31 Ekim 2009 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Banvit'i rahat geçti.81-63



F.Bahçe Ülker Banvit Engelini Rahat Geçti
31.10.2009 18:08

Beko Basketbol Ligi 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi Spor salonu'nda konuk ettiği Banvit'i 81-63 yendi. 

 Beko Basketbol Ligi 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi Spor salonu'nda konuk ettiği Banvit'i 81-63 yendi.

Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker Lynn Greer’in basketiyle başlarken Banvit bu baskete yanıt vermekte gecikmedi ve Chuck Davis ile sayı bularak skoru 2-2 yaptı. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretirken Fenerbahçe Ülker Ömer Aşık ve Oğuz Savaş’ın elinden bulduğu sayılarla skoru 14-10’a taşıdı. Banvit frkın 4 sayıya çıkmasının ardından pota altından sayılar bulmaya çalışırken Fenerbahçe Ülker de dış atışlarla rakip potada sayılar aradı ve Sarı Lacivertliler ilk çeyreği 22-18 önde tamamladı. İkinci çeyreke de iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı. Lance Williams ve Chuck Davis ile pota altından sayılar üretmeye çalışan Banvit, Barış Özcan ve Barış Ermiş ile de dış şutlardan sayılar aradı. İki takım da ikinci çeyrekte savunmalarını sertleştirirken Fenerbahçe Ülker’de Ömer Onan savunmanın yükünü çeken isim oldu. Fenerbahçe Ülker skor avantajını koruyarak ilk yarının son 5 dakikalık bölümüne 35-33 önde girerken Banvit farkın açılmaması için çaba gösterdi. Lance Williams ve Chuck Davis’in sayılarıyla oyuna tutunan Banvit ilk yarının son dakikası içinde de farkı kapatarak soyunma odasına önde gitmeye çabaladı. İlk yarının son saniyelerinde Fenerbahçe Ülker’in skoru 44-41’e getirmesine rağmen son hücumdan Chuck Davis ile sayı bulan Banvit skoru 44-43 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği de iki takımın karşılıklı sayılarıyla başlarken Fenerbahçe Ülker üst üste bulduğu sayılarla skoru 48-43’e getirdi. Banvit ise Fenerbahçe Ülker’in sertleşen savunmasını aşarak ilk dakikalarda sayı bulamadı. İkinci yarıda ilk sayılarını Barış Özcan’ın serbest atışlarından bulan Banvit skoru 48-45 yaptı. Bu basketin ardından Barış Özcan ile yeniden sayı üreten Banvit skoru 48-48 yaptı. Gordon Giricek’in 3 sayılık basketiyle eşitliği bozan Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin son 5 dakikasına 51-48 önde girdi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretirken Banvit yeniden 4 sayıya çıkan farkı günün etkili isimlerinden Barış Özcan’ın basketiyle yeniden 1 sayıya indirdi (54-53) Semih Erden ve Gordon Giricek ile yeniden sayılar üreten Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına da 62-55 önde girdi. Lynn Greer’in turnike basketiyle çeyreğin bitimine 10 saniye kala sayı üreten Fenerbahçe Ülker final çeyreğine 64-55 önde girdi. Fenerbahçe Ülker final çeyreğinin hemen başında Oğuz Savaş’ın serbest atıştan kazandırdığı sayılarla skoru 66-55’e getirdi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı hücumlardan boş dönerken Banvit Yunus Çankaya ile skoru 66-57 yaptı. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar bulurken skor 69-59’a taşındı. Pota altını iyi savunan Fenerbahçe Ülker Banvit’in sayı bulmasını önlerken maçın son 5 dakikasına da bu skorla girildi. Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde dış şutlardan sayı bulmayı deneyen Banvit’in düşük şut yüzdesi Fenerbahçe Ülker’in farkı korumasını sağladı ve Sarı Lacivertliler karşılaşmadan 81-63 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE ÜLKER: Ömer Onan 8 (1 ribaund, 2 asist), Semih Erden 2 (4 ribaund, 1 asist), Gordon Giricek 12 (2 ribaund, 1 asist), Lynn Greer 24 (3 ribaund, 2 asist), Oğuz Savaş 16 (4 ribaund), Tarence Kinsey 6 (5 ribaund), Ömer Aşık 10 (8 ribaund), Serhat Çetin (2 ribaund, 1 asist), Emir Preldzic 3 (8 ribaund, 4 asist)

BANVİT: Barış Ermiş 7 (1 ribaund, 4 asist), Lance Williams 18 (1 ribaund), Chuck Davis 12 (4 ribaund), Erolcan Çinko 3 (1 ribaund), Yiğitcan Turna 5 (1 ribaund), Barış Özcan 6 (2 ribaund, 3 asist), Keitüh Simmons 5 (12 ribaund), Goran Cakic 5 (1 ribaund, 3 asist) Yunus Çankaya 2(1 asist)

1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 22-25
3.PERİYOT: 20-12
4.PERİYOT: 17-8











* İkinci yarı sezon başından beri en iyi oyunumuzu  oynadık.

