9 Ekim 2010 Cumartesi

Hiddink'in İflası.3-0.

İnanılır gibi değil böyle kariyerli büyük (!) hocalar nasıl vahim hatalar yapabiliyorlar.Ondan sonra da her hocayı eleştiren,beğenmeyen oluyoruz.Futbol 5 bilinmeyenli denklem değil.7'den 70'e herkesin bildiği basit bir oyun.
 Takımların başındaki sorumlu karar verici antrenörlerin kendi düşüncelerine göre taktik  ve diziliş belirlemeleri
onların futbolu herkesten daha iyi bildiklerini ve eleştirilmeyeceklerini göstermez.Aldıkları kararların doğru ve yanlışlığı neticeleri belirler.
  Bu tespiti  yapmakta yarar var çünkü kimse ulema veya üstat değil.
Hiddink'te kendi takımının gücünün farkında olmayarak,Almanlardan korkup durdurma amaçlı bir taktik  ve dizilişle çıkmıştı.Oyunu tutma ve rakibi durdurma stratejisi doğru olabilir ama bunu kimlerle yaptığın  ve tutmazsa neden B planın olmadığı sorgulanır.
 Zaten baştan beri kadro seçimindeki tercihleri sorgulanıyor haklı olarak.Şu ana kadar sezonun en formda oyuncusu sağ açık Volkan Şen kadroda bile yokken,1,5 senedir FB'de kronik sakatlığı nedeniyle doğru dürüst form grafiği çizmeyen ve son durumu gene sakat olduğu için FB'nin son G.Birliği maçı kadrosuna bile alınmayan Özer'i 11'de sağ kanatta başlatmak öyle antremanlarda iyiydi,fena da oynamadı diye savunulucak bir konu değil.Sabri ve Hamit'in Lahm ve Müller'i durdurma  amaçlı sol kanata monte edilmesi maç öncesi bi fikirdir ama tutmayacağı da bellidir ve tutmadı da.Niye yanlıştan dönülmedi de en azından Hamit tek oynayabildiği sağ öne transfer edilmedi ? İsmail Köybaşı ve Hakan Balta sakat diye Sabri'den sol bek yaratmak yerine - sağ bekte ne yaptı ki ? - madem yaş takıntın yok Ömer Erdoğan  ve Aurelio'dan biliyoruz - niye İ.Üzülmez'i son dakikada da olsa çağırmadın ?
 Auerelio sakatlanınca Tuncay'ı almak kimilerine göre cesur bir hamle ama sistemi tamamen alt üst eden bir karar olmadı mı ? Hadi Mehmet Topal'ı çağırmıyorsunuz Oğuz Çetin ile bozuk diye,İ.Toraman veya Selçuk İnan'ı al ki sistem işlesin.Tuncay girdi,göbeği Emre ve Nuri devraldı.Nuri Aurelio'nun görevini yapmaya başladı.Yani hiçte alışık olmadığı defansif orta saha olarak Servet ve Ömer'in aralarına girdi.Emre'de ileri çıkamadı.Bir çok açıdan çok dezavantaj yarattı bu değişiklik.
 Kazakistan maçı dahil öncesinde de hiç bir zaman ilk 11 çıkamayan Halil sırf Almanya orijinli oyuncularla oynama gibi ilginç bir mantalite ile sahadaydı.Hiç bir varlık gösteremediği gibi ikinci yarının başındaki tek net gol pozisyonunda golü atamadı.Kırılma anlarından biriydi.Halbuki madem Almanları durdurmak ve oyunu tutmak istiyorsun Mevlüt,Sercan veya Semih ile başlaman gerekirdi.Semih olsaydı o golü mutlaka atardı.Girdi de ne oldu diyenlere,o saatten sonra ne yapabiliridi ki ?
  Almanlar da iyi değildi.Bizim çok kötü olmamızdan dalga dalga üstümüze geldiler.Saman alevi gibi 2-3 dakikalık sıkıştırmalarımızda nasıl sıkıntı yaşadıklarını gördük.Tek iyi adamları kurbağa gözlü Alman Mathias Oezil yahu.Hala ben Almanım diye bas bas bağıran bu elemanı methedenleri de ne diyeceğimi bilmiyorum.
Allah muhabbetlerini arttırsın.Zaten günümüzde Türk olmak,Türk'üm demek,Türklük tukaka oldu anasını satayım.Altıntop kardeşler,Nuri ve bir sürü gurbetçi futbolcumuz Türkiye'yi seçtiği halde bu eleman niye Almanya'yı seçiyor ve hiç bir zaman Türkiye'yi düşünmedim dediği halde hala yalanıp yıkanıyor pes doğrusu.
 Dün akşam en çok koyan da bu en kötü senaryo oldu zaten.Nefret ettiğim Almanya Birleşmiş Milletlerine bu yeni Alman'ın da gol atması ile yenilmemizdi.Cemaatçi Şaban'ın istediği oldu.Yersek Mesut atsın diyordu.
Oldu.Afiyet Olsun.
 Sahada tek iyi isim Servet'ti.Volkan gene her zamanki gibi hediyesini vermeden duramadı.
 Uzatmaya gerek yok.Hiddink ''Dünya 3.sü Almanya'ya yenildik.Sonuç Normal'' diyor.
Evet Almanya favoriydi ama bizde 20-30 sene önceki Türkiye değiliz kardeşim.Kimsenin o şerefli mağlubiyetler mantalitesini ve takımını izletmeye hakkı yok bize.Yıllık 6 milyon avro bu mantalite ve bu eziklik için alınmıyor Bay Hiddink.

