gol şansını önlediği için kırmızı kart görmeliydi.


* Uzun lafın kısası : G.Saray bu maçı ''HAKEM KARARI'' ile kazanmıştır.


Trabzonspor  - Beşiktaş : 0-1
Hakemler : 
Beşiktaş'ın kazandığı penaltı ve Celutska'nın kırmızı kartı doğru.
90+2'de ,Trabzon'un sayılmayan golünde Glowacki Egemen'e faul yapıyor.Doğru karar.


Burak-İbrahim Toraman mücadelesinde penaltı vermeyerek devam ettirmesi yerindeydi. Çünkü topla İbrahim değil, Burak eliyle oynuyordu. Burak'ın, topla kendisi oynadığı halde pozisyon penaltıymış gibi davranıp, hakemi yanıltmaya çalışması kendisine hiç yakışmadı.
Selçuk Dereli


13.HAFTA
Fenerbahçe - Ankaragücü : 4-2
Hakemler : 


Hakem İlker Meral.
Ankaragücü'nün sert futboluna prim tanıdı.Sarı kartlarını herhalde evde unutmuştu.
14.cü dakikada Hürriyet'in Alex'i arkadan çekerek düşürmesine penaltı vermedi.
Yayıncı kuruluş bu pozisyonu özetlere koymamış sağolsunlar (!)



Gençlerbirliği - G.Saray : 0-1
Hakemler : 


Maç 0-0.Bu pozisyonda top sol kanada Oktay' atılıyor ,ofsayt diye kesiliyor.
gs'li oyuncu da Oktay ile aynı hizada ve ofsayt olmaması lazımdı.Volkan Narinç'ten hatalı bayrak.
Maç 0-0.Bu kez ikinci yarı.Gene Oktay'a yanlış ofsayt bayrağı kaldırılıyor.Bu kez Adil Sinem hatalı bayrak sahibi.


Beşiktaş - Orduspor : 2-1
Hakemler : 


Maalesef görüntülerde yer almayan skandal bir bayrak vardı.
Orduspor'un net gol pozisyonu 2-3 metre geriden çıkmasına rağmen ofsayt ile kesildi.


 Maçın yardımcı hakemi Baki Tuncay Akkın da çok kötü bir performans ortaya koydu. Maçın hemen başında ve ikinci yarıda çok hatalı ofsayt bayrakları kaldırdı. Özellikle Ordusporlu futbolcu rakip savunma oyuncusundan en az iki-üç metre geriden çıkmasına rağmen ofsayt bayrağı çekerek bu oyuncunun bariz gol şansını engelledi. Eğer bu skandal bayrağı kaldırmasaydı, bu oyuncu kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. Bir diğer taraftaki yardımcı hakem Serkan Gencerler ise Akkın'ın tam aksine çok başarılı ofsayt yorumları yaptı. Sivok'un atmış olduğu golü iptal ettirmesi doğruydu.
Selçuk Dereli

Sivasspor - Trabzonspor : 2-2
Hakemler : 
Sivasspor'un penaltısı verilmedi.


Abay’ın maçtaki en önemli hatasını, maçın hemen başında Trabzonsporlu  Marek Cech’in kendi ceza alanı içinde topla eliyle oynamasına penaltı kararı vermeyerek yaptı. Marek Cech’in  eli bu pozisyonda doğal konumunda  değildi ve net bir ihlal vardı.
Yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın maçın başında Pedriel’in pozisyonuna çektiği ofsayt bayrağı çok kritikti. Pedriel’in ayakları savunma oyuncusuyla aynı hizada gibi görünse de bana göre omuz ve kafası önde duruyor. Bu zor ve kritik  pozisyonda Kemal Yılmaz’ın ofsayt tespitine saygı duyuyorum.

Selçuk Dereli

14.HAFTA
G.Saray - Fenerbahçe : 3-1
Hakemler : 


 Hakem Fırat Aydınus.
Maçı izlemedim dedim.