 3.çeyreğin ikinci yarısından itibaren savunmanın sertliğini arttırdık ve farkı giderek açarak maçı erken kopardık.
Yoğun tempo yorgunluğuna rağmen  bu mücadele iyiydi
* Solomon'un kadro dışı kalması Greer'e yaramış.Rahat rahat gayet cool biçimde sayılarını attı.
Dedim ya bu adam sanki hiç maçta değil,öylesine oynuyor ama sessiz sessiz sayılarını attı ve maçı kopardı.
Ancak hiç savunma yapmıyor.Hemen Solomon'u gönderenler nasılsa Greer var diyenler savunma olayına ne diyecekler ?
* Gricek'i de bu kez uzun süre verdi Bogdan.Çok şaşırdım valla.
Öyle olunca Gricek'te rahat oynadı ve faydalı oldu.Savunmada zayıf ama gene de gayret ediyor.
Daha iyi olacaktır yeter ki Bogdan ritmini bozmasın.
* Uzunlar bildiğimiz gibiydi.Kapasiteleri belli.İlk kez yeni şeyler de gördük.
Ömer Aşık'ın orta mesafe şutu.Semih'in post up'ı ama basket olmadı ne yazık ki ama çok güzel hareketti.
Oğuz üçlüklerini attı ama 4 numara da zayıf kalıyorlar.Williams ve C.Davis savunmasında zorlandılar.
İkinci yarıda toparlandılar biraz.Oğuz hücumda zaten iyi.

* Maç kopmuşken Bogdan'ın Mrsiç ve Mirsad'a 2 dk.bile süre vermemesi garabetti.
* Anladık Bogdan ile devam edilecek.Ağır tazminatı belki de ellerini bağlıyor.
Madem öyle bir an önce takımdaki iç sorunları gidermek ve sevgisizlik ortamını ortadan kaldırmak lazım.
Zira çok zor periyota giriyoruz.Cibona,Efes,Siena,gs  zorlu serisi var.
Efes ve gs mağlubiyetleri görmek istemiyoruz.Bir daha bizi kahretmeyin.


Kraliçeler rövanşı aldı.71-61 !!!



Fenerbahçe Evinde Rahat Kazandı (71-61)
31.10.2009 17:06
TBBL’nin ikinci haftasında İstanbul’da oynanan maçta Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 71-61 yendi.

Bayanlar Birinci Ligi’nde averajla ilk iki sıranın sahibi olan takımlar Fenerbahçe ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da karşılaştı. Maçtan ev sahibi takım, 71-61 galip ayrıldı. Kim Sutton-Brown’un 20 sayı, 8 ribaund ve 3 asistlik performansı galibiyette önemli rol oynadı.

Maça Fenerbahçe, Nicole Powell ve Kim Sutton-Brown’un arka arkaya bulduğu basketlerle başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 dakika boyunca skor bulamazken, ilk sayılarına Erlana Larkins’in turnikesi ile ulaştı. Çabuk toparlanan konuk takım, Barbara Turner’ın 3 sayılık basketi ile 5. dakika geçilirken farkı 2 sayıya indirdi (11-9). Kim Sutton-Brown ile çok etkili olan Sarı Lacivertliler, ilk periyodu 18-11 önde tamamladı.

İkinci periyoda Mersin temsilcisi, Olimpia Scott-Ivory Latta ikilisinin sayıları ile başladı. Fenerbahçe, hücumda sıkıntılı dakikalar yaşarken, Birsel Vardarlı ve Kim Sutton-Brown ile suskunluğunu bozdu. Erlana Larkins’in sayılarına Nevin Nevlin ile karşılık veren ev sahibi takım, 15. dakikaya farkı 10 sayıya çıkartarak 27-17 önde girdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, skor bulmakta zorlanırken, farkın 15 sayıya çıkmasına da engel olamadı. Sarı Lacivertliler, ilk yarıyı Esmeral Tunçluer’in sayıları ile 38-28 üstün kapattı.

