24 Ocak 2009 Cumartesi

Beko All Star 2009'u Yabancı Yıldızlar Kazandı.130-122





İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda yaklaşık 10.000 basketbolseverin takip ettiği Beko All-Star organizasyonunda Yabancı Yıldızlar Karması, Türk Yıldızlar Karması'nı 122-130'luk skorla mağlup etti.

Hadise'nin muhteşem şovunun ardından yapılan salon anonsuyla, Türk Yıldızlar Karması ile Yabancı Yıldızlar Karması oyuncuları basketbolsevere tanıtıldı. Karşılaşmaya Yabancı Yıldızlar Karması, Robert Traylor ile Michael Wright'ın basketleriyle başladı. 3.Dakika sonunda Traylor'ın muhteşem smacıyla skoru 3-12'ye getiren Yabancı Yıldızlar Karması karşısında Türk Yıldızlar Karması, Hüseyin Beşok ile basketler buldu. Tutku Açık'ın kontrolü eline almasıyla toparlanan Türk Yıldızlar Karması, bulduğu basketlerle de skoru 17-16'ya getirdi. Pota altında Michael Wright'ı iyi kullandığı bölümlerde hücumda skor bulmakta zorlanmayan Yabancı Yıldızlar Karması, 6.dakikada bir kez daha 17-20'lik skor üstünlüğünü eline geçirdi. Mola alan Türk Yıldızlar Karması, hücumda Oğuz Savaş ile Fatih Solak ikilisini iyi kullandı. Ersin Görkem'in de üç sayılık basketiyle son hücumu iyi değerlendiren Türk Yıldızlar Karması, buna rağmen ilk çeyreği 29-31 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte Yabancı Yıldızlar Karması ilk hücumu Lester Mc Calebb ile iyi değerlendirdi. Cehver Özer ile periyottaki ilk sayılarını bulan rakibi karşısında Yabancı Yıldızlar Karması, Lance Williams ve Lester Mc Calebb ile hücumda kolay basketler buldu. Sinan Güler'in kaçan smacını Kerem Gönlüm ile tamamlayan Türk Yıldızlar Karması, 14.dakikada 40-39'luk skor üstünlüğünü eline geçirdi. Antonio Graves'in asistini iyi değerlendiren Ekene Ibekwe smaç basketiyle takımını bir kez daha öne geçirirken, Lester Mc Calebb, turnike basketiyle durumu 40-43'e getirdi. Tutku Açık'ın turnike basketleri ve Cevher Özer'in de serbest atışlarıyla hücumdaki etkinliğini sürdüren Türk Yıldızlar Karması, buna karşın savunmada oldukça sıkıntı yaşadı. Joe Crispin'in asistleri ve Devin Smith ile Antonio Graves'in de skorer oyunuyla Yabancı Yıldızlar Karması, 18.dakikada farkı 10 sayıya çıkarttı (51-61). Oğuz Savaş ve Hüseyin Beşok ile hücumdaki suskunluğunu bozan Türk Yıldızlar Karması, devre sonunda soyunma odasına 55-69 geride gitti.

Devre arasında gerçekleştirilen şovlar ve Hadise'nin şarkılarıyla, Halkapınar Spor Salonu'nu dolduran basketbolseverler, keyifli anlar yaşadı. Üçüncü çeyrekte Yabancı Yıldızlar Karması, pota altında Michael Wright ile etkili oldu. Türk Yıldızlar Karması ise Sinan Güler'in üç sayılık basketiyle devredeki ilk sayılarını kaydetti. Sinan ve Wright'ın karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde Fatih Solak'ın smaç basketiyle skor 62-76'ya geldi. Lester Mc Calebb'in turnikesi ve Lance Wİlliams ile Bootsy Thornton'un da etkili oyunuyla 25.dakikada Yabancı Yıldızlar Karması farkı 20 sayıya çıkarttı (64-84). Ersin Görkem ile hücumdaki tutukluğunu üzerinden atan Türk Yıldızlar Karması, savunmada oldukça sıkıntı yaşadı. Mücadelenin üçüncü çeyreği, 85-93 Yabancı Yıldızlar Karması'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Dördüncü çeyrekte Türk Yıldızlar Karması Cevher Özer ve Serkan Erdoğan ikilisiyle sayılar buldu. İlk üç çeyreğe oranla daha iyi savunma yapan Türk Yıldızlar Karması, hücumda da daha diri bir görüntü çizdi. Yabancı Yıldızlar Karması pota altında Robert Traylor ile skor buldu ve 35.dakikada da durumu 102-112'ye getirdi. Yabancı Yıldızlar Karması, son bölümlerde skor üstünlüğünü koruduğu mücadeleden 122-130 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Halkapınar Spor Salonu