2.golden önce Elmander'in Bilica'ya faul yaparak topu kazandığı tartışılıyor.
Ama tartışılmayacak pozisyon ikinci yarı başında Emre Çolak'ın Caner'i net olarak indirmesi ve penaltıyı vermemesi.
  Emre Çolak sağ ayağı ile Caner'in sağ ayağına çelme takıyor.
Ne yazık ki işgüzar Fırat burada penaltı vermek yerine Caner'e aldatmadan sarı kart gösterdi ki tam bir Skandaldı. Evet Fenerbahçe çok kötü oynamıştır ama bu hakemin hakkını yemesini gerektirmez.
İkinci yarı başında bu penaltı verilip gol olsa 2-1'den sonra maç pekala dönebilirdi.

Ayrıca gs'li Semih'in Semih Şentürk'ü düşürüşü de tartışmalı bir pozisyon deniliyor.


Net penaltıydı


Fırat Aydınus maçın ilk yarısında iyi bir maç yönetti.  Baros’un penaltı beklentisine devam kararı  yerindeydi. Galatasaray’ın atmış olduğu ikinci golden önce Bilica faul bekledi, ancak Fırat inanmayarak devam ettirdi ve gol oldu. Fırat’ın devam kararı bence de doğru olan tercihti. Çünkü orada Elmander’in bir faulu söz konusu değildi.

Fırat Aydınus ikinci yarıda iyi bir performans ortaya koyamadı. Caner’in, Emre Çolak’ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyona penaltı vuruşu vermeyerek önemli bir hata yaptı. Emre  burada topa doğru bir hamle yaptı,  fakat bunu başaramayarak Caner’i yere indirdi.
İki Semih’in   mücadelelerinde  birbirlerine faulleri vardı. Ancak  Fırat faul tercihini Semih Şentürk’ün aleyhine kullandı. Alex Taşçıoğlu, Alex’in pozisyonuna acele ofsayt bayrağı kaldırarak hata yaptı.
Selçuk Dereli
Baros sahtekarı her zamanki Volkan çıkıp topa müdahale etmişken kendisini atıyor ama aldatmadan hani sarı kart ?


Manisaspor  - Beşiktaş : 1-4
Hakemler : 




Trabzonspor  - Gençlerbirliği : 1-2
Hakemler : 


15.HAFTA
Bursaspor  - Fenerbahçe : 0-2
Hakemler : 


Hakem Halis Özkahya.
-4.cü dakikada Ziegler-Ömer Erdoğan temasında penaltı tartışması yapılıyor.
Ömer Erdoğan o kadar abartılı düşüyor ki sanki magnumla vuruluyor.Pazubanttan çekmiş Ziegler,iyi de o çekişle öyle mi düşülür ? Hakem eskileri bile zıt görüş bildiriyor.
Selçuk Dereli penaltı demiş.Ali Aydın ise '''4. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde Ziegler'in Bursasporlu Ömer Erdoğan'a eliyle bir teması var. Bu temas, net bir faulü oluşturmayan sadece bir dokunuştu''.
- Semih'in golünde de ofsayt yoktu.
-15.dakikada Gökhan'ın çizgiden çıkardığı pozisyonda karar doğru.

-İbrahim sarı kartı olduğu halde 2.sarı kartlık hareket yaptı ama kırmızı dan atılmadı.
-Bangoura aynı şekilde.Serdar'a kasıtlı dirsek attı ama kırmızı kart görmedi.



Trabzonspor  - G.Saray : 0-3
Hakemler : 


Trabzon hakeme bile bırakmadan hediye etti maçı.


Beşiktaş - İstanbul B.B. : 1-1
Hakemler : 


16.HAFTA
Fenerbahçe - Trabzonspor : 1-0
Hakemler : 


Cüneyt Çakır.
- Aykut'un gördüğü kırmızı kart haklıydı.2.ci sarı kartı herkes haksız dedi ama kurallarda karşılığı var.Girişi faul ve sarı kart.Artı Aykut zaten Stoch'a tekme attığında atılmalıydı.

* Bu pozisyon UEFA'da ders olarak gösterilecek.

