17 Eylül 2011 Cumartesi

Fenerbahçe Gaziantep Fatihi : 1-3 !!!!




35. dakikada Fenerbahçe,Alex'le  skorda eşitliği sağladı. Bu dakikada sol kanattaki Ziegler, Caner'in pasını bekletmeden ceza sahasına gönderdi. Oyuna kısa süre önce dahil olan Uğur Boral,kontrol ettiği topu Alex'in  önüne yuvarladı. Fenerbahçe kaptanı, kale çizgisinin hemen yanından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1. 

53. dakikada Alex takımını öne geçiren golü attı.Ziegler'in  uzak direğe yaptığı ortaya Semih'in iyi vuruşunda kaleci Karcemarskas topu tokatladı.  Alex'in ceza sahası içinde önünde bulduğu topa vuruşunda kaleciye çarpan meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-2 

80. dakikada  Fenerbahçe farkı ikiye çıkarttı. Ani gelişen atakta Ziegler'in  ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Bienvenu, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-3 

Kaçan Penaltı
69. dakikada  Alex'in pasında rakip ceza alanı içinde topla buluşan Bienvenu, Danny tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını işaret etti.  Fenerbahçe Alex'in kullandığı penaltı vuruşundan yararlanamazken, top sol direğe çarparak tekrar oyun alanına döndü.

******************************************************
* Harika bir galibiyet için teknik heyeti,futbolcuları ve taraftarı kutluyorum.
* Açıkcası eksikler,Orduspor maçında hissedilen maç ritminin henüz olmaması  ve her zaman bize karşı ölümüne,düşmanca oynamış rakibe karşı deplasmanda beraberliği yeterli görüyordum,galibiyet olursa ''Şam'da Kayısı'' demiştim Twitter'da.Şükürler Olsun hem de çok iyi oyunla 3 puanı aldık.
* 2007-2008 0-5'lik  galibiyetten sonra 4 sezon sonra kazandık.Son 3 sezondur son 15 dakikalarda yediğimiz gollerle kaybediyorduk.
* 1-0 geriye düşmemize rağmen maçın başından sona hakimi bizdik.Özellikle 2.yarıda ezdik,geçtik.
Maça zaten fırtına gibi başladık.İlk 10 dakikada 3 gol pozisyonumuz vardı.23.cü dakikada Christian'ın soldan ortasında Danny'nin smacına şu penaltıyı verse - Alex sonraki kaçırsa da belki bu kaleye atardı :)) - 1-0 öne geçebilirdik.
* Bu penaltı verilmeyip 28'de serbest vuruştan Volkan'ın yememesi gereken golü yemesi ''Lanet Olsun gene mi beee ? '' dedirtti.
Bu arada bu kadar eksiğe Mehmet Topuz'un da sakatlanıp çıkması tuz biber ekti.Ama futbolda sık rastladığımız bazen şanssızlık olarak addettiğimiz şeylerin şans olmasını yaşadık.Topuz'un yerine Dia veya Stoch'un girmesi beklenirken Aykut Kocaman hem antrenmanlarda hazır gördüğü ve bu şansı hakettiğini düşündüğü hem de savunması da olduğu için sol ayaklı Uğur'u Sağ kanada aldı.Bu şaşırtıcı,sürpriz bir değişiklikti,hatta kumardı bile denilebilir.Ama kırılma noktası oldu.
35'de Ziegler'in soldan çok iyi bindirerek ve görerek Uğur'a çıkardığı topu Uğur'a Alex'e asist yapınca eşitliği sağladık.1-1
* Bu dakikadan sonra gene üstünlüğü ele aldık.O anlarda G.Antep'te hiç bir şey olmadığını ,bu maçı almamız gerektiğini düşünmüş ve twitter'da yazmıştım.Eğer Semih ağır kalmasa devre bitmeden öne bile geçebilirdik.Önüne atılan boş topu alıp,götürebilecek sürati olmadığı için topları hep kaybetti.
* Devre sona ererken Yobo'nun affedilmez laubalilikten hatasını Allahtan Wagner atamadı.
* 2.devreye Semih - Bienvenü veya orta sahaya yaratıcılık katmak için Selçuk veya Christian'dan birinin yerine Sezer'in alınması gerektiğini düşünüyordum ama aynı 11 ile  çıktık.
* Fakat oyun hakimiyeti elimizdeydi .Tam bu anlarda 51.dakikada Tolunay Kafkas ekmeğimize yağ süren süper 2 değişiklik yaptı.Wagner ve Olcan'ı çıkarıp,Bekir Ozan ve İsmael Sosa'yı aldı.Attığı goldeki yırtan sevinci ve oynadığı sürece intikam maçım diye kendini yırtması sonucu sakatlanan Olcan'ın devam edememesi neyse de Wagner değişikliği çok yanlıştı.En iyi 2 adamlarının çıkması bizi çok rahatlattı.
* Golümüz her an geliyor derken soldan gene Ziegler'in çok iyi kestiği ortayı Semih kafayı vurdu,kaleci son anda dokunarak üst direkten dönmesini sağladı ama Kralex Reis çok dar açıdan iğne deliğinden topu geçirerek golü attı.
* 2-1 öne geçtikten sonra risk alacak rakibe karşı Aykut Kocaman çok doğru bir hamle ile beklediğimiz Semih - Bienvenü değişikliğini 58'te yaptı ve Alex'i uçta bırakıp, Bienvenü gezgin forvet anlayışına döndük.(top rakipteyken 4-5-1,bizdeyken 4-3-3) 
Öne çıkan Antep defansının arkasına beklediğimiz topu Alex,Bienvenü'ye attı ,penaltı ama kaçtı.
* Oyunun kontrolü bizde olmasına rağmen geçmiş sezonlarda son 15 dakikada yediğimiz gollerle kaybettiğimiz maç ve puanlar aklıma geliyor tedirgin oluyordum.3 gün önce İnter - Hamsikafa maçında da  kamyonla gol kaçırıp kaçırıp olmadık pozisyonda yiyerek maçı kaybetmesi de aklımdan çıkmıyor,bu kez ''Atamayana atarlar olmasın yemeyelim'' diye kaçan penaltıya özellikle çok hayıflanıyordum.
* 80'de Ziegler 3.cü harika çıkışında - öncesinde orta sahadan oyunun iyi kurulup,Alex'in sola açışı var - mükemmel ortasına Henri Bienvenü  nefis bir kafa ile  1-3 yapıyordu.
Aynı zamanda beni haklı çıkarıyordu.Twitter'da 3.golü Bienvenü atsın istemiştim,bir an önce moral bulması açısından.
 