TÜRK YILDIZLAR KARMASI (122): Serkan Erdoğan 20 (7 ribaund- 4 asist), Hakan Köseoğlu (1 ribaund- 7 asist), Ersin Görkem 6 (1 ribaund- 4 asist), Hüseyin Beşok 19 (5 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 6 (2 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım (1 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 12 (8 ribaund), Tutku Açık 11 (3 ribaund- 5 asist), Sinan Güler 5, Fatih Solak 6 (2 ribaund), Cevher Özer 21 (3 ribaund), Kerem Gönlüm 10 (6 ribaund- 4 asist)

YABANCI YILDIZLAR KARMASI (130): Joe Chrispin 13 (8 ribaund- 6 asist), Leon Williams 9 (6 ribaund- 3 asist), Lester Mc Calebb 12 (4 asist), Michael Wright 27 (3 ribaund- 1 asist), Bootsy Thornton 4, Alex Gordon (7 asist), Antonio Graves 15 (2 ribaund- 2 asist), Charles Davis (2 ribaund), Ekene Ibekwe 8 (2 ribaund), Devin Smith 16 (6 ribaund- 4 asist), Lance Williams 6 (4 ribaund), Robert Traylor 20 (8 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 29-31
2.PERİYOT: 26-38
3.PERİYOT: 30-24
4.PERİYOT: 37-37





Beko All-Star MVP'si: Robert Traylor

İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Beko All-Star karşılaşmasında Yabancı Yıldızlar Karması'nda forma giyen Robert Traylor, mücadelenin MVP ödülünün sahibi oldu.

Yabancı Yıldızlar Karması'nın 122-130'luk üstünlüğüyle tamamlanan mücadelede ilk beş başlayan ve 15 dakika süre alan Robert Traylor, karşılaşmayı da 20 sayı- 8 ribaund- 1 asist ve 3 top çalma ile tamamladı. Maç boyunca 6/8 iki sayı 2/3 üç sayı isabetiyle oynayan Traylor, serbest atış çizgisinden ise 2/2'lik bir oran yakaladı.

Beko All-Star karşılaşmasının En Değerli Oyuncusu seçilen Robert Traylor, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı.



Beko All-Star Üç Sayı Yarışması Galibi: Ömer Ünver

İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Beko All-Star üç sayı yarışmasının galibi Beşiktaş Cola Turka'dan Ömer Ünver oldu.

Eleme turunun ardından finale kalan Beşiktaş Cola Turka’dan Ömer Ünver, Aliağa Petkim’den Reha Öz ve Kepez Belediyesi'nden Gerald Fitch, üç sayı yarışması finalinde mücadele etti.

Finalde ilk olarak yarışan Kepez Belediyesi'nden Gerald Fitch yarışırken, ABD'li oyuncu toplam 10 sayı buldu. İkinci olarak yarışan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Reha Öz ise istasyonlara çok iyi bir başlangıç yaparken, toplamda 18 puan aldı.

Son şampiyon ünvanıyla yarışmaya katılan Beşiktaş Cola Turka'lı Ömer Ünver, istasyonlarda muhteşem bir performans sergilerken, 22 puanla şampiyonluğa ulaştı.

Üst üste ikinci kez üç sayı yarışmasını kazanan Ömer Ünver, ödülünü de Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer'den aldı.

Oyuncu
Takım
Puan
Gerald Fitch
Kepez Belediyesi
10
Ömer Ünver
Beşiktaş Cola Turka
22
Reha Öz
Aliağa Pektim
18




Beko All-Star'da Smaç Şampiyonu: Jason Forte

İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Beko All-Star’ın en çok ilgi çeken smaç yarışmasını Banvit'in ABD'li oyuncusu Jason Forte kazandı.

Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi forveti Ekene Ibekwe ve Banvit'li Jason Forte yaptığı esnetik smaçlarla dikkat çekerken, Efes Pilsen'den Sinan Güler ise dördüncü denemesinde smacını gerçekleştirebildi. İlk tur, Casa TED'den Toravice Prowell ile Oyak Renault'tan Tufan Önen'in ters smacıyla tamamlandı.

İkinci turda Ekene Ibekwe, geçtiğimiz yıl şampiyon olan James White'ın smacını tekrarlamak isterken istediği sonucu elde edemedi. Banvit'ten Jason Forte ise üçüncü denemesinde smacını gerçekleştirdi. Efes Pilsen'den Sinan Güler, ikinci turdaki muhteşem smacıyla 50 tam puan aldı. Tovarice Prowell ile Tufan Önen'in smaçlarıyla ikinci tur sona erdi.