Bu kırmızı kartla UEFA ders verecek

Türkiye önceki gece A'dan Z'ye Cüneyt Çakır'ı yerden yere vurdu... Erman Toroğlu'ndan Ahmet Çakar'a tüm hakem yorumcuları Çakır'ı kılıçtan geçirdi. Hatta Trabzonspor Başkanı  Sadri Şener ekran ekran telefonla programlara bağlanıp '2 ay dinlendirilsin, artık sonu geldi' bile dedi...
MURAT TARHAN - AKŞAM
Oysa gerçekler o kadar farklıydı ki. Ülkemizi Avrupa'da gururla temsil eden Cüneyt Çakır'a en büyük destek yine Türkiye'den değil UEFA'dan gelmişti. UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu ve UEFA Mentörü Jorn West Larsen geçen hafta sonu Türkiye'deydi. Önce Tolga Özkalfa'yı Bursa-Antalya maçında izledi, analiz yaptı.
'GÜNEŞ 10 KİŞİ BIRAKILDIK' DEDİ
ARDINDAN DA Kadıköy'e geldi... Larsen 3 gün süren Türkiye ziyaretinin son günende elit kategoride yer alan Cüneyt Çakır'ı izledi... Kadıköy'deki maça 1-0 F.Bahçe lehine biterken maçsonu Trabzon'un hocası Şenol Güneş, '10 kişi bırakıldık' diyerek ilk ateşi açtı... Sonra yorumcular coştu, Çakır'a vurdukça vurdu...
MEDYA Cüneyt Çakır'ın adını 'eyyamcı'ya çıkartmaya çalıştı... 90 dakikada aslında 2 tane önemli pozisyon olmuştu... İlki Gökhan Gönül'ün 26. dakikada 2. sarıdan atılabileceği Cech'e yaptığı sert fauldü. İkincisi de 54. dakikada Trabzonsporlu Aykut'un yandan Gökhan Gönül'e sert girmesiydi. Çakır, 2. sarıdan Aykut'u attı, üstelik Gökhan Gönül'ün 'Dokunmadı, faul yok' uyarısına rağmen..
YANDAN HAMLE YAPMAK YASAK
İŞTE tartışılan pozisyonları Larsen, Çakır ile birlikte maç sonrasında değerlendirdi. Başarılı hakemimizi tebrik etti, özellikle 54. dakikadaki pozisyonla ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. Danimarkalı hakem hocası, Çakır'ın gözlemcisi Metin Aydoğan ile de konuyu paylaştı...
İŞTE Larsen'in gözüyle o pozisyon:
'DÖRT dörtlük uygulama. Biz UEFA ve FIFA olarak kayarak müdahalelere çok önem veriyoruz. Önceden arkadan müdahaleye kart çıkıyordu. Önde tekmelik var diye önden hareketlere kart yoktu. Ancak kurallar sürekli değişti, baktık ayak kırılmaları ve sakatlıklar çok oluyor bu kapsama önden fauller de alındı. Son olarak geldiğimiz nokta ise şu:
KART GÖSTERMEYEN DÜŞÜNSÜN
ÖNDEN yandan topla topsuz nasıl olursa olsun kayarak rakibe sert müdahaleler mutlaka kart gerektirir. Bu UEFA'nın vazgeçilmez kuralıdır. Bir hakemin bunu nasıl uyguladığı bizim için önemlidir.. Cüneyt Çakır bu konuda mükemmel bir uygulama göstermiştir...
BİZ bu uygulamayı gerek Türkiye'deki hakem seminerlerinde gerek UEFA seminerlerinde örnek olarak göstereceğiz. Bu maçın kasetini yanıma alıyorum, eğitim seminerlerinde bu hareketi her yerde izleteceğiz. Artık bu tür pozisyonlara kart çıkartmayan düşünsün.'


 - Gökhan'a gösterdiği ilk sarı kart hatalıydı.27.dakikada ise sarı kart görmeliydi.
- Halil'in 29.cu dakikada Gökhan'a attığı dirsek kırmızı karttı.
- Glowacki'nin Semih'e ceza sahası içinde çekmesini es geçti.
- Giray Stoch'a tokat attı bir şey yok.
- Yardımcı hakem net bir kornerimizi yedi.