* Maç sonunda taraftarlarımızla haklı galibiyet sevincini paylaştık.
* Takım olarak en büyük artımız ''yaşatılan şerefsizliklerin doğurduğu hırs,istek'' ile beraber kazanma alışkanlığımız ve özgüven idi.Ayrıca yardımlaşma da üst düzeydeydi.
* Bu özgüven ve kazanma alışkanlığı sayesinde ''Üst üste 10.deplasman maçını kazanarak rekor kırıyorduk '' igs'nin 9 maçını çöpe gönderdik.
* Bireysel olarak bakarsak,Alex'i ''nazar değmesin'' diyerek değerlendirme dışı  bırakmak lazım.Çünkü Maşaallah hep ilk sırada :)) 300.cü Fenerbahçe maçında 2 gol daha attı ve 155.golünü attı.
Bu arada Alex Süperlig'te forma giydiği 8 sezonda 3.cü penaltısını kaçırmış oldu.28/25 oldu.
2005-2006 5-0 Samsun,2006-2007 32.Hafta Trabzon 2-2 ve 2011-2012 2.Hafta G.Antep 1-3
Son 4 sezondur yani 139 maçtır penaltı kaçırmıyordu.
* Alex'ten sonra Caner ve Ziegler çok başarılı oynadılar.Caner geçen sezon Eskişehir deplasmanında da ilk 11 çıkmış ve başarılı olmuştu.Dün de arkasındaki Ziegler ile birlikte sol kanadı iyi çalıştırdılar.Daha sonra içe geçti ,orada da iyi oynadı.Maç boyunca 10900 metre koşmuş.
* Ziegler için geçen hafta henüz ilk maçı olduğu,fazla ileri çıkmadığı için pek olumlu not vermemiştim.
Dün akşam ise hem hücuma çıkışları ve 3.golde de hissesi olması,defansta da sağlamlığı tam not aldırdı.
Maç boyunca 10700 metre koşmuş.
* Henri Bienvenü ise çok faydalı olacağını daha 2.haftadan gösterdi.Geçen hafta da son 20 dakika girdiği maçta ileride yalnız kalmıştı ama kumaşını belli etmişti.Dün akşam ise 1 penaltı yaptırıp,1 harika gol atıp ,yere göğe koyulamayan Dany'i maymuna çevirmesi ile gözdoldurdu.Rıdvan Hoca ''Yavru Niang'' adını koymuş Ona :)) 
* Maçın kaderine etki eden Uğur'u da ekleyebiliriz.Sonradan girip,oyundan çıkmasına rağmen başarılıydı.
*  Bilica da 6 Ay'lık oynamama cezası (!)'ndan sonra akıllanmış olarak 2 haftadır iyi gözüktü.
* Yobo ve Semih diğerlerinden daha düşük performansta kaldılar.
* Oyuncularımızın maç sonrası takım otobüsündeki demeçleri çok yerindeydi ; 
Bekir:Gecen sene Tolunay hoca beni soyunma odasının kapısından kovmuştu.Bugun de uzattığm eli havada bıraktı. Umarım oyunculari ona benzemez
Uğur Boral : Fenerbahçe'miz Sadece Maç Kazanmak İçin Sahaya Cıkmıyor. Onur Kazanmak İçin de Sahaya Çıkıyor.Dışarıdan hiç bir yardım almadan Şampiyon olacağımızı herkese göstereceğiz.
Bienvenu: Böyle bir taraftara alışkın değilim. Deplasmanda bu kadar taraftar beni şaşırttı ve heyecanlandırdı.
2-1'den sonra penaltının da kaçmasıyla rakibin baskısı vardı. Bunu kırmak adına gole ihtiyaç duyduk ve bu golea de ben imza attım. Çok mutluyum. Attığım gol benim açımdan tabii ki çok önemli. Ligdeki ilk golümü kaydettim. Ligin en zorlu deplasmanlarından birinde ilk golü atmam çok değerli. Takımımızın bu yürüyüşünde çok önemli bir üç puan daha elde ettik. Umarım bu böyle devam eder."
Volkan ''Ciğer gelir de bazı adamlarda yürek yok,yürekli adamlar lazım'' 
* Aykut Kocaman ; gerek takıma kazandırdığı nitelikler gerekse de açıklamaları ile yönetimsiz (!) bir camiayı ayakta tutması ile giderek büyüyor.