Üçüncü tur, Ekene Ibekwe'nin süresinin tamamlanmasına 10 saniye kala yaptığı smaçla başladı. Banvit'ten Jason Forte ile Efes Pilsen'den Sinan Güler muhteşem smaçlarıyla 50'şer puan alırken, Casa TED'den Tovarice Provell de dördüncü denemesindeki smacıyla 50 tam puan alan bir diğer isim oldu. Oyak Renault'tan Tufan Önen'in ilk denemesinde gerçekleştirdiği smaçla eleme turu tamamlandı.

İlk turun ardından Casa TED Kolejliler'den Tovarice Prowell, Banvit'ten Jason Forte ve Efes Pilsen'den de Sinan Güler, finale kalan oyuncular oldu.

Finale kalan isimlerden Casa TED Kolejliler oyuncusu Tovarice Prowell, üçüncü denemesinde istediği smacı gerçekleştirdi. Banvit'ten Jason Forte ise tam üç kez smaç stilini değiştirdi ve basketbolseverlere güzel bir smaç sundu. Pınar Karşıyaka'dan Hakan Köseoğlu'nun yardımını alarak smacını gerçekleştiren Sinan Güler, final bölümünün ilk turunu da tamamladı.

Prowell ile Forte, benzer türdeki smaçlarıyla ikinci turda basketbolseverleri ateşlerken, Sinan Güler ise beşinci denemesinde istediği smacı sundu. Üçüncü turda Toravice Prowell ve Jason Forte smaçlarıyla taraftarları ayağa kaldırırken, Sinan Güler ise başarılı bir smaç yapmasına karşın 50 tam puan alamadığı için şampiyon olamadı.

Bu sonuçla Beko All-Star smaç yarışması şampiyonu Banvit'ten 139 puanla Jason Forte oldu. ABD'li oyuncu ödülünü Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şemsi Aksubaşı'ndan aldı.





Beşiktaş'ın golü Denizli'den !!!!!!!!! 1-0



Türkiye Turkcell Süper Ligi 2008/2009
Tarih : 24.01.2009 19:00 Stadyum : İstanbul İnönü
Hakemler : Selçuk Dereli - Muharrem Yılmaz - Hüseyin Fidan
Roman Kratochvil (kk) (1-0) 28'





33'
Musa Sinan Yılmazer



37'
Zafer Çevik



40'
Emin Aladağ
Rodrigo Tello
43'


Edouard Cisse
46'





46'
Ivan Lietava
İbrahim Üzülmez
59'





67'
Güray Vural
Yusuf Şimşek
68'


Uğur İnceman
73'


Tomas Zapotocny
77'





80'
Engin Memişler
Serdar Kurtuluş
82'



Kısır bir futbol oldu.Sahada sadece iki takım adına mücadele vardı.
Beşiktaş Delgado ve Bobo'dan yoksun ama Yusuf takviyeli kadrosu ile çıktı sahaya ama
çok kopuk ve dağınık bir oyun ortaya koydu.
Mustafa Denizli'nin ısrar ettiği oyun sistemi yüzünden sıkıntılı maçlar ileride de olacak.
Yusuf sol tarafta oynadı.Haliyle verimsizdi.Forvet arkası oynayabilecek bir oyuncu.
İlk kartını da gördü.Cisse yedek.Ön libero Sivok oynadı.
Zapotochny'nin gördüğü kırmızı kart doğru.Küfür ettiğini kabul edip,maçtan sonra
özür dilemiş zaten.Ama bjk taraftarı aşırı ve küfürlü tepki gösterdi hakeme.

Denizlispor çok zayıf kaldı.Pozisyona giremediler.Sadece koşup mücadele ettiler.
Sonuçta Roman Kratochvil'in ters bir vuruşu ile bjk günü kurtarmış oldu.
Bu golün başlangıcında Denizlispor'dan Musa'ya faul vardı ama görüntülerde verilmedi.


Süper Lig'te Cumartesi Maçları

Kayseri'ye Gençler tokatı !!!!!!!!! 1-3

Gençler'i Troisi uçurdu!