Üçüncü periyoda Ivory Latta ve Barbara Turner’ın sayıları ile Mersin Büyükşehir Belediyesi iyi başladı. Nevriye Yılmaz’ın basketlerine Barbara Turner ile cevap veren konuk takım, Birsel Vardarlı’nın sayılarına engel olamadı. Fenerbahçe 25. dakikayı 44-35 önde geçti. Karşılıklı atılan 3 sayılık basketler sonrasında Nicole Powell ile rakip savunmanın direncini kıran Sarı Lacivertliler, son periyoda 58-43 önde girdi.

Final periyoduna Jane Taylor-Nevriye Yılmaz ikilisinin sayıları ile başladı. İki takımın da skor bulmakta zorluk çekerken, son 5 dakikaya İstanbul temsilcisi 64-49 önde girdi. Olimpia Scott-Ivory Latta ikilisi ile farkı kapatmaya çalışan konuk takım, bu isteğinde başarılı olamadı ve Fenerbahçe maçtan 71-61 galip ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Alper Özgök, Tekin Özübir, İsmail Keser

FENERBAHÇE (71):Birsel Vardarlı 7 (1 ribaund, 6 asist), Esmeral Tunçluer 7 (2 ribaund, 1 asist), Nicole Powel 17 (6 ribaund, 4 asist), Nevriye Yılmaz 12 (6 ribaund, 1 asist), Matee Ajavon 1 (3 ribaund, 1 asist), Jane Taylor 2 (1 ribaund, 2 asist), Kim Sutton-Brown 20 (8 ribaund, 3 asist), Nevin Nevlin 5 (3 ribaund, 2 asist)

MERSİN BŞB(61): Sariye Gökçe 2 (1 asist), Ivory Latta 10 (2 ribaund, 1 asist), Şaziye İvegin 2 (2 ribaund, 2 asist), Korel Engin 3 (6 ribaund, 2 asist), Barbara Turner 16 (6 ribaund, 2 asist), Erlana Larkins 11 (7 ribaund, 1 asist), Aynur Metin (2 ribaund, 1 asist), Olimpia Scott 17 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 18-11
2.PERİYOT: 20-17
3.PERİYOT: 20-15
4.PERİYOT: 13-18


 
















Cumhurbaşkanlığı Kupasındaki hezimetin acısını çıkarmak istercesine iyi başladık ve 4.Çeyreğe kadar iyi götürdük.
Fark bir ara 18-19 sayılara  kadar çıktı.Son çeyrekte gene bir sıkıntı oldu.
Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında zaten baştan sona kötüydük ama Son Lotos maçında 
da son çeyrekte kötüydük.
23 sayılardan 5 sayılara kadar inmişti fark.Antrenör Haydar Kemal Ateş o maçtan sonra yorulduk ve bu maçı düşünerek  oynamayan oyunculara şans verdik demişti.Bugün de aynısı oldu.Maç sonrası konuşuyordu ama ne dedi bu sefer dinleyemedim.
Neyse ...Son Çeyrekteki bu düşüşe dikkat etmek lazım.
Nicole Powell çok formda.Geçen yıldan eser yok.WNBA'da da formdaydı zaten aynen devam ediyor.
Çok yumuşak bir bileği var.Üçlükleri harika.5/3 .% 60 ile üçlük attı.17  sayı ,6 ribaunt,4 asist ile çok iyi oynadı.


Bir diğer başarılı isim Tammy  Sutton-Brown idi.
20 sayı, 8 ribaund ve 3 asistlik performansı galibiyette önemli rol oynadı.
Keşke CB maçında da böyle oynasalardı da 1 Kupa daha kazansaydık.

Nevriye 2.yarı özellikle iyi oynadı.Penny faul problemi yüzünden bu maçta etkisiz kaldı.
Newlin'i de az kullandı.


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2009-2010 Euroleague İstatistikleri




1.HAFTA
Fenerbahçe - Lotos Gdynia 75-67

lotosjpg1.jpg

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2009-2010 Lig İstatistikleri





1.HAFTA
Çankaya Üniversitesi - Fenerbahçe 58-80

98240131.jpg 
tbbl1.jpg 
 
2.HAFTA
 Fenerbahçe - Mersin B.B. 71-61
 
 

 

Delikanlı (!) Haldun. / Aslan Çocuğu (!) Türker !!!