''Arma namusumuz, forma kefenimiz, alnımızın teri bizim şerefimiz'' Pankartının içeri alınmaması ve Fenerbahçe taraftarına şu görüntü ile ''Vebalı muamele'' yapılması kelimenin tam anlamıyla skandal ve kepazelikti.
* Taraftarın gece 01.50'de takımı karşılaması süper görüntüler oluşturdu.
* Gaziantepspor'u hiç beğenmedim.Avrupa kupası maçlarında da iyi değillerdi.Orta sahada geçen sezon Hürriyet kiralık oynuyordu,Murat Ceylan ve Zurita gibi isimleri arıyorlar.Murat Ceylan sakat galiba ama bir sorun olsa gerek ki geçen oyuncuyu Samsunspor'a veriyorlardı,son anda transfer gerçekleşmedi.
Yeni aldıkları Binya gözdoldurmadı.Orhan Gülle'yi 11'e koymuş ama O da yetersiz.Çok methedilen Dany'yi mahvettik.
Forvette Cenk Tosun anormal formsuz.Bence Trabzon transfer teklifi yaparak kafasını karıştırdı,öyle de gidiyor.Sadece Wagner ve Olcan ayakta kaldılar.
* Hakem Bülent Yıldırım bildiğimiz gibiydi (!)
Şu resimdeki gibi tavırları bile hakemlik nosyonu olmadığını gösteriyordu.
23.dakikadaki Christian'ın ortasında Danny'nin smacını nasıl göremedi (!) hayret verici (!)

Gene ilk yarıda kritik serbest vuruşta Wagner'in barajı bozarak kolunu açmasına da devam dedi,itiraz eden Alex'e haksız yere sarı kart gösterdi.
 
 * Gaziantep'in penaltı beklediği Wagner'in pozisyonunda bir şey yok.Selçuk topa vuruyor,Wagner takılıyor Selçuk ile Ziegler'e.
* Bienvenü'ye Dany'nin yaptığı penaltı ise doğruydu.

Rixos Cup : KK Zagrep - Fenerbahçe Ülker : 65-82 !!!



KK ZAGREB - F.BAHÇE ÜLKER: 65-82 
(16-20, 12-25, 23-13, 14-24)
KK ZAGREB (16-12-23-14): 65
D.Mulaomerovic 8 (2s: 2/3, 3s: 1/5, 3 rib, 5 as, 3 tç, 2 tk)
K.Simon 3(2s: 0/1, 3s: 1/2, 1 rib, 3 as, 4 tk, 1 tç, 1 blk)
P.Babic 6 (2s: 0/2, 3s: 2/3, 3 rib, 3 as, 3 tk, 1 tç)
A.Masic 2 (2s: 1/3, 4 rib, 3 tk, 2 tç)
M.Halilovic 5 (2s: 2/3, SA: 1/3, 2 rib, 1 as, 1 tk)
D.Garnett 8 (2s: 4/9, 3s: 0/5, 2 as, 4 tk, 2 tç)
P.Dia 16 (2s: 7/11, SA: 2/3, 8 rib, 2 tk, 2 tç, 1 blk)
R.Rikic 0
J.Heytvelt 15 (2s: 3/6, 3s: 3/8, 3 rib, 2 as, 2 tk, 1 tç)
D.Rancic 2 (2s: 1/2, 3s: 0/1, 1 as, 1 tk) 