Orduspor  - G.Saray  : 0-2
Hakemler : 

Yalçın'ın attığı kafa golü nizamiydi.Top çizgiyi geçmeden çevrilmişti.
Düdük çalmıştı,kaleci durdu ıvır zıvır şeyler.
Maçın en kritik ve ciddi pozisyonu 37’nci dakikada yaşandı. Galatasaray kalesine atılan uzun bir topu kovalayan Dalmat top kale çizgisini tamamen geçmeden ortalamayı başardı. Oyuncunun gerisinde kalan yardımcı Erdinç Sezertam topun tamamı oyun alanını terk etmiş diye bayrağını yanlış kaldırınca, Yalçın’ın kafayla ağlara gönderdiği top da haksız yere gol olarak değer kazanmadı. Maçın geneline bakıldığında, hakemler açısından zor sayılabilecek bir oyun olmadı. Böylesine kolay geçen bir karşılaşma içerisinde de yaşanan bir iki kritik pozisyonda da yapılan hatalar ister istemez oyunun gidişatını ciddi anlamda etkiliyor. Aynen Yalçın’ın güme giden nizami golündeki iptal kararı gibi.
Serdar Tatlı


Ujfalusi'nin Banana'ya yaptığı harekete penaltı verilebilirdi.Açıkca tutuyordu.


Samsunspor - Beşiktaş : 1-1
Hakemler : 


Yenal'ın salakça Edu'ya yaptığı harekete verilen penaltı doğru.


17.HAFTA
MP Antalyaspor - Fenerbahçe : 0-0
Hakemler : 


Hakem Yunus  Yıldırım.
Hiç sevmediğim,hakemliğin H'sinden anlamayan bu eleman açıklandığında zaten sıtkım sıyrılmıştı bununla zor kazanırız diyordum.Antalyaspor'un sert  futboluna prim verdi,sarı kartlarını kullanmadı.Bizimkiler de çok yumuşak kaldılar.İlk faulümüzü 48.dakikada Mehmet Topuz yapmış.
En vahim hatası maçı bitirişiydi.
4 dakika uzatma vermişti.Gökhan Gönül'ün net gol pozisyonu olabilecek atağını 93.58'te bitirerek  kesti.Atak kesilmez bir,uzatma içinde de duraklama vardı.

Yardımcılardan Baki Tuncay Akkın Necati'nin net ofsayt pozisyonunu devam ettirdi.


G.Saray - Manisaspor : 1-0
Hakemler : 

Faul olmayan pozisyonda frikik verildi ve gol oldu.
Sahtekar Baros iki kişi arasında kalınca kendini bırakıyor ve faul (!)
68.dakikada Yiğit İncedemir'in kırmızı kart gördüğü pozisyonda 2.sarı kart ise yanlıştı.


Beşiktaş - Karabükspor  : 1-0
Hakemler : 


Yardımcı hakemlerden Cem Satman’ın Shelton ve Mehmet Batdal için çekmiş olduğu bayrak işaretleri hatalıydı


Trabzonspor  - Orduspor  : 4-1
Hakemler : 

Maçın hemen başında Orduspor atağında Glowacki yerde elle plonjon yapıyor.Penaltı ama yok.
Ama burada Burak kendini atınca hemen penaltı var.