7.Fenerium Turnuvası : Fenerbahçe - Lukoil 78-56 !!!

7. Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvasında‚ Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız Bulgaristan Ekibi Lukoil ile karşı karşıya geldi. Caferağa Salonunda yapılan karşılaşmadan takımımız 78 56 galip ayrıldı.

İlk çeyrekte‚ pota altında Fenerbahçemiz İvana Matovic ile etkili oldu ve ilk 10 dakikayı 18-17 önde tamamladı.

İkinci periyotta da iyi başlayan takımımz‚ Nevriye Yılmazın da‚ pota altından bulduğu sayılarla soyunma odasına 34-25 lik üstünlükle gitti.

Mücadelenin üçüncü 10 dakikalık bölümünde Bulgar ekibi Angela ile etkili olmaya çalıştıysa da bu periyoda da genç oyuncularımız Özge Kavurmacıoğlu ve Olcay Çakır hem savunmada hem de hücum da takıma büyük katkı sağladılar ve takımımız bu çeyreği de 62 - 44 lük üstünlükle tamamladı.

Karşılaşmanın son bölümünde de üstünlüğünü sürdüren Bayan Basketbol Takımımız‚ genç oyuncuların yanı sıra pota altından İvana Matovicin de etkili performansı ile mücadeleyi 78-56 kazandı.

Öte yandan‚ Fenerium Turnuvasında oynanan günün diğer maçında‚ Macar Takımı Pecs 2010‚ Slovak Temsilcisi Good Angels Kosiceyi 84 - 65 mağlup etti.

Salon: Caferağa Spor Salonu
Hakemler:İskren Manolov‚ Mehmet Karabilecen‚ Peter Bodnar
Fenerbahçe: Özge (11)‚ Olcay (8)‚ Birsel (2)‚ Şaziye (7)‚ Nevriye (8)‚ Vajda (9)‚ Matovic (14)Nevlin (13)‚ Ece (2)‚ Esmeral (4)
1. Periyot:18-17
2. Periyot:34-25
3. Periyot:62-44
4. Periyot:78-56