F.BAHÇE ÜLKER (20-25-13-24): 82
Curtis Jerrels 11 (2s: 4/7, 3s: 0/2, SA: 3/4, 2 rib, 8 as, 6 tk, 1 tç)
Erbil Eroğlu 3 (2s: 1/2, 3s: 0/1, SA: 1/2, 2 rib, 2 tk)
Rashid Mahalbasic 8 (2s: 4/7, 6 rib, 1 as, 4 tk, 3 tç, 1 blk)
Gasper Vidmar 8 (2s: 4/4, 6 rib, 1 as, 2 tk, 2 tç)
Kaya Peker 11 (2s: 4/6, SA: 3/4, 4 rib, 1 tk, 4 tç)
Luka Drezga 11 (2s: 3/5, 3s: 1/4, SA: 2/2, 5 rib, 2 as, 1 tk, 1 tç)
James Metecan Birsen 0
Hakan Demirel 7 (2s: 2/5, 3s: 1/3, 1 rib, 1 as, 1 tk, 1 tç)
Berkay Candan 1 (2s: 0/1, SA: 1/2, 2 rib, 2 tk, 1 tç)
Uluğ Kaçaniku 0
Matija Poscic 4 (2s: 1/3, 3s: 0/1, SA: 2/2, 4 rib, 1 tk, 1 tç)
Bojan Bogdanovic 18 (2s: 3/4, 3s: 3/3, SA: 3/3, 3 rib, 1 as, 2 tk, 2 blk)

Takım İstatistikleri:
2 SAYI: ZAG 20/40 (50.0%) - FB 26/44 (59.0%)
3 SAYI: ZAG 7/24 (29.1%) - FB 5/14 (35.7%)
S.ATIŞ: ZAG 4/8 (50.0%) - FB 15/19 (78.9%)
RİBAUND: 27(18+9) - 38 (30+8)
ASİST: 17 - 14
T.KAYBI: 22- 22
T.ÇALMA: 12 - 14
BLOK: 2 - 3
FAUL: 21 - 15 
Kaynak :basketfaul.com

* Ömer Onan,Oğuz,Emir,Mirsad,Engin,Gist,Ukiç,Tomas gibi neredeyse bir takım olan 8 eksik ile Hırvatistan Ligi Şampiyonu ve Euroleague'de oynayacak Zagrep takımı karşısında iyi bir hazırlık maçı oynadık.
* Mulaömeroviç usta,Türkiye'de izlediğimiz Heytwelt,Hırvat Milli takımında izlediğimiz Krunoslav Simon gibi tanınmış isimleri ,Babiç,gençleri ve ABD'li  Garnett ve Pape Dia Senegal'li galiba yabancıları olan Zagrep iyi bir antrenman verdi.Formalarının olmaması bu konudaki gayri ciddilikleri kötüydü. * O kadar eksiğe rağmen takımı çok beğendim.Vidmar çok iyi dönmüş,kaldığı yerden devam ediyor.Ödüm koptu ama yeniden sakatlanacak diye çünkü korkusuz her topa giriyordu.Bogdanoviç zaten müthiş.Kadife yumuşaklığında bir bileği var.İşte herkesin mumla arayıp bulamadığı bir ''keskin şutör'',Jerrels hareketli,delici,yaratıcı.2.Mc Calebb olabilir.Hakan Demirel bildiğimiz şut konusundaki zaafına rağmen savunmada çok iyi.Ön alanda baskı yapmada çok lazım olur.Erbil'i de beğendim.Mahalbasiç ve kadro tamamlamak için yer alan Drezga da ümit veriyor.Mahalbasiç yeniden kiralanabilir.Drezga'yı da keşke imzalatıp,kiraya versek ilerisi için ama 8 yabancı ile sözleşme yapabilme imkanı sıkıntı yaratıyor.  
                                                                                                                                                                                  * Salonda maçı izleyen Hakan Yaman kardeşimin fenerbasket forumdaki izlenimleri ;

Antalya Atatürk Spor Salonunu severim. Ayrı bir tadı vardır. 1991 yılında ilk şampiyonluğumuzu yaşadığımız salondur. Her girişimde ayrı bir lezzet alırım. İşte bu duygularla 17:45 gibi salona girdim. Türk Telekom-PAOK maçının ilk devresi bitmiş, devre arası showları vardı. Soyunma odasından dönen oyuncular ısınıyordu. MEMO'yu gördüm ve geçen sezon aynı bu salonda Saras'ı gördüğüm zaman yaşadığım duyguların benzerini yaşadım. İlk defa gerçek bir ALL-STAR'ı dünya gözüyle canlı izleyecektim. İşte Tim Duncan'ları, Shaqullie O'Neal'ları savunan Memo karşımdaydı. Bir hoş oldum gerçekten. 