İLK YARI HAKEM HATALARI  RAPORU

FENERBAHÇE
1.Hafta : 1-0 Orduspor maçında Caner'in düşürülmesi.
2.Hafta : 1-3'lük Gaziantep maçında Danny'nin smacına penaltı verilmedi.
3.Hafta : 1-1'lik Manisa maçında Semih'in düşürülüşü penaltı.
Manisa'nın golü ofsayt ve 90+4'te Semih'in nizami golü sayılmadı.
Bu maçta Fenerbahçe'nin net 2 puanı gitti.
4.Hafta:0-1 Kayseri maçında Bilica'nın eline penaltı verilebilirdi.
Bu demek değil ki penaltı gol olacak ve maç berabere bitip 2 puan kaybedeceğiz.Zira Kayserispor'dan Amrabat,Eren Güngör,Gökhan Ünal'a verilmeyen kırmızı kartlar var.Bunlar da lehimize sonucu etkilerdi.
5.Hafta : 4-2 İBB maçında verilmeyen penaltımız var.
6.Hafta : 1-2 MİY maçında önce 7.dakikada bizim Özer'e ,sonra 41.ci dakikada Bekir'in yaptığı el ile penaltı (pozisyon öncesi faul olmasa da) verilmedi.
66'da Zurita'nın Emre'ye dirseği kırmızı kart'tı.
7.Hafta.Samsun 0-0.15.dakikada Murat'ın Bekir'e hareketine penaltı vermedi.
9.Hafta:1-0 Karabük.5.dakikada Alex'i haksız yere attı.Bu yüzden hem Sivas maçında oynamadı yenildik hem de cezasını indirdiler diye Elmander'in cezasını da haksız indirerek FB maçında oynamasını sağladılar.
10.Hafta : Sivas 2-0 yenilgi.Yediğimiz 1.gol açık ofsayt.0-0 iken Murat Akça'nın Sezer'i düşürüşü penaltı.
11.Hafta : Eskişehir.1-0.Mehmet Topuz'u Kamara'nın düşürmesine penaltı verilmedi.
12.Hafta.G.Birliği.0-0.Semih çizgiyi geçmeden ortaladı,gol oldu ama geçersiz.
Hakem düdüğü çalmıştı ama neticede hatalı bir karar.
14.Hafta gs 1-3.2-0 iken Caner'in düşürülüşüne penaltı verilmedi.Gol olsa maç dönebilirdi.Çok kötü oynadığımız için hadi bu maçı kayıp kabul edelim.
17.Hafta.Antalyaspor.0-0.Uzatmada % 100 gol pozisyonu maç bitti diye kesildi.

G.SARAY
1.Hafta : İBB maçında Melo'nun Mahmut'a kafasını hiç kimse görmedi (!)
2.Hafta : 3-1'lik Samsun maçında 2-1 iken Kaleci Ahmet Şahin'i haksız kırmızı kart ve penaltıdan gelen 3.gol ile maç orada bitti.
4.Hafta : 2-0'lık Eskişehirspor maçında 1.golden önce Elmander'in topsuz alanda Nadareviç'e faulü vardı ama verilmedi.
Asıl kader anı 63.cü dakikada Selçuk İnan'ın kendi ceza sahaları içinde Veysel'e yerde yaptığı hareketti.Kırmızı kart ve penaltı olmalıydı.Bu pozisyonda kural hatası da yapıldı.Her ikisine de sarı kart ve taç atışı ile başlattı oyunu halbuki Eskişehir aleyhine serbest vuruşla başlatmalıydı madem penaltı değil.
Selçuk İnan'a bu pozisyondan 1 dakika sonra arkadan çekme hareketinde 2.sarı ve kırmızı kartını vermedi.
5.Hafta :0-3 A.Gücü maçında ; 1.golden önce Melo - Kağan mücadelesinde faul yoktu,yaratıldı.2.golden önce Engin rakibine faul yaparak topu alıyor.
2-0 iken Sabri rakibini düşürüyor,penaltı verilmiyor.
Kazım 2.sarıdan atılmalıydı.
6.Hafta : 2-1 Bursa maçı.Kazım'a kırmızı kart yok.1-0 iken Bursa'nın penaltısı verilmedi.2-1 iken uzatmalarda Ujfalusi'nin Turgay'ı itişi  penaltı ama verilmedi.
7.Hafta : 0-0 Antalya.Riera'nın Deniz'e attığı tekmede kırmızı yerine sarı verdi.
8.Hafta: 2-4 G.Antep.Ağladıkları maçta asıl mağdur G.Antep'ti.
G.Antep'in 2 penaltısı verilmedi.Melo,Engin,Ujfalusi,Muslera kırmızı kart görmedi.Sabri ve Servet kırmızı gördü diye zırıl zırıl ağladılar.
9.Hafta : 0-2 Kayserispor.1.golü atan Elmander ofsayttı.2.gol öncesi de Riera faul yapmıştı.
10.Hafta : Mersin İY.0-0.Mersin'in Moritz ile kaçırdığı penaltı gs'li oyuncunun erken girmesi nedeniyle tekrarlanmalıydı.
11.Hafta.Bjk.0-0.83.cü dakikada Ujfalusi - Pektemek mücadelesinde faul yoktu,sayılmayan gol yanlıştı.
12.Hafta.Sivas 2-1.1.Gol öncesi Engin'in tehlikeli hareketi var.Sivas'ın penaltısı verilmedi.Kısaca gs bu maçı ''HAKEM KARARI'ile kazanmıştır.
Berabere bitse diyelim +2 puan fazladan kazandılar.
13.Hafta.G.Birliği 0-1.G.Birliğinin 2 net pozisyonu ofsayt ile kesildi.
16.Hafta.Orduspor 2-0.37.ci dakikada Orduspor'un golü sayılmadı.
17.Hafta.Manisaspor.1-0.Golden önce faul yoktu.Frikik verildi.Manisa haksız 10 kişi kaldı.