''Kararlar forma rengine göre''

gs'nin At kuyruklu yöneticisi Haldun tıpkı Teknik Direktörleri Rijkaard gibi bık bık bık ağlayarak
haddini aşan şeyler söylemiş.
 Delikanlı olan Adam kıvırmaz,doğruları söyler.

Diyor ki ;

Fenerbahçe’ye verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasını az bulduklarını belirten Üstünel, “Bugüne kadar sessizliğimizi koruduk. TFF’ye ve kurullarına güvenerek gelişmeleri takip ettik. Herhangi bir etkilenme olmaması için tepkisiz kaldık. Görünen o ki, suni olarak oluşturulan baskı altında kalan TFF bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Alınan kararlar gösterdi ki kararlar forma rengine göre belirlenmektedir.''

Ya arkadaş bu ne yüzsüzlük,bu ne pişkinliktir,bu ne adiliktir.Hiç mi utanmıyorsunuz beeeeeeeeee.
Kim susmuş,kim TFF ve kurullarına güvenmiş,kim etkilenme olmaması için sessiz kalmış.
Kafayı yiyeceğim ya.Suni olarak oluşturulan baskı altında kalmışlardır diyor.
Ulan baskıyı oluşturan kim beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee densiz heriffffffffffffff.
1 haftadır siz ve gs medyası neler yazdı görmedik mi utanmaz adam.
Azıcık delikanlı takliti yap.
Alınan kararlar forma rengine göre belirleniyor diyor ya.
Ulan PFDK'nın hakemlerin verdiği tüm kararlar ortada.
Size  verilen de Fenerbahçe'ye verilen kararlar da ortada.Hiç mi utanmanız yok beeeeeeeeeee.
Fenerasyon dediğiniz bu federasyonun verdiği kararları ,hakemlerin verdikleri çifte standart kararlarını sürekli yazıyoruz,herkes görüyor.
 8 yıllık Ulusoy Federasyonun aldığı kararları söylemiyoruz bile.
Allahtan korkun lan.''Proje Takım '' değilmiydiniz yıllar boyunca.
Ne ahlaktan,şereften yoksun adamlarsınız.

Hakem Bünyamin Gezer’i çok sert şekilde eleştiren Üstünel, “Gezer ‘maçı iptal etseydim birçok şey olurdu’ derken zaten maçı iptal etmesi gerektiğini ve korktuğunu kendisi itiraf etti. Bu korkuyla maçı yönetti ve aldığı karaları da gördük. Gezer’e soruyorum: Acaba ‘maça çıkma’ kararınızı verirken etkilendiğiniz 50 bin kişiden maç içindeki kararlarınızı verirken de etkilendiniz mi? Ayrıca hakem, küfrü sadece kendisine edilince küfürden sayıyor. Maç öncesi hakemin yaralanması, dikiş atılan kafası ile maça çıkması ve tüm bunlara rağmen maçın oynatılması, Gezer’in Türk futbolunda milat olacak bir kararı vermesine engel olmuştur. Türk futbolu için büyük bir fırsat kaçmıştır. Yıllar önce bu fırsatı merdiven boşluklarını doldurduğumuz için kaçırdığımızı iddia edenlerin (Aziz Yıldırım’ı kast ediyor), bugün sessizliğini anlamakta güçlük çekiyorum. Ama rövanşta konuk nasıl ağırlanırmış, herkese göstereceğiz”

Ulan hangi milattan bahsediyorsun ?
Hangi maça çıkmama,maçın iptalinden bahsediyorsun.
2 yıl önceki senin de içinden geldiğin Ultravestilerin ''Planlı ve organize Su Savaşı''nda Bülent
Demirlek maçı niye  tatil etmedi ?
 O zaman diyebildiniz mi ''Maçı tatil etmeliydi'' ''Türk Futbolu İçin Milat Olacaktı'' diye de
şimdi Bünyamin Gezer'i suçluyorsun.
İki yüzlü adamlar sizi.
O maçta sadece 5 Maç seyircisiz verildi.4 Maç olaylardan + 1 Maç'ta küfürden
veya sabıkadan toplam 5 Maç.Evet Sadece 5 Maç.
Şimdi çıkmış 2 Maç az verildi diyorsun ?
Ne Utanma ne arlanma var ?
Küfürden dolayı kardeşiniz bjk ile birlikte puanınız silinme durumuna gelindiğinde neden hemen
yönetmelik değiştirttiniz ağır para cezalarına çevirttiniz ?
  O zaman ''Türk Futbolu İçin Milat Olacaktı '' diyebildiniz mi ?
O Ağır para cezaları size ne kadar uygulandı ?
  Ulan her şey ortadayken ,FB Yönetimi ağzını açmamışken çıkıp yüzsüzce,pişkince her zaman
yaptığınız ''Yavuz Hırsız Ev Sahibini bastırır''ı uyguluyorsunuz.