Ben salon boş olur diye bekliyordum. Oysa tıklım tıklımdı. Mehmet Okur'u görmeye gelen 12-17 yaş arası yüzlerce çocuk vardı. Özellikle son periyot Memo otomatiğe bağladığında her baskette çılgınca alkış kopardılar. Maç bitimi salonun ilk sırasını işgal eden bu hayran kitlesinden kalkan yüzlerce eli Memo geri çevirmedi ve onlara el uzatarak ve "çak" yaparak salonu terketti. Telekom maçının bitimi salondaki kalabalık epey azaldı, en azından bizim maçta daha rahat ve nefes alabilir, gürültüsüz bir ortam vardı. Hele Telekom maçında 12-13 yaşlarında bir yamyam grubunun ortasına düştüm. Çocuklar nasıl çığlık atıyorlar; kulak kalmadı. Bereket bizim maçı beklemeyip kalktı yamyamlar. Islık çalmayı beceremiyor, Paok serbest atış atarken gırtlak patlatırcasına çığlık atıyorlar. 

Bu maçın ilk devresi 37-32 bitmiş. İkinci devreye Washington- Muratcan- Bekir- Memo- Kambala beşiyle başladı Telekom. Kambala çok etkili oldu. Memo ile birlikte oynamanın nimetinden bu sezon çok faydalanacak. Yalnız Telekom Memo'yu 4 numarada kullanırsa büyük hata yapar. Israrla Sloan gibi 5 numara olarak kullanmalılar. Memo 5 numara olarak fark yaratıyor. Dışarıdan şutu olan 4 numaralar artık çok fazla ama dışarıdan opsiyonu olan 5'ler çok sınırlı ve eşleşme sorunu yaratıyorlar. 

Memo'nun maç kondüsyonu çok eksik. Parkeyi iki defa koştu mu soluğu kesilecek gibi oluyor. Yakından net görülüyor. En az 6-7 maç daha oynamadan kendine gelemez. Ama son periyot maç kafa kafaya geldiğinde ipleri eline aldı ve son 4 şutunu da sokarak, (ki bunlardan 3 tanesi üçlük) ürettiği 11 sayıyla galibiyeti getirdi. Maçı da 16 sayıyla tamamladı. Her basketinde salona coşku geldi. Türk Telekom Antalya'da rüyasında bile bu kalabalık desteği göremezdi. 

Bizim maça gelince... Skorborda Ülker diye yazılması, kimsenin gıkını çıkarmaması, devre arasında yarışmayı kazanana Kerem Tunçeri forması verileceğinin sürekli ilanı tadımı kaçırdı. Fenerbahçe taraftarına küfreder gibi... Telekom maçına göre daha sakin ve sessiz bir ortamda maçı izledik. Ama yine de dolu sayılırdı taraftara ayrılan bölümler. (Bu arada, benim oğlumun basketbol koçunun eşi olan kadın da masa hakemiydi, saatten sorumlu...)

Jerrels pası düşünen, delici bir gard... Onunla ikili oyunlar güzel olur... Solak bir şutör ama bileği o kadar düzgün değil... Daha keskin bir şutör bekliyordum... Neyse, zaten öyle olsaydı Ukiç'in yedeği olmazdı. 
Bogdanovic gerçekten harika bir skorer... Çok zeki... Bileği kesinlikle Marko Tomas'tan daha düzgün, daha yumuşak... Ama yaptığı 2 bloğa rağmen Marko ondan daha atlet, daha sert... 

Vidmar hazır. Herkes rahat olsun. Kaldığı yerden devam edecek. Tereddüte mahal yok. Ama iki defa düştü, yüreğim ağzıma geldi. Birisi bu çocuğa lütfen DÜŞMESİNİ öğretsin. Böyle düşülmez. Kaya görevini yapıyor, sırıtmıyor. Geçen yıl edindiği o tuhaf şut stiliyle bugün epey sayı buldu. 