BEŞİKTAŞ
1.Hafta : Eskişehirspor maçında Quaresma 2 kez kırmızı kart görmeliydi.
7.Hafta.0-1 MİY.41'de Nduka-Pektemek,84'te Nobre-Egemen mücadelelerinde penaltı verilmedi.
9.Hafta.3-1 Sivas.1-1 iken Sivok-Pedriel'i düşürüyor son adam,serbest vuruş ve kırmızı kart ama vermemek için Pedriel'e faul ve sarı kart.Dönüyor top Mahmut Boz-Egemen itişmesinde penaltı ile ipi çekiyor.
11.Hafta.gs 0-0.83.cü dakikada Almeida'nın attığı gol sayılmadı.
13.Hafta.Orduspor 2-1.Orduspor'un % 100'lük gol pozisyonu ofsayt diye kesildi.

TRABZONSPOR
1.Hafta : 1-1 biten Manisa maçında 44.dakikada Isaac'e haksız kırmızı kart gösterildi.Maçın kaderini etkiledi bu kırmızı kart.
2.Hafta : 0-1 İBB maçında Colman kırmızı kart görmeliydi.
5.Hafta : 0-2 Eskişehir maçında 0-2 iken Colman'ın kendi kalesine attığı golü iptal etti,bir şey yoktu.Maç dönebilirdi.
6.Hafta : 3-2 A.Gücü maçı.0-0 iken Tisdell'i Mustafa Yumlu düşürüyor penaltı ama verilmedi.2-2 iken Ediz-B.Yılmaz mücadelesinde faul yarattı ve frikikten 3.gol geldi.
7.Hafta : 1-1 Bursa maçında Burak Yılmaz'ın klasik kendini atışında penaltı verdi.Son saniyede İbrahim'e Giray'ın yaptığına penaltı verilmedi.
1 puan bedavadan geldi.
8.Hafta : 2-2 Antalyaspor.Glowacki'nin kendisinin bile anlamadığı pozisyonda penaltı vererek 2-2 bitmesini sağladı.1 puanı bedava aldılar.
9.Hafta : 0-1 G.Antepspor.Serdar Kurtuluş'un düşürülmesi penaltı.
13.Hafta.Sivas 2-2.Sivasspor'un net penaltısı verilmedi.
17.Hafta.Orduspor 4-1.Maçın başında 0-0 iken Orduspor'un penaltısı verilmedi.

 Tek tek şu kadar puan kaybı,şu kadar puan artışı hesabı yapmak istemiyorum.Tablo ortada.

 Hani Aziz Yıldırım TFF'yi,MHK'yı etkiliyordu,istediği hakemlerin atanmasını sağlıyordu,hakemlere baskı yapıyordu ? 

 Eeeeee Aziz Yıldırım cezaevinde,TFF Başkanı Mahmut Özgener ve MHK Başkanı Oğuz Savran yok,yerlerine M.Ali Aydınlar ve Yusuf Namoğlu var.
 Ama hakem hatalarından en avantaj sağlayan takım G.Saray.

  Hani Fenerasyon nerede ?

Etiketler