   Yorgunluktan son çeyreği uyuya kaldığım için izleyemedim.İlk 3 çeyrekle ile ilgili izlenimlerim ;
Bu turnuvanın iyi bir hazırlık olacağı görülüyor.Keşke 3 yabancımızda oynayabilseydi.
Lukoil takımı bizim ayarımızda değil ama 2 Amerikalısı Angela Tisdale ve Faye Muller ve Ukraynalı guardı Samburska,bir de dışarıdan üçlük atan yerli oyuncuları Zhelyazkova fena değildi.Kısa Amerikalı Tisdale etkili olduğu dakikalarda zorladılar.Savunmada da agresif oldukları anlarda iyi antrenman verdiler.
 Bize gelince ; Özge'ye bayıldım.Beşiktaş ile hazırlık maçında da çok beğenmiştim.Olcay'da başarılıydı.
Yetenek bu işte.bu takımda yıllardır bir sürü genç yer aldı başta Melike,Begüm v.s.ler ama bunlar kadar olamadılar.Begüm dahil diyorum Melike'yi ise değinmeye gerek bile duymuyorum.7-8 sezondur bu takımdalar
ne kadar ilerlediler ? Devran hazırlık maçında bile süre alamıyor,sadece tercümanlık yapıyor yabancı oyunculara.Oysa şimdiki gençlere bakıyoruz daha ilk aylarında fişek gibiler nazar değmesin.
 Onları yetişteren Aydın Uğuz hoca başta olmak üzere diğer altyapı hocalarını kutluyorum.
Ratgeber hocayı da gelir gelmez bu kadar güvenip ,şans verdiği için de tebrik ediyorum.
 Henüz hazırlık döneminde sayılır takım ama hızlı hücumlarımız çok iyi.
 Matoviç için diyecek kelime yok.Yıllardır çok beğendiğim ve bizde görmek istediğim bir oyuncuydu.
Çok yararlı olacak çok.Anna Vajda bjk maçında iyi değildi ama bu maçta daha iyi oynadı.Kalitesini zaten biliyoruz.Henüz hazır değildi ama giderek iyi oluyor.Newlin'in sakatlık dönüşü performansı da sevindirici.
Şaziye'nin tanıdık üçlüklerini görmek sevindirici ama biraz kilolu gibi geldi bana.

7 Ekim 2010 Perşembe

Hafta Sonu Spor Ekranı.

08 Ekim Cuma

19.00 Samsunspor - Adanaspor - TRT TÜRK
19.45 Fenerbahçe - Lukoil Fenerium Turnuvası - FB TV
20:00 Gürcistan - Malta -  Georgian TV Turksat 12601 V 02960
21:30 Avusturya - Azerbaycan - İdman Azerbaycan Turksat 10968 H 11200  - AzTV
21.45 Almanya - Türkiye - NTV
23:00 İspanya - Litvanya Kanal = TVE İnternational Hotbird 11727 V 27500 Nss7 04179 R 27500

9 Ekim Cumartesi

02:00  CLEVELAND - HOUSTON Canlı. NBA Preseason karşılaşması.NBA TV
04:30 (C.tesi Sabahı)  DALLAS – PHOENIX Canlı. NBA Preseason karşılaşması.NBA TV
14.00 Güngören Belediye - Akhisar Belediye - TRT 1
18.00 Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediye - FB TV
18.55 Unicaja - Caja Loboral - TRT 3
19.45 Fenerbahçe - Mizo Pecs Fenerium Turnuvası - FB TV
22:00 Fransa - Romanya Kanal = Xazar TV Turksat 11048 V 02400  

10 Ekim Pazar

11:00 MOTO GP Canlı. Malezya GP - NTV SPOR
13.15 Bizkaia Bilbao - Power Electronics Valencia - TRT 3
14.00 Orduspor - Altay - TRT 1
18.00 MP Trabzonspor - Fenerbahçe Ülker - FB TV
19.30 Karşıyaka - Boluspor - TRT 1
19.45 Fenerbahçe - Good Angels Kösice Fenerium Turnuvası - FB TV
20.00 gs cc - bjk ct  -  gs tv
22.00 Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonluğu Final Maçı - Sports TV
03:30(P.tesi Sabahı)  CLEVELAND - DALLAS    Canlı. NBA Preseason karşılaşması-NBA TV.