Ha birde Ezik herif kendini komik duruma düşürmüş.

Şaşırtan hesap!
Haldun Üstünel’in basın toplantısındaki, “Fenerbahçe’nin Kadıköy’de 10 yıldır kazandığını söyleyenler, Ali Sami Yen’de 9 yılda sadece 2 galibiyet alabildiğini neden yazmıyorlar” sözleri şaşkınlık yarattı. Çünkü ezeli rakipler arasında Ali Sami Yen’de son 9 yılda değil, son 10 sezonda oynanan lig maçları, Cim-Bom’un yalnızca 1 galibiyet önde olduğunu gösteriyor. Bu süreçte Mecidiyeköy' de Galatasaray 4 kez kazanırken, Fenerbahçe 3 galibiyet elde etti, 3 derbi mücadelesi de eşitlikle sona erdi. 
Buna karşılık 1999-00 sezonunda Kadıköy’den 2-1’lik zaferle ayrılan Cim-Bom daha sonra oynanan 10 maçta beraberlik yüzü dahi göremedi. 

ALİ SAMİ YEN
Sezon Maç Skor
99-00 GS-FB 0-1
00-01 GS-FB 0-0
01-02 GS-FB 2-0
02-03 GS-FB 2-0
03-04 GS-FB 2-2
04-05 GS-FB 1-0
05-06 GS-FB 0-1
06-07 GS-FB 1-2
07-08 GS-FB 1-0
08-09 GS-FB 0-0


SARACOĞLU
Sezon Maç Skor
99-00 FB-GS 1-2
00-01 FB-GS 2-1
01-02 FB-GS 1-0
02-03 FB-GS 6-0
03-04 FB-GS 2-1
04-05 FB-GS 1-0
05-06 FB-GS 4-0
06-07 FB-GS 2-1
07-08 FB-GS 2-0
08-09 FB-GS 4-1
09-10 FB-GB 3-1

*******************

'Keita'nın cezası 1'e düşebilir'

Tahkim Kurulu eski Başkanı Türker Aslan, 'Kurul tahrik var derse, 3'te 2 indirim olur' dedi.

Tahkim Kurulu eski Başkanı Türker Aslan, Radyospor’a yaptığı açıklamalarda, Fenerbahçe’ye verilen cezanın abartılı olmadığını, ama Keita’nın cezasının 1 maça inebileceğini söyledi. Aslan, “Kurul ‘Tahrik var’ değerlendirmesine varırsa, Keita’nın cezası 3’te 2 oranında düşürülebilir. Ama Galatasaray Kulübü başvuruda bulundu mu, bunu bilemem.Bir de anlaşılan o ki, Disiplin Kurulu olayda bir ‘tahrik’ unsuru görmemiş olacak ki, bu 3 maçlık cezayı vermiş. Ayrıca Bilica’nın aldığı 3 maçlık ceza da yerinde... Cristian ve Arda arasında sadece itişmeler var, belki sarı kart verilebilirdi, daha fazlası olmazdı” görüşünü dile getirdi.

****************
Kim bu Türker Aslan ?
gs Divan Kurulu Üyesi ve Ulusoy'un Tahkim Kurulu Başkanı.
Hani şu Şaban  Şükür'ün cezasını maç öncesi acil-özel  toplantı yaptırarak  1 saatte kaldıran


ve Trabzon deplasmanında oynamasını sağlayan,bunun gibi sayısız gs lehine ve FB aleyhine karar aldıran ''Proje Takımının başarısı için yıllar boyuncu Türk Futbolunun Irzına geçen,kirleten mümtaz şahsiyetler (!) de biri,tam bir Aslan Çocuğu (!)....

  Utanmadan çıkıp konuşuyor ''tahrik varmışta cezası düşebilirmiş''
Ulan delikanlı adam isen bu adam Kasımpaşa maçında da aynı hareketi yaptı,sadece sarı kart ile geçiştirildi.Sabıkalıdır,bu yüzden daha fazla ceza almalıydı diyebiliyormusun ?
 Ne tahriğiymiş ? Carlos sadece faul yaptı.