Türkiye Turkcell Süper Ligi 2008/2009
Tarih : 24.01.2009 14:00 Stadyum : Adana 5 Ocak Stadı
Hakemler : Koray Gençerler - İsmail Köse - Arkın Akgöl


4' İlhan Eker


24' (0-1) James Troisi
Mehmet Topuz (1-1) 50'



55' (1-2) James Troisi
Turgay Bahadır 63'



67' Koray Avcı
Ali Turan 68'



69' Carlos Floresta Kahe


72' Cem Can
Tayfun Yanar 74'



77' Bruce Djite
Ragıp Başdağ 81'



81' Bilal Çubukçu


88' (1-3) James Troisi


89' James Troisi
Mehmet Topuz 90'


Kayseri stadının yıkılması nedeniyle Adana'da oynadığı maçta iyi bi forvet eksikliğini
de çekti ve toparlanmış G.Birliği'ne farklı yenildi.Gençler ,1'de penaltı kaçırdı.
Kahe'nin vuruşunu Süeymanou kurtardı.
68.dk.daki bu pozisyonda Kayserispor'dan Ali Turan kırmızı kart gördü.
G.Birliği yaptığı yeni transferlerle daha iyi bir duruma gelmiş.Bir de defansta geçen
yıl Oftaş'ta Kaptanlık yapan ,sezon başında transfer ettiği ama sakatlığı nedeniyle yarım
sezon kullanamadığı İlhan Eker'in de iyileşmesi ile rahatlamış.
Kaleci İsailoviç,Momha,Mehmet Polat,Jedinak,Cem Can gibi yeni transferler
bu maçta forma giydi.Paf takımdan yukarıya çıkarılan 1991 doğumlu Soner Aydoğdu da
2.maçına çıktı ve başarılı oldu.

Es Es evinde 1 puanı Batuhan ile kurtardı.!!!!!!! 1-1

Puanları 1-1 paylaştılar!


Türkiye Turkcell Süper Ligi 2008/2009
Tarih : 24.01.2009 14:00 Stadyum : Atatürk
Hakemler : İlker Meral - Aleks Taşçıoğlu - Serdar Diyadin


45' (0-1) Deumi


48' Tabata
El Saka 59'

Stjepan Poljak 62'

Tayfun Türkmen 74'



77' İlhan Özbay
Batuhan Karadeniz (1-1) 78'



84' Beto


86' Ferdi Coşkun

Eskişehirspor yeni transferleri Batuhan,Emre Özkan,Serkan Özdemir ve El Saka'yı da
oynattığı maçta beraberliği son dakikalarda kurtarabildi.
İki takımında golü kafa topları ile oldu.Es Es kaçırdığı 2 puana mı yansın 1 puana'mı sevinsin ?
Ama G.Antep 2 puanı kaçırdığına üzülmeli.

Antalyaspor Altın buldu.!!!!!!! 0-1



Türkiye Turkcell Süper Ligi 2008/2009
Tarih : 24.01.2009 14:00 Stadyum : Ankara 19 Mayıs
Hakemler : Hakan Özkan - Adil Sinem - Mehmet Metin


37' Sedat Ağçay
Murat Erdoğan 61'



63' Hakan Özmert


72' (0-1) Tita
Jaba 75'



84' Volkan Arslan
Abdulaziz Solmaz 86'



89' Volkan Arslan


89' Abdullah Çetin

Şifo Mehmet hakikaten takıma büyük katkı yapıyor.
Çok yeterli olmayan kadrodan maximum verim alıyor.
Çok kritik ve önemli 6 puan değerinde bir deplasman galibiyeti alıyor.
Ara transfer de fazla oyuncu da almadılar.Aldıkları Tita bugün galibiyet golünü attı.
Demek ki bu da doğru bir hamle.
Tebrik etmek lazım Şifo ve öğrencilerini.
A.Gücü ise ''Yolcudur Abbas,bağlasan durmaz '' modunda.

MS 3 - 0
MS 2 - 0
MS 1 - 1
MS 1 - 3
MS 0 - 1
v
v
v
v
O P Av
1 Sivasspor 17 37 +18
2 Trabzonspor 16 34 +10
3 Galatasaray 17 33 +17
4 Ankaraspor 17 33 +15
5 Fenerbahçe 16 32 +13
6 Beşiktaş 16 28 +9
7 Kayserispor 17 27 +8
8 Gaziantepspor 17 26 +2
9 Bursaspor 16 22 -3
10 Büyükşehir Bld. 16 19 -4
11 Eskişehirspor 17 19 -5
12 Gençlerbirliği 17 17 -5
13 Konyaspor 17 17 -11
14 Antalyaspor 17 16 -7
15 Denizlispor 16 15 -9
16 Ankaragücü 17 15 -10
17 Hacettepe 16 9 -17
18 Kocaelispor 16 9 -21

Etiketler