* Basketbol Erkekler Türkiye Kupasını yayınlayacak Sports TV'nin yayın programı belli değil.
* Erkekler Voleybol Dünya Kupasında 9 Ekim Cumatesi günü Yarı Finaller var.
18.00 Sırbistan - Küba
22.00 İtalya - Brezilya  maçlarını yayıncı kuruluş Sports TV verecek mi bilmiyorum.
İnternet voleybol x TVden izlenebilir.
10 Ekim Pazar günü de 18.00'de mağluplar 3'üncülük,galipler 22.00'da Final maçı yapacak.
En azından final maçını Sports TV verir herhalde artık.

6 Ekim 2010 Çarşamba

Fenerbahçe Futbol Takımı 2010-2011 Maç İstatistikleri

1.HAFTA
Fenerbahçe - Antalyaspor 4-0

2.HAFTA
Trabzonspor - Fenerbahçe 3-2

3.HAFTA
Fenerbahçe - Manisaspor 4-2

4.HAFTA
Kayserispor - Fenerbahçe 2-0

5.HAFTA
Fenerbahçe - Beşiktaş 1-1

6.HAFTA
Kasımpaşa - Fenerbahçe 2-6
7.HAFTA
Fenerbahçe - Gençlerbirliği 3-0
8.HAFTA
Konyaspor - Fenerbahçe 1-4


9.HAFTA
Fenerbahçe - G.Saray 0-0 
10.HAFTA
Bursaspor - Fenerbahçe 1-1

11.HAFTA
Fenerbahçe - Eskişehirspor  4-2

12.HAFTA
Gaziantepspor - Fenerbahçe

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası Eleme Grupları’nın Maç Programı Belli Oldu.

fbü.JPG

9-10-11 ve 12 Ekim'de Balıkesir, Ordu, Gaziantep ve Antalya’daki 4 grupta mücadele edecek 16 Beko Basketbol Ligi takımından ilk iki sırayı alanlar 10-11-12-13 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenecek Sekizli Final'e katılmaya hak kazanacak.
 Tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan eleme maçları sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, 10-11-12-13 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenecek Sekizli Finale katılmaya hak kazanacak. Final turu karşılaşmalarında rakiplerini eleyerek mutlu sona ulaşacak olan takım, 26. Türkiye Kupası’nın sahibi olacak.

Erkekler Türkiye Kupası Eleme Grupları ve yapılacak maçların programı şöyle:

A Grubu (Balıkesir)
Mersin Büyükşehir Belediyesi
Erdemir
Banvit
Aliağa Petkim

Maç Programı (10-12 Ekim)
Kurtdereli Spor Salonu

10 Ekim Pazar
14:00 Mersin BŞB – Aliağa Petkim
16:00 Erdemir – Banvit

11 Ekim Pazartesi
14:00 Banvit – Mersin BŞB
16:00 Aliağa Petkim – Erdemir

12 Ekim Salı
13:00 Mersin BŞB - Erdemir
15:00 Banvit - Aliağa Petkim

B Grubu (Ordu)
Pınar Karşıyaka
Edirne Olin Basketbol
Efes Pilsen
Antalya Büyükşehir Belediyesi

Maç Programı (9-11 Ekim)
Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu

9 Ekim Cumartesi
14:00 Pınar Karşıyaka – Antalya BŞB
16:00 Edirne Olin – Efes Pilsen

10 Ekim Pazar
14:00 Efes Pilsen – Pınar Karşıyaka
16:00 Antalya BŞB – Edirne Olin

11 Ekim Pazartesi
14:00 Pınar Karşıyaka – Edirne Olin
16:00 Efes Pilsen – Antalya BŞB

C Grubu (Gaziantep)
Fenerbahçe Ülker
Tofaş
Medical Park Trabzonspor
Bornova Belediyesi