Mahalbasic bu takımda yer bulabilecek düzeyde değil. Erbil zaman zaman bravo dedirtirken, zaman zaman çok basit hatalar yapıyor. Ama gerçek şu ki, şu haliyle bile Hakan Demirel'den daha faydalı olur. 

Kolay maç oldu. 3. periyot sendromu yaşadık bir ara... Bogdanovic sahne almasa fark epey kapanmıştı ve yetişmelerine ramak kalmıştı. 

Sadece Zagrep değil, Paok takımı da atlete benzer ve isim yazmayan antreman formalarıyla maça çıktı. Tek ciddi ciddi maç forması giyen takım Türk Telekom'du.



16 Eylül 2011 Cuma

Hafta Sonu Spor Ekranı




16 Eylül Cuma


15:00 Yunanistan - Sırbistan / Eurobasket 2011 Klasman Maçı / NTV SPOR
17:30 İspanya - Makedonya / Eurobasket 2011 Yarı Final Maçı / NTV SPOR
19:15 KK Zagrep - Fenerbahçe Ülker / Rixos Cup / 24 TV
20:00 Kayserispor-Antalyaspor / STSL / Lig TV 2
20:00 Gaziantepspor-Fenerbahçe / STSL / Lig TV
20:30 Adanaspor-Ç.Rizespor / BA1.Lig / TRT 3 SPOR                                
21:00 Fransa - Rusya / Eurobasket 2011 Yarı Final Maçı / NTV SPOR
21:30 Freiburg-Stuttgart / Bundesliga / TRT HD


17 Eylül Cumartesi


15:30 Akhisarspor-Giresunspor / BA1.Lig / TRT 3 SPOR 
16:00 Polonya - İtalya / Eurovolley 2011 Yarı Final / NTV SPOR
16:30 B.Leverkusen-Köln / Bundesliga / TRT Haber & TRT HD
17:00 Telekom - Antalya B.B. / Rixos Cup / 24 TV
17:30 Gençlerbirliği-Karabükspor /STSL /  Lig TV
18:00 Elazığspor-Denizlispor / BA1.Lig / TRT 3 SPOR
19:00 Sırbistan - Rusya /  Eurovolley 2011 Yarı Final / NTV SPOR
19:00 S.Gijon - Valencia / La Liga / NTV
19:30 Kaiserlaustern-Mainz / Bundesliga / TRT HD
20:00 Trabzonspor-İBB / STSL / Lig TV
20:00 Orduspor-Manisaspor / STSL / Lig TV 2
20:30 Göztepe-Karşıyaka / BA1.Lig / TRT HD-TRT 3 SPOR
21:00 Barcelona-Osasuna /La Liga /  NTV SPOR
22:00 Aykut Kocaman % 100 Futbol'da / NTV
23:00 Sevilla - R.Sociedad / La Liga / NTV SPOR - HDen


18 Eylül Pazar


13:00 Getafe - R.Vallecano / La Liga / NTV SPOR
15:30 Boluspor-Sakaryaspor / BA1.Lig / TRT 3 SPOR
16:00 Mersin İY-Bursaspor /STSL /  Lig TV
16:30 Hannover-B.Dortmund /Bundesliga / TRT Haber & TRT HD
17:30 Sivasspor-Eskişehirspor / STSL / Lig TV 2
17:30 Makedonya - Rusya / Eurobasket 2011 3.cülük  Maçı / NTV SPOR
18:00 M.United-Chelsea / EPL TV
18:30 K.Erciyesspor-Konyaspor /BA1.Lig / TRT 3 SPOR
18:30 Schalke 04-Bayern Münich / Bundesliga / TRT HD - TRT SPOR                                       
19:00 Sırbistan - İtalya / Eurovolley 2011 Final Maçı / NTV 
19:15 Fenerbahçe Ülker -Union  Olimpija / 24 TV
20:00 Galatasaray-Samsunspor / STSL / Lig TV
20:30 Gaziantep BB-Güngörenspor / BA1.Lig / TRT 3 SPOR
21:00 Levante-Real Madrid / La Liga / NTV
21:00 İspanya - Fransa / Eurobasket 2011 Final Maçı / NTV SPOR


19 Eylül Pazartesi


20:00 Beşiktaş-Ankaragücü / STSL / Lig TV
20:30 Kasımpaşa-Kartalspor / BA1.Lig / TRT 3 SPOR

14 Eylül 2011 Çarşamba

Fenerbahçe - Orduspor : 1-0 (Önemli Olan Kazanmaktı) !!!

İDDİANAME!