Bir de hani hep diyorlar ya FENERASYON VE KURULLARI.(!)
Sadece Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer'i öne sürerek sürekli FB'li kurullar sakızı çiğniyorlar.

 Esas PFDK'nın verdiği kararlara rapor  hazırlayan HUKUK KURULU'nun başında kim var ?

Prof Dr.İlhan Helvacıoğlu.

Kim bu adam ?
gs 2.Başkanı Mehmet Helvacıoğlu'nun kardeşi.

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp

Hukuk Kurulu, spor organlarının amiral gemisidir. Futbol Federasyonu’nun hukuk kurulunun başkanı Prof.Dr. İlhan Helvacıoğlu, Galatasaray Kulübü ikinci başkanı Mehmet Helvacı’nın kardeşi. Yani koordinasyonu sağlayan kişi. Durun daha bitmedi, yeni atanan Hukuk Kurulu’na seçilen iki kişi de Helvacı’nın hukuk bürosundan istifa edip kurula giren kişiler. Federasyonun yönetim kurulu üyesi Yunus Eğemenoğlu Galatasaray kongre üyesi. Federasyonunun bütün hukuk organları da ona bağlı. Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan da Galatasaray’da ücreti karşılığı basketbol oynadı ve Galatasaray kongre üyesi. Yani “Bu federasyon Fenerbahçeli” diyenlere duyurulur.

Alaattin Metin.

30 Ekim 2009 Cuma

Hafta Sonu Spor Ekranı


adsiz7

30 Ekim Cuma

21.30 Dortmund – Hertha Berlin (TRT 3)

31 Ekim Cumartesi

13:00 FC Moscow – Zenit (SPORMAX)
13.30 Dardanelspor – Hacettepe (D SPOR)
14:45 Arsenal – Tottenham (SPORMAX)
15.30 Fenerbahçe - Mersin B.B. ( D SPOR - FB TV)
16.00 Fenerbahçe Ülker - Banvit ( SKYTÜRK)
16.30 Wolfsburg – Mainz (TRT 3)
17.00 Fenerbahçe - Maliye Milli Piyango ( FB TV)
17.00 Celtic – Kilmarnock (EURO FUTBOL)
17.00 West Bromwich – Watford (FUTBOL SMART)
17:00 Fulham – Liverpool (SPORMAX)
17.30 Halkbank - İBB ( D SPOR)
19.00 Juventus – Napoli (NTVSPOR)
19.00 Real Madrid – Getafe (NTV)
19:30 Manchester United – Blackburn (SPORMAX)
20.00 Beşiktaş – Ankaragücü (LİG TV)
20:00 Bordeaux – Monaco (KANAL A)
20.45 PSV – Vitesse (FUTBOL SMART)
21.00 Osasuna – Barcelona (NTVSPOR)
22.00 St. Etienne – Lyon (KANAL A)
22.15 Braga – Benfica (EURO FUTBOL)
22:30 Flamengo – Santos (SPORMAX)
23.00 Athletic Bilbao – Atletico Madrid (NTVSPOR)

1 Kasım Pazar

13.00 G.Saray CC - Erdemir ( SPORMAX)
13.30 Ajax – Feyenoord (FUTBOL SMART)
13.30 Bucaspor – Giresunspor (D SPOR)
14.45 Dundee United – Rangers (EURO FUTBOL)
15.30 Tarsus Bel. - Beşiktaş CT ( D SPOR)
16.00 Galatasaray – Sivasspor (LİG TV)
16.00 Livorno – Inter (NTVSPOR)
16.30 Freiburg – Hoffenheim (TRT 3)
17.30 Eczacıbaşı - Vakıfbank gstt  (D SPOR)
18:00 Birmingham – Manchester City (SPORMAX)
18.30 Frankfurt – Bochum (TRT 3)
19.00 Cardiff – Nottingham Forest (FUTBOL SMART)
20:00 Palmeiras – Corinthians (SPORMAX)
20.00 Kayserispor – Fenerbahçe (LİG TV)
22.00 Sochaux – PSG (KANAL A)

Euroleague'de 2.Haftanın Değerlendirmesi !!!

http://www.interbasket.net/news/wp-content/uploads/2009/01/euroleague-predictions-game1.jpg

30802541.jpg

Euroleague’de 2009-2010 sezonunun ilk haftasındaki maçlarını yitiren Türk temsilcilerinden A Grubu'ndaki Fenerbahçe Ülker, 2. haftada deplasmanda, B Grubu'nda da Efes Pilsen, evinde maçlarını kazanarak sezonun ilk galibiyetlerini aldılar.

Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Fransız rakibi Asvel Basket Villeurbanne önünde çekişmeli bir mücadele sonunda uzatmada galip gelirken, Efes Pilsen de İstanbul'da Sırp rakibi BC Partizan Belgrad'a şans tanımadı.

7 maçı evsahibi, 5 maçı da deplasman takımlarının kazandığı 2. hafta maçları sonunda 4'er puanla A Grubu'nda İtalya'nın Montepaschi Siena, B Grubu'nda İspanya'nın Unicaja Malaga, C Grubu'nda İtalya'nın Lottomatica Roma ve D Grubu'nda da Yunanistan'ın Panathinaikos takımları lider durumda bulunuyorlar.

HAFTANIN ''MVP''Sİ SPLITTER VE WALSH
Ligde 2. haftanın ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, 2 sporcu paylaştı.

İspanya'nın Caja Laboral Vitoria takımının 24 yaşında ve 2.12 metre boyundaki pivotu Tiago Splitter ile Slovenya'nın Union Olimpija Ljubljana takımının 27 yaşında ve 1.99 metre boyundaki ABD'li forveti Matt Walsh, 36'şar puan toplayarak, haftanın MVP'si olmaya hak kazandılar.

Tiago Splitter, bu hafta 31.5 dakika sahada kaldı ve bu sürede 26 sayı- 7 ribaund (4 hücum-3 savunma)- 2 asist- 2 top çalma ve 2 blokla oynarken, Matt Walsh da 36 dakikada 32 sayı- 4 ribaund (1 hücum, 3 savunma)- 1 asist ve 2 top çalma performansı gösterdi.

Ligin genel MVP klasmanında ise ilk 2 sırada, geçen hafta olduğu gibi Litvanyalı ikiz kardeşler Real Madrid'den Darius Lavrinoviç (toplam 80, ortalama 40 puan) ve Montepaschi Siena'dan Ksistof Lavrinoviç (toplam ve ortalama 34 puan) bulunuyorlar.

Bu ikili, aynı zamanda 26 ve 25.5 ortalamayla 2. haftada sayı krallığında ilk 2 sıradaki yerlerini korudular.

Ligde diğer bireysel istatistiklerde ilk sıralarda bulunan oyuncular ile bu kategorilerde Türk takımlarının oyuncularının sıralamadaki yerleri şöyle:

Toplam Ribaunt:
1-Travis Watson (BC Zalgiris Kaunas), Ronnie Burrell (Asseco Prokom Gdynia) 20 (10)

Hücum Ribaundu:
1-Mario Kasun (Efes Pilsen)
7-Ömer Aşık (Fenerbahçe Ülker) 6 (3)

Savunma Ribaundu:
1-Qyntel Woods (Asseco Prokom Gdynia) 18 (9)

Asist:
1-Bojan Popoviç (BC Lietuvos Rytas Vilnius) 19 (9.5)

Top Çalma:
1-Terrell McIntyre (Montepaschi Siena) 8 (4)

Blok:
1-D'or Fischer (Maccabi Electra Tel Aviv) 7 (3.5)
9-Mario Kasun (Efes Pilsen) 3 (1.5)

SONUÇLAR VE PUAN DURUMU
Ligde 2. hafta maçlarında alınan sonuçlar ve puan durumu şu şekilde:

A GRUBU
Montepaschi Siena (İtalya)-BC Zalgiris Kaunas (Litvanya): 84-64
B.Eze 16s.R.Sato 13s.10r.H.Domercant 15s. / M.Brown 17s.D.Salenga 13s.
Regal FC Barcelona (İspanya)-KK Cibona Zagreb (Hırvatistan): 81-59
JC.Navarro 20s.T.Morris 15s. / M.Tomas 16s.J.Gordon 12s.
Asvel Basket Villeurbanne (Fransa)-Fenerbahçe Ülker (Türkiye): 76-78 (Uzatmada)
A.Traore 29s.13r.B.Dixon 19s.5a. / T.Kinsey 21.7r.Ömer Aşık 13s.10r.

* Siena ve Barcelona güçlerini gösteriyorlar.
Biz ise gene sidik zoru ile bir zafer (!) kazandık.
Ali Traore'yi bu kez ''Kariyer rekoru '' kırdırdık.Rakibin en önemli oyuncusu Curtis Bourchart
yokken bile zorlandık.14 sayı farktan maçı kaybetme noktasına getirdik.
Bizim koç bu sıralarda ne yapıyordu ?
Kenarda Tipi Tip gibi Zıp Zıp Zıplıyordu.