Maç Programı (9-11 Ekim)
Karataş Şahinbey Spor Salonu

9 Ekim Cumartesi
18:00 Fenerbahçe Ülker – Bornova Bld.
20:00 Tofaş – Medical Park Trabzonspor

10 Ekim Pazar
18:00 Medical Park Trabzonspor – Fenerbahçe Ülker
20:00 Bornova Bld. - Tofaş

11 Ekim Pazartesi
16:00 Fenerbahçe Ülker – Tofaş
18:00 Medical Park Trabzonspor – Bornova Bld.


D Grubu (Antalya)
Galatasaray Cafe Crown
Türk Telekom
Oyak Renault
Beşiktaş Cola Turka

Maç Programı (10-12 Ekim)
Kepez Belediyesi Spor Salonu

10 Ekim Pazar
18:00 Türk Telekom – Oyak Renault
20:00 Galatasaray Cafe Crown – Beşiktaş Cola Turka

11 Ekim Pazartesi
18:00 Oyak Renault – Galatasaray Cafe Crown
20:00 Beşiktaş Cola Turka – Türk Telekom

12 Ekim Salı
17:00 Galatasaray Cafe Crown – Türk Telekom
19:00 Oyak Renault - Beşiktaş Cola Turka

* Dünya 2.si bir ülkenin  anlı şanlı (!) basketbol federasyonu  maçların başlamasına 3 gün kalmışken hala yayıncı kuruluş  ve sponsor bulamıyor.
Helal Olsun Turgay Demirel Yürü beeee Kim Tutar Seni (!)

NOT :
Habertürk  gazetesinden;
 Bu arada, Türkiye Kupası’nın grup maçlarını hangi kanalın naklen yayınlayacağı konusu da henüz netlik kazanmadı. Federasyon’a Skytürk, NTV Spor, Fox TV ve TRT’nin teklif sunduğu ve yayın haklarının hangi kanala verileceğinin de önümüzdeki hafta içinde netleşeceği öğrenildi.

*İLAVE :
Türkiye Kupası Sports TV ve Web TVden Yayınlanacak

-12 Ekim tarihleri arasında Antalya‚ Balıkesir‚ Gaziantep ve Orduda düzenlenecek Türkiye Kupası karşılaşmaları Sports TV‚ Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesi www.tbf.org.trden WebTV ve video.tbf.org.tr´den canlı yayınlanacak

Kaynak: TBF 


* FB TV ve gs tv'de verecek deniyor.


* Turgay gene yapacağını yaptı ve herkesin izleme imkanı olmayan bir kanala verdi.
Yuh Olsun.

Banvit - TÜBAD Turnuvasında 3'üncü Olduk.


1.Maç :Olimpiakos - Fenerbahçe Ülker : 77-63


SALON: Kara Ali Acar

HAKEMLER: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Erşan Kartal

OLYMPIACOS (77): Theodoros Papaloukas 2 (1 ribaunt – 5 asist), Radoslav Nesterovic 8 (3 ribaunt), Jamon Gordon 3 (2 ribaunt – 1 asist), Vasilis Spanoulis 2 (2 asist), Loukas Mavrokefalidis 18 (5 ribaunt), Andreas Glyniadakis 6 (2 ribaunt - 1 asist), Matt Nielsen 14 (7 ribaunt - 3 asist), Kostas Papanikolaou 7 (5 ribaunt – 1 asist), Milos Teodosic 9 (3 ribaunt - 4 asist), Yotam Halperin 8 (3 ribaunt – 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (63): Erbil Eroğlu 2 (1 ribaunt – 1 asist), Ömer Onan 7, Lynn Greer 6, Gasper Vidmar 7 (4 ribaunt), Can Maxim Mutaf 2 (2 ribaunt), Rasid Mahalbasic 9 (4 ribaunt - 1 asist), Oğuz Savaş 9 (6 ribaunt), Terance Kinsey 6 (2 ribaunt - 1 asist), Berkay Candan 3 (2 ribaunt - 1 asist), Emir Preldzic 12 (6 ribaunt - 2 asist)