31. dakikada Fenerbahçe , Cristian'ın golüyle 1-0 öne geçti.Mehmet Topuz'un ara pasıyla Orduspor defansının arkasına sarkan Semih Şentürk kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu Cristian'a bıraktı ve Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağa boş kaleye gönderdi: 1-0.
Fenerbahçe - Orduspor (Süper Lig 1. hafta) / 25

MANŞETLER

* Önemli olan 3 puan ve kazanmaktı.Başardık.Hayırlı Olsun.
* Futbol kalitemiz çok düşüktü.Adeta rölantide,kontrollü,hiç tempo yapamayan bir futbol oynadık.Bunun sebepleri var elbette.Şunlar ; 
Emre,Gökhan Gönül ,Orhan Şam'ın yokluğu,Serdar Kesimal'in de olmaması ile Bilica'nın Yobo'ya partner olması yabancı kontenjanını doldurunca Stoch'un yer bulamaması tempolu oynamamızı engelleyen sebeplerden en önemlisiydi.Aykut Kocaman'da birbirine benzeyen oyuncularımız yüzünden futbol ritmimi bulamadık diye buna dikkat çekti.Selçuk Şahin - Christian ve sağ bekte Bekir için söyledi bunu.Emre olsa Selçuk - Christian'dan biri kesilecekti.GG veya Orhan Şam olsaydı Bekir'in yerine sağ kanadı daha iyi çalıştıracaktık.
Sağ bekteki bu sıkıntı,sol bekte de Ziegler'in daha ilk maç tedirginliği yüzünden fazla çıkamaması kanatlarımızın çalışmamasına yol açtı.Göbekte de Selçuk - Christian gibi yaratıcılığı düşük,düz orta saha oyuncularının olması,Alex'i Metin Diyadin'in Onur Tuncer ile adam adama markaja alması,Dia'nın verimsizliği verimsiz futbolumuzun nedenleriydi.
 İlk kez iyi geldiğimiz anda Mehmet Topuz'un Semih'i iyi kaçırması Orduspor sağ beki Braga'lı Garcia'nın ofsaytı bozması ile Christian'a Semih'in golü attırması sonucu getirdi.Burada Mehmet Topuz'u,golü garantiye alan asisti yapan Semih'i ve Aykut Kocaman'ın Selçuk varken kendisini daha ileri sürme görevini Palermo hazırlık maçından sonra bu maçta da yapan Christian'ı kutlamak lazım.
Bir diğer neden ; uzun süre hazırlık maçı yapmamamız nedeniyle maç kondisyonu ve ritmimizi kaybetmiş olmamız.Aykut Kocaman bunu sahanın bozulmaması için evimizde hazırlık maçı yapamadık diye dikkat çekti.
Sahanın ilk 15-20 dakikadan sonra bozulması da bir başka nedendi.
Ceza geçersiz!
Seyircisiz oynamak ta önemli bir nedendi.Zira taraftarın desteği ile takım daha iyi oynuyor.
Orduspor'un ilk 11'inde 10 yeni futbolcu ile sahaya çıkmasına rağmen 26 yıl 9421 gün sonra (20 Kasım 1985) Kadıköy'e çıkmasının aşırı motivasyonu ile çok diri ve iştahlı futbolu da ayrı bir nedendi.
* Aykut Hoca 64'te Dia-Bienvenü,Semih-Caner değişiklikleri ile oyunu değiştirmeye çalıştı ama olmadı.Zira Bienvenü yalnız kaldı ileride.Orta sahada tıkanmıştık.Bence 70'ten sonra Selçuk - Christian'dan birini alıp Sezer Öztürk'ü sokarak orta sahaya bir yaratıcılık getirebilirdi.Bunu yapmayınca skoru korumak için iyice çekildik ve kapandık.Allahtan bu tip oyunda iyi performans gösteren Yobo ve Bilica şans vermediler rakibe,iyi oynadılar.
* Kazanma alışkanlığımızın devam etmesi ve bu konudaki motivasyon 3 puan'a yetti.
Fenerbahçe Kadıköy'de 10 maçtır gol yemiyor.En son geçen sezonun 15.haftasında 2-1'lik Karabükspor maçında Emenike gol atmıştı.Volkan 943 dakikadır gol yemiyor.
2009-2010 sezonun 22.haftasındaki lanet 2-3'lük Bursa maçından bu yana da yenilmiyoruz.
O maçtan bu yana 24 maçta 20 galibiyet,4 beraberlik  aldık.
* Bu maçla kariyerindeki 900.maça çıkan KRALEX Onur Tuncer'in katı markajına rağmen çok istekli,iştahlı ve iyiydi.Mükemmel rövaşatası gol olsaydı Samsun maçında attığı gibi bir gol olacaktı.