A GRUBU
O
G
M
Attı
Yedi
Av.
Montepaschi Siena
2
2
0
169
104
65
Regal FC Barcelona
2
2
0
163
118
45
Zalgiris Kaunas
2
1
1
135
138
-3
Fenerbahçe Ülker
2
1
1
137
158
-21
Asvel Basket
2
0
2
128
149
-21
Cibona Zagreb
2
0
2
99
166
-67

B GRUBU
Unicaja Malaga (İspanya)-BC Pire Olympiakos (Yunanistan): 86-68
T.Dean 19s.J.Freeland 10s.11r. / N.Vujçiç 17s.M.Teodosiç 15s.L.Kleiza 10s.8r.
Entente Orleanaise (Fransa)-BC Lietuvos Rytas Vilnius (Litvanya): 62-69
C.Banks 15s.J.Doellman 15s./ M.Gecevicius 16s.6r.B.Popoviç 11s.9a.
Efes Pilsen (Türkiye)-BC Partizan Belgrad (Sırbistan): 77-67
C.Smith 18s.P.Shumpert 17s / A.Mariç 19s.B.Mc Calebb 10s.7a

Herkesin güç kaybetti dediği Malaga çok iyi başladı.Olimpiakos'u farklı yenmek önemli iş.        Rytas da iyi başladı iyi gidiyor.Dopingçiler zayıf Partizan'ı zorlanarak dış atıcıları ile yenebildiler

B GRUBU
O
G
M
Attı
Yedi
Av.
Unicaja Malaga
2
2
0
158
132
26
Lietuvos Rytas
2
2
0
146
132
14
Olimpiacos
2
1
1
162
158
4
Efes Pilsen
2
1
1
147
144
3
Partizan
2
0
2
131
149
-18
Entente Orleans
2
0
2
134
163
-2

C GRUBU
Caja Laboral Vitoria (İspanya)-Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail): 86-81
T.Splitter  26s7r.M.Huertas 16s./ M.Lampe 18s.C.Eidson 16s.
Union Olimpija Ljubljana (Slovenya)-BC Maroussi (Yunanistan): 75-81
M.Walsh 32s.S.Beciroviç 13s.6a.S.Ozbolt 11s. / D.Mavroeidis 18s.J.Lucas 14s.
USH CSKA Moskova (Rusya)-Lottomatica Roma (İtalya): 69-74
Z.Planiniç 22s.7r.JR.Holden 12s. / A.Hutson 15s.H.Toure 13s.K.Winston 13s.

* Haftanın sürprizi Roma'dan.CSKA güç kaybetti,kabuk değiştiriyor evet ama gene de sürpriz.
CSKA bu sezon çok zorlancak.

C GRUBU
O
G
M
Attı
Yedi
Av.
Lottomatica Roma
2
2
0
151
134
17
Maccabi Tel Aviv
2
1
1
166
151
15
Maroussi BC
2
1
1
146
141
5
CSKA Moskova
2
1
1
135
139
-4
Caja Laboral
2
1
1
151
158
-7
Union Olimpija
2
0
2
140
166
-26

D GRUBU
EWE Baskets Oldenburg (Almanya)-Armani Jeans Milano (İtalya): 70-79
J.Foster 20s.J.Perkoviç 14s.6r. / J.Maciulis 18s.M.Rocca 16s.6r.
Real Madrid (İspanya)-Asseco Prokom Gdynia (Polonya): 94-72
D.Lavrinoviç 19s.5r.L.Bullock 15s./ Q.Woods 22s.6r.D.Logan 19s.
Panathinaikos BSA Atina (Yunanistan)-BC Khimki (Rusya): 101-66
D.Diamantidis 22s.N.Pekoviç 20s./ K.Langford 14s.

* Sürpriz yok.

D GRUBU
O
G
M
Attı
Yedi
Av.
Panathinaikos
2
2
0
176
133
43
Real Madrid
2
1
1
175
156
19
Armani Jeans Milano
2
1
1
146
145
1
EWE Baskets Oldenburg
2
1
1
157
160
-3
BC Khimki
2
1
1
150
182
-32
Asseco Prokom
2
0
2
153
181
-28

47740422.jpg
88213181.jpg

Etiketler