1. PERİYOT: 19-18
2. PERİYOT: 20-8
3. PERİYOT: 22-18
4. PERİYOT: 16-19

2.Maç :Banvit - Fenerbahçe Ülker : 69-72


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Engin Kennerman, Ersan Ergüler, Turgut Işık

BANVİT (69): Şafak Edge 3 (1 ribaund – 4 asist), İbrahim Yıldırım 13 (3 ribaunt), Lance Williams 17 (1 ribaund - 1 asist), Mutlu Akpınar 7 (1 ribaund – 1 asist), Chuck Davis 10 (2 ribaund - 1 asist), Yiğitcan Turna 6 (3 ribaunt - 3 asist), Vladimir Golubovic 6 (7 ribaund – 1 asist), İzzet Türkyılmaz 3 (5 ribaunt – 1 asist), Bora Hun Paçun (1 ribaund), Barış Ermiş 4 (1 ribaund - 2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (72): Erbil Eroğlu (1 ribaunt – 1 asist), Ömer Onan 7 (2 ribaunt – 1 asist), Lynn Greer 21 (3 ribaunt – 3 asist), Gasper Vidmar 6 (5 ribaunt), Kaya Peker 6 (3 ribaunt), Can Maxim Mutaf 3, Rasid Mahalbasic 2 (2 ribaunt - 1 asist), Oğuz Savaş 12 (5 ribaunt), Emir Preldzic 15 (6 ribaunt - 3 asist)

1. PERİYOT: 17-10
2. PERİYOT: 15-26
3. PERİYOT: 14-15
4. PERİYOT: 23-21

3.Maç : Fenerbahçe Ülker - Tofaş : 87-57


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Ersan Ergüler, Turgut Işık, Tekin Özübir

FENERBAHÇE ÜLKER (87): Erbil Eroğlu 3 (1 ribaunt – 2 asist), Ömer Onan 11 (1 ribaunt – 4 asist), Lynn Greer 10 (2 ribaunt – 2 asist), Gasper Vidmar 11 (6 ribaunt - 2 asist), Kaya Peker 10 (6 ribaunt - 3 asist), Can Maxim Mutaf 15 (2 ribaunt), Rasid Mahalbasic 3 (6 ribaunt - 2 asist), Oğuz Savaş 13 (4 ribaunt - 5 asist), Berkay Candan (2 ribaunt), Emir Preldzic 11 (2 ribaunt - 5 asist)

TOFAŞ (57): Orçun Göllü 5 (1 ribaunt - 1 asist), Austin Nichols 4 (1 ribaunt), Uğur Dokuyan (3 ribaunt), Can Altıntığ 13 (3 ribaunt - 4 asist), İnanç Koç 6 (2 ribaunt – 3 asist), Tomislav Ruzic 6 (2 ribaunt, 1 asist), Can Özcan 8 (3 ribaunt), Doğan Şanlı, İlkan Karaman 2 (1 ribaunt, 1 asist), Fırat Töz (4 ribaunt, 4 asist), Selim Saygın 10 (2 ribaunt – 1 asist), Kenan Sipahi 3

1. PERİYOT: 17-11
2. PERİYOT: 20-12
3. PERİYOT: 18-18
4. PERİYOT: 32-16  

*****************
  Çok eksiğimiz olduğu için maalesef iyi bir turnuva olmadı.Sadece genç oyuncuların uzun süreler alması nedeniyle onlar adına iyi oldu.
 Yeni transfer Mahalbasiç'i beğendim.Vidmar'ın ilk geldiği sezondaki durumundan iyi durumda.
Hareketli,ayak çabukluğu iyi,fazla şut kullanmadı ama bileğinin düzgünlüğünü serbest atışlardan görebiliyoruz.Alınış amacına uygun yararlı bir transfer olarak görüyorum.