* Ziegler'in fazla ileri çıkmadığından bahsetmiştim yukarıda,savunmada da iyi görmedim.Zaten sarı kart'ta gördü.İlk maçın heyecanına vermek lazım.
* Bienvenü de uzatmalarla birlikte oynadığı 28 dakikada pek iyi görüntü vermedi.İleride yalnız kaldı.Onun da ilk maç heyecanı vardı diyelim.
* Christian attığı gol ve orta sahadaki dirençli futbolu ile iyilerden biriydi.
* Bilica.Taraftarın hiç sevmediği,tutmadığı ve neden takımda tutulduğunu anlayamadığı bir futbolcu.Sarı kartını gene gördü ama defansta bence iyiydi.En önemlisi golden sonra Aziz Yıldırım için yapılacak gösteri için Sezer Öztürk'ün giydiği Aziz Yıldırım tişörtünü ilk çıkarmaya giden kişi olarak dikkat çekti,takdir gördü.
* Takımın Başkan'a yaptığı jest çok anlamlıydı.
Christian da formasını hiç yıkamadan bu sabah Başkan'a göndermiş.
* Lanetli 3 Ay boyunca ''destan yazan'' BÜYÜK TARAFTAR bir kez daha görevini yaptı.Takımı Samandıra'dan konvoyla getirip,maç boyu stadın etrafında hiç susmadan ,içeride taraftar varmış gibi ses çıkmasını sağlayarak tarihe not düştü.
* Orduspor iyi transferler yapmış ama takım olma sorunları var.Çabuk atlatırlarsa özellikle iç sahada başarılı sonuçlar alırlar.Culio,Kaptan yaptıkları Monaco'dan aldıkları Gosso ve eski İnter'li Stephan Dalmat'ın kardeşi Dalmat iyi oynadılar.Sloven Kaleci Fornezzi de iyiydi.Özellikle Alex'in rövaşatasını mükemmel çıkardı.Yerli oyunculardan son 15 dakika giren gs alt yapısından yetişme ve geçen sezon Şampiyonlukta büyük rol sahibi İrfan dikkat çekti.
* Maçın kırılma anı ;Maçın başında Fatih Tekke'nin 2 metreden şu golü kaçırmasıydı.
Herhalde Aziz Yıldırım Metris'ten teşvik göndermişti (!) .Acı bir ironi değil mi ?
* Adı ''Penaltı Cimrisi''ne çıkan Yunus Yıldırım 77.dakikada Caner'in düşürülmesine penaltıyı vermeyerek maçın rahatlamasını engelledi.
Tüm hakem eskileri ET.AÇ,Ali Aydın,S.Dereli,Serdar Tatlı penaltı konusunda birleşti.
Yunus Yıldırım 18 Aralık 2010'da oynanan Fenerbahçe - Sivasspor maçında 33 ve 35.dakikalarda İvanovs'un elle oynamasına ve Uğur'un Dia'yı düşürmesine 2 kez penaltı vermeyerek Aziz Yıldırım'ı çileden çıkartmış ve devre arasında soyunma odası koridorlarında kendisine neden penaltıları vermedin tepkisi yüzünden 21 gün ceza almasını sağlamıştı.
* Neticede,Bjk ve gs'nin yenildiği,Ts'nin 2 puan kaybettiği açılış haftasında her şeye rağmen 3 puanla başlamak güzel.Ancak bu sıkışık fikstürde Cuma günü Gaziantepspor maçında bu oyun asla yetmez.Gerçi o maçtan 1 beraberlik bile yeterlidir bence.
* Son olarak,maçtan sonra çıkıp bu maçın seyircisiz oynanmasına neden olan basından özür dileyen ve Fenerbahçe taraftarını Digitürk Lig TV almaya çağıran ve bunu ''Anadolu takımlarının bütün gelirleri yayıncı kuruluştan '' diyerek ,3 Aydır taraftarın büyük bir emekle yürüttüğü ''Digitürk'leri iptal ediyoruz,Fenerbahçe düşmanlarına para kazandırmıyoruz '' kampanyasını dinamitle 2 dakikada yerle bir eden istifa edip,hangi yüzle geri dönen Başkanvekili koltuğunda oturan Nihat Özdemir'i ve Onu savunan başta popüler (!) gazetecileri ,şak şakcı Fenerlileri kınıyorum.Ali Koç hariç bu yönetim çoktan iflas etmiştir ve görevini yapamaz hale gelmiştir.Nihat Özdemir ve aynı zihniyetteki ''Taraftarla aynı frekansta olmayan'' yöneticiler bir an önce istifa etmeliler.
Taraftarı Satmayan Yönetici - Yönetim İstiyoruz.

Etiketler