Eksiklerin çokluğunda Emir insiyatif aldı.İyiydi.
Greer'de Banvit maçında ondan beklediğimiz gibi oynadı.
Ömer Onan maşaallah biyonik adam gibi yorgunluk nedir bilmiyor.
Tofaş maçını izlemedim Maxim iyi oynamış ama diğer maçlarda artık bir şeyler yapmasını bekledim ama iyi değildi.
Erbil ve Berkay iyi olacaklar ama diğer takımlardaki jenerasyonlarındaki oyuncular daha iyi oynadı.Mesela Banvit'teki Şafak Edge.
 Efsane Damir'i benchte görmek çok sevindiriciydi.


7.Fenerium Turnuvası Cuma Günü Başlıyor.

 
Fenerium'un düzenlediği 7. Uluslararası Fenerium Bayan Basketbol Turnuvası, 8 Ekim Cuma günü İstanbul'da başlıyor.

Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak turnuvaya Fenerbahçe'nin yanı sıra Slovakya'nın Good Angels Kosice, Macaristan'ın Mizo PECS ve Bulgaristan'ın Lukoil Neftochimik Burgas takımları katılacak. Turnuva 10 Ekim Pazar günü yapılacak maçlarla sona erecek.

Turnuvanın Maç Programı Şöyle:
8 Ekim Cuma
17:30 Good Angels Kosice - Mizo PECS
19:45 Fenerbahçe - Lukoil Neftochimik Burgas

9 Ekim 2010 Cumartesi
17:30 Lukoil Neftochimik Burgas - Good Angels Kosice
19:45 Mizo PECS - Fenerbahçe

10 Ekim 2010 Pazar
17:30 Mizo PECS - Lukoil Neftochimik Burgas 

19.45 Fenerbahçe - Good Angels Kosice

Maçlarımız  FB TV´den yayınlanacak.
 

Taurasi Şampiyon.Horokova MVP !!!

TAURASİ'Lİ ABD DÜNYA ŞAMPİYONU !!!!!!!!



MVP : HANA HOROKOVA


hana 1.JPG
hana 2.JPG
hana 3.JPG

DIANA TAURASİ'NİN İSTATİSTİKLERİ

taurasi.JPG

PENNY TAYLOR'UN İSTATİSTİKLERİ

taylor.JPG

Filenin Efendileri Polonya'da 1 Set Farkı ile 2.Oldu.


Takımımız Polonya'da katıldığı Jan Strzelczyk turnuvasında 1 set farkı ile 2.oldu.

İlk gün İtalya'nın Copra Piacenza takımına 3-2 yenildik.

Copra Piacenza:3 - Fenerbahce:2
(23/25 - 25/20 - 20/25 - 25/20 - 15/11)
Copra Morpho Volley
All. Angelo Lorenzetti
Gonzales, Nillson, Tencati, Semenzato, Zlatanov, Popp, Castellani (L), Piano, Boschi, Ruiz, Perazzolo, Massari,
Fenerbahce Istanbul
All. Gyorgy Demeter
Eksi, Ersin, Geric, Emre, Marshall, Tomi,Serkan (L), Yavuz, Cevikel, Kayhan, Kartaltepe, Kurtar. 

 
 2.gün ev sahibi Polonyanın  takımını 3-1 yendik.

Asseco Resovia - Fenerbahce Istanbuł 1:3
(22:25, 25:20, 22:25, 18:25)
Asseco Resovia: 

Baranowicz, Józefacki, Akhrem, Buszek, Grzyb, Perłowski, Głód (l) oraz Kosok, Mika, Ilić
Fenerbahce Istanbuł: 

Eksi, Ersin, Marshall, Cosković, Gerić, Batur, Serkan (l) 

3.gün Alman takımı Netzhoppers KW'yi 3-0 yendik.

Erkek Voleybol Takımımız Polonya kampındaki son hazırlık maçını Alman ekibi Netzhoppers ile yaptı.
Takımımız maça Aslan Ekşi‚ Ersin Durgut‚ Geric‚ Tomislav Coskovich‚ Emre Batur‚ Leonel Marshall ilk altısı ve libero Serkan Kılıç ile başladı..
Fenerbahçemiz ilk seti file önündeki etkili savunmasıyla 25 - 22 kazanarak maçta 1 - 0 öne geçti.
Takımımız ikinci sette başarılı hücum organizasyonlarıyla sonuca gitti ve bu seti de 25-23 kazanarak maçta durumu 2-0´a taşıdı.
Voleybolcularımız üstün oyununu son sete de yaydı ve özellikle servislerden gelen sayılarla seti 25-14‚ maçı da 3-0 kazandı.
Erkek Voleybol Takımımız Polonya´da oynadığı 3 hazırlık maçının ikisini kazanırken‚ birinden mağlubiyetle ayrıldı.
Takımımız yeni sezon hazırlıklarına İstanbul da devam edecek.

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=21052


1. Copra Morpho Piacenza 7 Puan 9-4 Set
2. Fenerbahçe İstanbul 7 Puan 8-4 Set
3. Asseco Resovia Rzeszow 4 Puan 6-6 Set
4. Netzhoppers KW 0 Puan 0-9 Set



* En Skorer - Hristo Zlatanov (Copra)
* En İyi Pasör - Arslan Eksi (Fenerbahce)
* En İyi Manşet - Marcus Popp (Copra)
* En İyi Smaçör - Aleh Akhrem (Asseco Resovia)
* En Değerli Oyuncu - Hristo Zlatanov (Copra Piacenza)

 Burak,Ömer Teşekkürler.

Özel neden ile maçları takip edemedim.
Takımımızda sadece Miljkoviç eksikti.Onun yerine pasör çaprazı Ersin oynamış.İstatistikleri göremediğimiz için sayı dağılımını da bilemiyorum.Marshall'ın performansını merak ettim.Tabii Geriç'i de.
Faydalı bir hazırlık turnuvası olduğunu düşünüyorum.
Formalar güzel olmuş.
Arslan tebrikler.

Burak'ın Yorumu;
Son maç dışında diğer iki maçı izleyebildim internetten..Öncelikle turnuvanın iyisi kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Faydalı oldugu kesin.Ivan dısında eksiğimiz yoktu. Takım genel olarak savunmada çok iyiydi.Leonel olsun Serkan olsun tribünlere giden toplara bile atladılar ve manşet almaya çalıştılar. Serkanın geçen seneye göre kendini ilerlettiği görünüyor. Bu toplara atlamalar bizim taraftarımız sever hosuna gider. Servislerde bazen üst üste 1-2 manşete Leonel'in aksadıgı oluyor. Leonel bir diger dezavantajıda su oldu. Aşırı zıpladıgından bazen zamanlama hatası yapıyor ve topu fileye vuruyor. 3-4 kere oldu bu.Ver gamovaya yaz talebeya tarzı bir oyuncu degil daha cok görev oyuncusu Leonel. Ersini cok begendim cok faydalı oynadı.Türkiyedeki maçlarda onuda rahatca kullanabiliriz. Geric'e gelirsek ben onu pasif buldum en son katıldıgından mıdır uyum sorunun henüz atlatamamıs gibiydi. Ortadan pek hücumu göremedim. Takım genel olarak su anda bloklarda da zayıf. Emre maşallahı var nazar değmesin ona. Değişen birşeyde rotasyonumuz Demeter geçen yıllarda pek fazla oyuncu değiştirmezdi ama bu maçların hepsinde çou oyuncuyu kullandı umarım bunu sezon içersinde de devam eder.. Aklımda kalanlar ilk gözlemle böyle..

Etiketler